En erfaren, norsk reiseoperatør med lidenskap for Latin-Amerika

Latin Reiser AS er en spesialarrangør av alle typer reiser på det amerikanske kontinentet, og ble grunnlagt i 2003 av to norske reiseentusiaster med en stor forkjærlighet for den spansktalende delen av Amerika.

Vi har hovedfokus på Peru, Bolivia, Chile, Argentina, Ecuador, Colombia og Mexico, men arrangerer også reiser til de andre landene i Latin-Amerika, gjerne som rundreiser med besøk av flere land, eller tematurer. Vår lokalkunnskap og vårt gode lokale nettverk sikrer kvaliteten på reisen i alle ledd. Vårt lokale nettverk i de ulike sør-amerikanske landene har blitt håndplukket av oss, for å sikre deg den beste opplevelsen når du er ute på reise med oss.

På større gruppeturer stiller vår egen Andre Skjelderup som reiseleder, en av grunnleggerne av Latin Reiser. Les mer nedenfor

Utforsk gjerne vår reisekatalog, eller ta kontakt med oss for mer informasjon om hva slags reiser vi kan tilby deg.

Gjennom mange års erfaring vet vi kjenner vi godt til hva skandinavere generelt ønsker å få ut av en opplevelsesreise. I Sør-Amerika er ikke alltid standarden det man forventer ut fra kategori, men vi har nøye plukket ut hoteller som våre kunder har vært fornøyde med. Vi benytter hoteller som ikke er luksuriøse, men hoteller med særpreg, god service og komfortable rom. Denne servicekategorien kaller vi Comfort. Men vi har også tilbud for budsjett-reisende og luksusreisende.

På de fleste turene står opplevelsene i fokus, og for å kunne bli kjent med landene på nært hold, og dersom det er ønskelig legger vi gjerne inn en enkel overnatting innimellom som hjemme hos beboere eller på lodge i regnskogen. Alle våre reiseprogrammer er lagt opp med hensyn til den reisendes velvære underveis. Noen byråer prøver å pakke inn så mange opplevelser som mulig på kortest mulig tid uten å ta hensyn til at at det ofte vil være godt med noen pusterom, f.eks flere netter på et sted, tid til å ferdes litt på egenhånd, komme ajour med bilder, meldinger, klesvask osv. Vi prøver derfor alltid der det er mulig å legge inn en formiddag eller hele dager innimellom til egen disposisjon, og gjerne på steder det er mye å se og oppleve.

En annen fordel med å reise med oss er vår lokale kunnskap og ekspertise på Latin-Amerika. Hos de fleste andre operatører vil man kunne få en ferdig pakke, men få vil kunne spesialtilpasse reisen i så stor grad som oss. Vi vil hjelpe deg å velge steder man bør besøke eller hvilke aktiviteter man kan gjøre på de ulike stedene innenfor en en gitt tidsramme ut fra spesifikke interesser. Vi har også ferdige pakker, men spesialtilpasser den helt etter ønske, og vil kunne legge det opp på best mulig måte. Og det beste av alt, det blir ikke nevneverdig dyrere selv turen er spesialdesignet for bare 2-4 reisende. Prøv oss, tilbud er gratis og uforpliktende.

Vi er også blant de få operatørene som har et bredt tilbud til enkeltreisende som ønsker en tur der de kan stå noe friere enn på gruppetur. Man kan selv bestemme reiserute, når man ønsker å reise og vi er behjelpelige med å legge opp optimal reise. Her vil man få all informasjon av engelsktalende personell og guider gjennom hele turen.

Dersom ingen av våre reiseruter stemmer med det du har i tankene for din reise, er det bare å skrive til oss likevel. Vi kan legge den opp akkurat slik du vil ha den. Hvis du for eksempel er interesert i rafting i Andesfjellene, og pakken du har sett på ikke inneholder det, så kan vi veldig enkelt legge dette inn i din reise.

Det meste er inkludert på våre reiseforslag, både transport, hotell-overnattinger, guiding, flybilletter, inngangsbilletter til attraksjoner og noen måltider. Engelsktalende personell sørger for at man kommer til rett sted til rett tid, og man vil ha personlig assistanse under reisen.

