Send oss en forespørsel om denne reisen

Chile med Påskeøya

Besøk Santiago, Atacama, Puerto Montt og Påskeøya på denne 14 dagers reisen.

Opplev de største høydepunktene i Chile!

Du vil bli kjent med den vestlige og moderne hovedstaden Santiago der du får innblikk i den chilenske historien, samtidig som du får besøke de vakre nærliggende kystbyene Viña del Mar og Valparaiso.

Du vil bli med på unike naturopplevelser i verdens tørreste ørken, Atacama. Det blir også store naturopplevelser i området rundt Puerto Montt i den nordlige delen avPatagonia.

Til slutt får du oppleve den enigmatiske Påskeøya, der Thor Heyerdahl gjorde sine viktige oppdagelser. Du vil se og lære om de enorme moaistatuene av stein som det finnes mange teorier rundt.

Varighet: 14 dager. Se reisedetaljer og program.

Priser

Priser per person i dobbeltrom. Flybilletter til og fra Chile er ikke inkludert.

Enkeltromstillegg: kr 4.550,-

Om prisklassen Budget

 • 3-stjerners hoteller
 • Utflukter i gruppe med andre reisende
 • Mindre fleksibilitet for å endre reiserute

Denne prisklassen passer best for de som prioriterer opplevelsen, men som gjerne kan bo litt enklere og dele transport med andre i større grad enn de dyrere prisklassene.

NB! Små endringer i reiserute kan forekomme, avhengig av tilgjengelighet på flyavganger.

Enkeltromstillegg: kr 10.700,-

Om prisklassen Comfort

 • 4-stjerners hoteller
 • Mest privat service, men noen utflukter i gruppe med andre reisende
 • Personlig tilrettelagt reiserute

Dette er vår anbefalte måte å reise på. Her er det lagt vekt på komfort både med tanke på reisetempo og standarden på hoteller. I Latin-Amerika må vi ofte opp på denne hotellstandarden for å få samme nivå for komfort og service man er vant med fra Europa.

Enkeltromstillegg: kr 30.600,-

Om prisklassen Luxury

 • 5-stjerners hoteller
 • Privat service under hele reisen
 • Fleksibel reiserute

Nyt hvert minutt av reisen. Vi benytter et knippe luksushoteller, ofte med et historisk eller naturlig særpreg. Dette gjør reiseopplevelsen ekstra spesiell. Komforten og servicen er av ypperste slag og man vil ha de beste guidene til disposisjon – noe som gjør reiseopplevelsen komplett.

Slik bestiller du drømmereisen
hos Latin Reiser:

 • Send oss en forespørsel

  Angi ønsket reisedato og bruk kommentarfeltet til å stille eventuelle spørsmål du måtte ha.

 • Få vårt reiseforslag

  Vi sender deg et helt uforpliktende reiseforslag med et pristilbud.

 • Tilpass reisen til dine ønsker

  Vi holder en aktiv dialog med deg og du kan gjøre tilpasninger ved behov.

 • Bekreft reisen og gled deg til en minnerik opplevelse

Destinasjoner

Reisedetaljer

Inkluderer:

 • 13 netter på 4 stjerners hoteller med frokost
 • Transport i henhold til program
 • Inngangsbilletter til besøkte steder unntatt Påskeøya
 • Profesjonelle engelsktalende guider
 • Personlig assistanse underveis

Inkluderer ikke:

 • Internasjonal flybillett
 • Flybilletter Santiago-Calama t/r, Santiago – Puerto Montt t/r, Santiago-Påskeøya t/r  (Varierer fra USD 100 til 800 per strekning per person, avhengig av reisedato og ledige plasser)
 • Inngangsbillett til Påskeøya (USD 65). Må betales på stedet
 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltider
 • Tips

Spesialinformasjon om turen:

 • Turen er for alle aldre
 • Turen er et forslag slik vi mener du best kan oppleve det aller beste Chile har å tilby.
 • Reisen er best å gjennomføre i chilensk sommerhalvår (oktober-april)

Slik utarter reisen seg:

 • Din private guide møter deg på flyplass, følger deg til hotell og gir deg all informasjon.
 • Oppfølging underveis slik at ditt reisefølge kommer til steder du skal besøke til riktig tid.
 • Du slipper å tenke selv og kan føle deg helt trygg.
 • Problemfritt i forhold til språk.
 • Det er ikke mye dyrere enn å reise med gruppe.

