Send oss en forespørsel om denne reisen

Reis til Brasil

Besøk Rio de Janeiro, Iguazu-fallene, Manaus, Amazonas og Salvador på denne 14-dagers reisen.

Bli med til Sør-Amerikas gigant. Opplev Brasil og alt vi kjenner landet for: Samba, fotball, strand, karneval, regnskog, herlig mat og strender.

Vi starter i Rio de Janeiro, som på mange måter er Brasil i miniatyr, og der de aller mest legendariske landemerkene finner sted: Kristusstatuen, sukkertoppen, sambodromen, Maracana, Copacabana. Utflukter, god mat, sambashow og eksotiske dager på Copacabana, kan det bli bedre?

Vi blir med til verdens vakreste fossefall, Iguazu, som ligger ved grensen mellom Argentina og Brasil. Her får vi se de mektige fossefallene, vakkert beliggende i regnskogen, fra begge sider.

Vi drar til Amazonas der vi blir med på spennende utflukter dypt inne i regnskogen. Vi får oppleve naturen og dyrelivet på nært hold og et innblikk i det helt spesielle levesettet i jungelen.

Turen avsluttes med et besøk av byen Salvador, nord i Brasil og noen herlige dager på strandhotell.

Varighet: 14 dager. Se reisedetaljer og program.

Priser

Priser per person i dobbeltrom. Flybilletter til Argentina og fra Brasil er ikke inkludert.

Enkeltromstillegg: kr 7900,-

Om prisklassen Comfort

 • 4-stjerners hoteller
 • Mest privat service, men noen utflukter i gruppe med andre reisende
 • Personlig tilrettelagt reiserute

Dette er vår anbefalte måte å reise på. Her er det lagt vekt på komfort både med tanke på reisetempo og standarden på hoteller. I Latin-Amerika må vi ofte opp på denne hotellstandarden for å få samme nivå for komfort og service man er vant med fra Europa.

Strandopphold

Det er mulig å legge til dager på stranda, enten å utvide oppholdet i Rio, eller reise til et av de mange strandresorts som finnes langs den langstrakte kysten av Brasil. Pris avhenger av sted, lengde og standarden man ønsker. Spesifiser i forespørselen om denne pakken ønskes.

Amazonas

kr 9.800 per person i dobbeltrom inkl. fly t/r Rio-Manaus, hotell, lodge med alle måltider og utflukter

Det er mulig å legge til en eksotisk reise inn i Amazonas dypeste regnskog. Turen er på 3 dager og man flyr først til den største byen i Amazonas, Manaus. Her blir det en omvisning i byen og en overnatting på hotell. De to neste dagene bærer det dypt inn i regnskogen der det blir overnatting på en økologisk lodge. Her blir det mange spennende aktiviteter som pirayafiske, lyse etter caiman, fotturer i regnskogen, besøk av landsbyer, svømming med rosa delfiner og et møte med urbefolkning i regnskogen som viser deres tradisjoner. Spesifiser i forespørselen.

Slik bestiller du drømmereisen
hos Latin Reiser:

 • Send oss en forespørsel

  Angi ønsket reisedato og bruk kommentarfeltet til å stille eventuelle spørsmål du måtte ha.

 • Få vårt reiseforslag

  Vi sender deg et helt uforpliktende reiseforslag med et pristilbud.

 • Tilpass reisen til dine ønsker

  Vi holder en aktiv dialog med deg og du kan gjøre tilpasninger ved behov.

 • Bekreft reisen og gled deg til en minnerik opplevelse

Reisedetaljer

Inkluderer:

 • 10 netter på 4 stjerners hoteller med frokost
 • 3 netter på lodge med alle måltider inkludert
 • 1 øvrig lunchmåltid.
 • Transport i henhold til program
 • Inngangsbilletter til besøkte steder
 • Profesjonelle engelsktalende guider
 • Personlig assistanse underveis

Inkluderer ikke:

 • Internasjonal flybillett
 • Flybilletter Rio– Iguazu, Iguazu – Manaus, Manaus-Salvador (Ca. USD 300 – 400 per person)
 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltider
 • Tips

Spesialinformasjon om turen:

 • Prisen på turen er basert på minst 2 personer som reiser sammen, og som deler rom.
 • Turen er for alle aldre
 • Turen er et forslag slik vi mener du kan oppleve de viktigste høydepunktene i Brasil.
 • Reisen kan gjennomføres når som helst på året.