 • Vi ønsker til enhver tid å være blant Skandinavias beste reiseselskap for Latin-Amerika, og alltid sørge for den aller beste reiseopplevelsen.
 • Vi ønsker å tilby reiser til Latin-Amerika, der våre reisende får akkurat den reiseopplevelsen de drømmer om.
 • Vi har et mål om at de reisende skal få et innblikk i den ekte kulturen i landene.
 • Dele vår kunnskap og erfaring fra landene. Være sammen med mennesker, kjenne kultur og tradisjon og historie.
 • Være et sosialt ansvarlig selskap i forhold til lokale forhold og engasjere oss i de lokale landsbyene og deres levesett, på denne måten kan vi bidra til en bedre fremtid for lokalsamfunnet samtidig som de reisende får en helt spesielt opplevelse av landet.
 • Legge opp Tematurer for grupper eller individuelle som ønsker at reisen skal ha et spesielt Tema. Det kan være turer med konferanser, foredrag underveis, eller det kan være turer med hovedfokus på fjellvandring, sykkelturer, språkturer, badeferier, hotell-opplevelser, kulinariske turer eller vinsmaking.

Vi har som mål å alltid yte service av høy kvalitet, og du som reiser har til enhver tid høyeste prioritet hos oss.

Før reisen

 • Vi gir deg all nødvendig informasjon om reisen på e-post, og svarer på alle spørsmål innen 48 timer.
 • Vi hjelper deg å spesialtilpasse reisen helt slik du vil ha den om du ønsker skreddersydd reise.
 • Vi utfører alle reservasjoner nøyaktig slik reisen er bestilt.

Kvalitet

 • Nøyaktig informasjon før og under reisen.
 • Vi sørger for hotellovernattinger i 3, 4 eller 5 stjerners kategori – avhengig av kategori du velger på din reise.
 • Komfortabel transport (buss, van, e.l.) under hele reisen.
 • Vi legger stor vekt på din komfort mens du reiser med oss, og reiserutene legges opp slik at det ikke er nødvendig med bytte av hotell hver dag.
 • Vi setter også store krav til reiseleder, guider og annet personell, både når det gjelder sikkerhet og punktlighet og at korrekt informasjon blir gitt til enhver tid.

Punktlighet

 • Vi gir deg reiseruten med bestemte tider for hele reisen, og det er viktig for oss å oppfylle etablerte tider.
 • Informasjon om hver enkelt aktivitet på reisen gis av reiseleder eller guide god tid i forveien.

Kultur

 • Vi ønsker å gi deg et ekte inntrykk av den latinamerikanske kulturen. Den rike historien, de mange etniske grupperingene og de eksotiske matrettene.
 • Vi legger opp til at du får delta i kulturelle aktiviteter i landene som besøkes.
 • Støtte prosjekter som hjelper lokalbefolkningen.

Assistanse

 • Vi står for assistanse underveis på turen. Det er ditt ansvar å anskaffe reiseforsikring, men vi i Latin Reiser vil være behjelpelige å løse eventuelle problemer som kan oppstå under oppholdet i landet som besøkes.

Våre folk

Vi har flere skandinavisk- og spansk/engelsktalende guider og reiseledere med god kunnskap og erfaring fra landene, og som enten bor eller har bodd i landene. Disse er ofte de som gjør forskjellen under en reise. De ser landene fra et bredt perspektiv og deler mer enn gjerne med de reisende deres erfaring med landenes mennesker og kultur. Vi har også håndplukkede lokale guider som er svært kunnskapriske og som gladelig gir av seg selv. Vi har et bredt nettverk av medarbeidere og samarbeidspartnere rundt på det amerikanske kontinentet, som bidrar til å gjøre reiseopplevelsen komplett. Siden 2004 har vi arrangert reiser til Latin-Amerika, og ønsker hele tiden å være blant markedets beste på pris og kvalitet.

Latin Reiser er medlemmer av Reisegarantifondet.

Andre Skjelderup

Reiserådgiver, produktansvarlig og reiseleder

Andre er opprinnelig IT-utdannet, men fant tidlig ut at reising er hans store lidenskap. Nysgjerrighet er drivkraften, og det har resultert i besøk av over 100 land rundt om i verden. Han er svært interessert i historie, kultur og levesett, og mener at kunnskap og erfaring man får når man reiser gir en god forståelse av hvorfor verden er slik den er. Det viktigste med å reise er å lære, oppleve og sanse ting man ellers ikke vil se i sin egen lille sfære.

Andre er ansvarlig for produktene i Latin Reiser. Han legger opp reiseruter basert på mange års erfaring slik at de reisende vil få den beste mulige reiseopplevelsen. Han er også med selv som reiseleder når gruppene er over 14 deltakere.