Reiseprogram

Dag 1: Bli kjent med Santiago

Vi ankommer Chiles hovedstad Santiago, og blir innkvartert på vårt hotell i byen. Santiago med sine Ca 6 millioner innbyggere er blant Sør-Amerikas viktigste metropoler. Transport til hotell og innkvartering.

På ettermiddagen blir vi med på en rundtur i Chiles hovedstad Santiago, hvor vi besøker de viktigste bygningene, og blir kjent med Chiles historie og kultur. Chile er et av de mest moderne landene i Sør-Amerika, med høyest stabilitet og best økonomi.

På ettermiddagen blir vi med på en tur rundt det moderne finansstrøket av Santiago som ligger i Zona Alta, og deretter drar vi opp på «Cerro San Cristobal». Her får vi en vakker panoramautsikt over hele Santiago og områdene rundt. Deretter besøker vi den historiske delen av Santiago: Plaza de Armas, Katedralen, Rådhuset i Santiago og det nasjonale historiske museet. Transport tilbake til hotellet.

Dag 2: San Pedro de Atacama

Etter frokost reiser vi med fly til Calama, og blir fraktet til San Pedro de Atacama. Atacama-ørkenen er verdens tørreste. På ettermiddagen drar vi til Dinosaurdalen, utsiktspunktet «Kari» og Dødsdalen, også kalt Mars-dalen som ligger i Saltfjellkjeden.

Vi avslutter med å se solnedgangen og det beste stedet å se den er i Måne-dalen. Her finnes leire- og saltformasjoner som gjennom millioner av år har blitt til, og har skapt små rare fjelltopper og skulpturer som i solen ser ut som månelandskap.

Dag 3: Saltslettene i Atacama

På morgenen kjører vi inn i fjellområdene i Atacama der vi passerer landsbyer som Ayllu de Coyo, en liten landsby som lever av jordbruk i fjellene. Vi reiser videre til landsbyen Tulor, der vi får se den eldste bosetningen i Atacama som er over 2000 år gammel. Vi besøker denne spektakulære konstruksjonen.

På ettermiddagen besøker vi «Salar de Atacama», de gigantiske saltslettene som brer seg over over 100 kilometer, og er den tredje største i verden. Slettene med sin hvite og ujevne overflate av vulkanstein ligger i en nasjonalpark der det også ligger innsjøer med en helt egen flora og fauna. Vi kan her finne en mengde flamingoer som benytter dette stedet som plass for å bygge rede, og vi finner her noen av de viktigste artene i hele Atacama-området.

På ettermiddagen drar vi tilbake til hotellet i San Pedro.

Dag 4: Vulkaner og Geysirer

Før soloppgang reiser vi for å se Geysir-området Tatio. Vi befinner oss på ca 4300 moh langt oppe i Andesfjellene, og vi beveger oss inn i et stort spektakulært vulkanområde, der fjellene når opp mot 5500 moh. Geysir-fenomenet er vann fra breene som filtreres i overflaten og går dypere ned til de treffer magmaen, hvor vannet sprutes voldsomt opp igjen. Det varme vannet og dampen fra Geysiren kan nå 50 meter opp i været.

På vei tilbake til San Pedro de Atacama vil vi se vakkert fugleliv rundt elvene og forhåpentligvis noen av dyrene i den varierte faunaen i område, der Vicunaen utmerker seg, et av de 4 søramerikanske kameldyrene.

På ettermiddagen reiser vi tilbake til San Pedro og blir transportert til flyplassen. Kveldsfly tilbake til Santiago. Transport til hotell og innkvartering på hotell i byen.

Dag 5: Valparaiso og Viña del Mar

Vi reiser ca 120 Km mot Stillehavet, og får se et variert landskap gjennom Curacavi-dalen og Casablanca dalen, som er kjent for å produsere vinen Sauvignon Blanc og andre. Her vil vi besøke en vingård, og det blir muligheter for prøvesmaking.

Vi blir med gjennom Valparaiso der de fargerike husene er festet til fjellsiden. Vi vil også se de viktigste attraksjonene i byen.