Reiserute:

Slik utarter reisen seg:

 • Din private guide møter deg på flyplass, følger deg til hotell og gir deg all informasjon.
 • Oppfølging underveis slik at ditt reisefølge kommer til steder du skal besøke til riktig tid.
 • Du slipper å tenke selv og kan føle deg helt trygg.
 • Problemfritt i forhold til språk.
 • Det er ikke mye dyrere enn å reise med gruppe.

Reiseprogram

Dag 1 – Fly til Rio de Janeiro

Etter en lang flyreise lander vi i Rio de Janeiro og transportert til hotellet vårt som ligger nær Copacabana beach. Innkvartering.

Dag 2 – Byrundtur i Rio med Kristusstatuen og Sukkertoppen (F/L)

Vi blir med på en guidet rundtur i byen og blir med opp til kristusstatuen,som er anerkjent som et av de syv nye underverker. Her får vi en fantastisk utsikt over byen som ligger i vakkert landskap mellom grønnkledde fjelltopper og noen av verdens mest berømte strender. Vi passerer også den legendariske fotballstadion Maracana, Sambodromo og de mange landemerkene Rio de Janeiro er kjent for. Vi får også en omvisning i de mange historiske bygningene fra tiden da portugiserne koloniserte Brasil, og fra uavhengighetstiden da Rio de Janeiro var hovedstad i landet. På ettermiddagen blir vi med til Sukkertoppen der vi får en vakker utsikt over alle de velkjente strendene Copacabana, Leblon, Ipanema og også andre deler av byen. Vi får også en tradisjonell lunch underveis, nemlig grillmat på brasiliansk vis, eller Rodizio som brasilanerne kaller det. Her er det salatbord man kan forsyne seg av, og kelnerne kommer til bordene med alle mulige typer kjøtt.  Ettermiddagen/kvelden til egen disposisjon.

Dag 3 – Copacabana & Sambashow (F)

Formiddag og ettermiddagen til egen disposisjon i Rio de Janeiro. Vi kan anbefale å tilbringe dagen på en av verdens mest berømte strender, Copacabana eller Ipanema der det er liv hele dagen. Det er også muligheter for å bli med på alternative utflukter denne dagen. Vi er jo i sambaens hjemland og på kvelden vil vi overvære et forrykende Sambashow, Ginga Tropical.  

Dag 4 – Iguazu-fallene (F)

Etter frokost blir vi fraktet tilflyplassen og tar et morgenfly til Foz do Iguazu. Transport til hotell og innkvartering på hotell i byen. Her kan bassengfasiliteter nytes.

Dag 5 – Argentina-siden av Iguazu (F)

Vi blir med på en heldagsutflukt til den Argentinske siden av Iguazu-fallene. Her passerer vi gjennom en nasjonalpark med en subtropisk vegetasjon, regnskog med gigant-trær med lianer. Vi kan se sommerfugler i mange farger, mange fuglearter, og andre arter fra den rika faunaen. Inne i disse vakre naturomgivelsene åpenbarer et av verdens flotteste fossefall seg. Vi blir med på en vandretur rundt de nedre delene i starten og får se noen av de mange små fallene. Videre får vi en panoramautsikt over den brasilianske siden av fallene, og avslutter med en togtur gjennom regnskogen. Ved endestasjonen vandrer vi ut på en metallbro som går helt ut til enden der det største fossefallet starter. ”Djevelens strupe” blir det kalt. Her får man nesten følelsen av å være inne i fossen, og det er her Iguazu-fallene viser seg fra sin mektigste- og vakreste side. På ettermiddagen blir vi fraktet tilbake til vårt hotell.

Dag 6 – Brasil-siden av Iguazu (F)

På morgenen blir vi med til den brasilianske siden av fossefallene. Her blir vi med på en spasertur der vi kan få en fullstendig panoramautsikt over fossefallene med sine enorme vannmengder, og vi vil se over til den argentinske siden der vi var dagen før. Her får vi et fantastisk skue av noen verdens vakreste fossefall. Ettermiddagen fri til egne aktiviteter.