Han har en stor forkjærlighet for hele Latin-Amerika som reisemål, og i spesiell grad Mexico. Et land som bryter med alle fordommer, en særegen og sterk kultur med mye humor. Landet har et av de mest varierte økosystem i verden, fra ørken i nord til regnskog i sør, historiske byggverk fra store sivilisasjoner, fantastisk mat og noen av verdens flotteste strender. Et land man aldri helt blir ferdig å utforske.

Henrik Jortveit

Reiserådgiver

Henrik har vært med fra starten og er en av grunnleggerne av Latin Reiser.

Han har fra tidlig alder hatt sansen for uvanlige reiseopplevelser, og gjerne til fremmede destinasjoner. Han har blant annet reist gjennom 15 land på 24 timer. Han er ivrig reiseentusiast som har reist rundt mye rundt på alle kontinenter, men i de senere årene faller han stadig tilbake på Peru. Han blir aldri blir lei av dette landet og oppdager nye ting hver gang han reiser hit.

«Peru er et land som har alt for å få en fantastisk ferie-opplevelse med alt fra fjellene med Machu Picchu til regnskogen i Amazonas til strendere i nord og ikke minst det gastronomiske.»

Henrik er reiserådgiver i Latin Reiser, og tar hånd om det administrative. Han er spesialist på Peru som reisemål, så ønsker du en reise til Peru eller nabolandene så er du i trygge hender. Strand-destinasjoner er også Henriks spesialitet.

 • 1998-2002

   

  Vi forelsker oss i Latin-Amerika på reise verden rundt

  Vi reiser rundt i alle verdens kontinenter, og utvikler en stor nysgjerrighet for Latin-Amerika, som etterhvert blir en lidenskap.

 • 2003

   

  Vi stifter selskapet Peru Reiser

  Etter nærmere utforskning av Latin-Amerika, begynner ideen om å vise noen av disse flotte stedene til andre nordmenn å dukke opp. Etter en rundtur i det utrolig varierte landet Peru, bestemte vi å starte Peru Reiser.

 • 2004

   

  Den aller første gruppereisen til Peru

  Vi arrangerer vår første gruppeturer til Peru. Stor glede og entusiasme blant oss og deltakerne.

  Latin Reiser i Peru tilbake i 2004

 • 2005

   

  Vi utvider tilbudet

  Vi starter å legge opp turer også for enkeltreisende til Peru.

 • 2006

   

  Første gruppetur til Argentina

  Vi arrangerer vår første gruppeturer utenfor Peru, nemlig Argentina.

 • 2007

   

  Samarbeid med reiseselskaper

  Vi begynner samarbeid med flere norske reiseselskaper som vi arrangerer turer for.

 • 2009

   

  Vi utvider tilbudet

  Vi legger opp tilleggsturer til Perus naboland, Ecuador og Bolivia.

 • 2010

   

  Vi stifter Latin Reiser

  Vi utvikler reisepakker til de fleste land i Sør-Amerika + Mexico. Vi bytter navn til Latin Reiser.

 • 2011

   

  Første gruppetur til Mexico

  Vi arrangerer våre første gruppeturer til Mexico.

 • 2012

   

  Første kombinasjonstur til Chile og Argentina

  Vi arrangerer våre første kombinasjonsturer til Chile og Argentina.

 • 2013

   

  Etterspørselen etter gruppeturer øker

  Faste årlige gruppeturer til flere land etableres. Chile, Argentina, Peru og Mexico.

 • 2014

   

  Første gruppetur til Brasil

  Vi arrangerer vår første gruppetur til Brasil.

 • 2015

   

  Økt etterspørsel etter skreddersydde reiser

  Trendene endres og vi starter i større grad å skreddersy reiser for individuelle reisende.

 • 2016

   

  Reisekatalogen utvides med destinasjoner som Cuba, Costa Rica og USA

  Vi utvikler flere reisepakker i Nord- og Mellom-Amerika: USA, Canada, Cuba, Costa Rica, Nicaragua, Panama, Guatemala.

 • 2017

   

  Første gruppetur som inkluderer Bolivia

  Vi arrangerer vår første gruppetur i Bolivia. Peru og Chile med Påskeøya er også med.

  Gruppebilde på Påskeøya

 • 2018

   

  Nye nettsider

  Vi får nye nettsider og utvikler et bredt utvalg reisepakker over hele Latin-Amerika.

 • 2019

   

  Vi utvider tilbudet med Colombia

  Vi etablerer en fast årlig gruppetur til Chile, Bolivia og Peru. Colombia er nytt reisemål av året.

 • Juni 2019

   

  Vi fornyer oss og får ny logo