Alternative utflukter etter fossefallet (ikke inkludert, bør bookes minst en dag i forveien):

 • En svipptur over til Paraguay kombinert med en omvisning på verdens største vannkraftverk Itaipu
 • Besøke en fuglepark der man på økologisk vis har samlet nesten alle fuglearter i en park der de lever i sitt eget habitat.

Dag 7 – Fly til Manaus, Amazonas (F/M)

Vi blir fraktet til flyplassen i Foz do Iguazu, og tar fly videre til Manaus, dypt inne i Amazonas-regnskogen. Manaus er den klart største byen i Amazonas med nesten 2 milloner innbyggere og har til og med sin egen opera. Vi blir med elvetransport til vår jungellodge der vi innkvarteres.

Dag 8 og 9 – Aktivteter i Amazonas (F/L/M)

Disse to dagene blir vi med på uforglemmelige utflukter ut fra lodgen midt inne i regnkogen. Vi blir med på vandreturer der vi får se bl.a eksotiske orkideer og giganttrær, vi får lære om hvordan de lokale får tak i spisbare frukter og rent drikkevann innimellom alle trær og busker, vi vil lære om de medisinske plantene og mye mer.

Vi blir også med på en båttur til der elvene møtes. Ferden går nedover Rio Negro der vi får utsikt over Manaus: Operaen, havnen og interessante sosiale aspekter der vi kan se hus som står på påler. Vel fremme ved møtepunktet kan vi se at det sorte vannet fra Rio Negro møter det brune vannet fra Solimoes-elven, og de renner side ved side i over 12km uten at vannet blander seg. Båten går videre til den vakre Janauary-lagunen, der vi besøker naturreservatet og får lunsj på en lokal restaurant.

Vi drar videre med kano til Monkey Forest, som ligger 10 minutter unna lodgen. Det er et rehabilitering- og reintroduseringssenter for ville dyr. Stedet har med hjelp fra myndighetenes sekretariat for miljø og bærekraft, mottatt mange dyr som har blitt konfiskert fra ulovlig handel og disse har blitt gjeninnført i naturen her. To ganger om dagen får dyrene mattilskudd, slik at de kan bli sterke nok til å komme seg ut i sitt naturlige habitat igjen. Her er det mulighet for de besøkende å se mange av dyrene og det er også mulig å adoptere og følge utviklingen.

Det blir også en kano-tur der vi får bli med på Pirayafiske. Vi lærer å fiske med de enkle tradisjonelle fiskeredskapene til den lokale befolkningen. Samtidig vil guidene alltid være på vakt for å se etter dyr og fuglearter.

Rekkefølgen og tidspunktene for de ulike aktivitetene blir bestemt på stedet og de lokale guidene vil gi beskjeder.

Dag 10 – Strandliv i nord (F)

Vi tar fly videre til Salvador de Bahia på nordkysten av Brasil, og blir innkvartert på hotell i byen. Ettermiddag/kveld til egen disposisjon.

Dag 11 – Salvador de Bahia (F)

På formiddagen blir vi med på en omvisning i Brasils fjerde største by, Salvador. Her får vi se tradisjonelle pastellfargede hus fra den portugisiske kolonitiden, det blir panoramautsikt over Vale Avenue fra halvøya Itapagipe. Vi får se det tradisjonelle nabolaget Ribeira, der det stadig er folkefest i gatene. Vi besøker kirken «Senhor do Bonfim», Montserrat-fortet, stranda Boa Viagem, «Elevador Lacerda», et viktig landemerke med flott utsikt. Det blir også et stopp i byens største marked for håndlagde produkter før vi reiser til Praia do Forte der vi innkvarteres på et strand-hotell.

Dag 12 – Praia do Forte (F)

Dag til egen disposisjon ved strandhotellet.

Dag 13 – Praia do Forte (F)

Dag til egen disposisjon ved strandhotellet.

Dag 14 – Hjemreise (F)

Vi sjekker ut fra hotellet og blir transportert til flyplassen i Salvador. Innsjekking for hjemreise.