Turen fortsetter til Viña del Mar, kjent som hage-byen. Her kan vi se blomsterklokken og ”El Casino de Juegos y Reñaca”. Det vil også bli lunch-stopp (lunch ikke inkludert), og etterpå spasere en liten tur på stranda.

Turen ender ved hotellet i Santiago.

Dag 6: Puerto Montt – Puerto Varas

Etter frokost blir vi transportert til flyplassen der vi tar et morgenfly til Puerto Montt. Mottakelse på flyplassen og transport til hotellet i Puerto Varas.

På ettermiddagen besøker vi byen Puerto Varas, turistmagneten sør i Chile, som er kjent for sine vakre blomsterenger. Vi blir med langs kystpromenaden og besøker markedet og kirken, og reiser videre til Puerto Montt, hovedstaden i Lagosregionen, der vi besøker Plaza de Armas, katedralen og andre viktige byggverk fra kolonitiden. Det blir også tid for et besøk i byens marked.

Retur til hotellet.

Dag 7: Chiloe-øya

Vi blir med på en heldagsutflukt til øya Chiloe, trekirkenes, håndverkernes, fiskernes og sjøfolkenes øy.

For å komme til øya må vi krysse Chacao-kanalen. Ancud er havnebyen og inngangsporten til denne magiske øya. Den ble grunnlagt av Carlos Berenger som et fort og havn i 1767. Her besøker vi San Antonio fortet, det historiske området som ligger i høyden. Det var et av de siste spanske fortene som ble bygget under kolonitiden. Vi besøker det lokale museet, Plaza de Armas og markedet der det er mange restauranter. Tid på egenhånd til å spise lunch.

Retur til Puerto Varas.

Dag 8: Petrohue

Vi blir med på en heldgsutflukt til Petrohue og innsjøen Todos los Santos.

På veien til Petrohue kjører vi langs innsjøen Llanquihua der vi får flott utsikt til Osornovulkanen. Vi kjører inn i nasjonalparken Vicente Perez Rosales der vi besøker de vakre Petrohue-fallene: smaragdfarget vann som faller over merkelige steinformasjoner av vulkanstein. Her blir det tid på egenhånd.

Vi reiser med båt over innsjøen Todos los Santos, der vi på nytt får panoramautsikt til Osornovulkanen og andre fjelltopper fra flere vinkler, til landsbyen Peulla. Dette er en økologisk landsby og et paradis for naturelskere. Her blir det tid på egenhånd for å spise lunch.

Retur til Puerto Varas.

Dag 9: Tilbake til Santiago

Transport til flyplass. Morgenfly tilbake til Santiago. Transport til hotell i Santiago og innkvartering.

Ettermiddagen er til egen disposisjon i Santiago.

Dag 10: Reise til Påskeøya

Vi tar et morgenfly ut i Stillehavet og til selveste Påskeøya, øya der Thor Heyerdahl gjennomførte flere ekspedisjoner for å bekrefte sine kontroversielle teorier om at det har vært kommunikasjon mellom fastlandet i Sør-Amerika og øyene i Stillehavet. Rapa Nui, som øya også heter, er velkjent for sine mysterier rundt de store steinstatuene som finnes rundt omkring på øya. Vi blir innkvartert på vårt hotell i Hanga Roa.

Dag 11: Påskeøya

Denne dagen blir vi med til den østlige delen av øya og får se flere plattformer der det står mange av Moaiene som steinstatuene blir kalt. Denne dagen får vi se de største av dem og noen av dem har også innrissinger på baksiden.

Vi blir også med til vulkanen og steinbruddet Rano Raraku, der de fleste av statuene ble hugget ut. Her kan vi se ca 400 statuer som er i forskjellige etapper av utforming. Vi blir også med til Anakena, de vakre hvite sandstrendene som var ment til å ta imot øyas første konge ved sin hjemkomst.

På vei tilbake til Hanga, gjør vi et stopp ved Fundo Vaitea, det største jordbruksområdet som dekker nesten halve øya, og som kan forsyne så godt som hele befolkningen med mat.

Dag 12: Påskeøya

Fra morgenen blir vi med til Ahu Vinapu der vi kan se flere moais.

Her får vi blant annet se rødmalte og nedfelte moais, en kvinnelig moai med to hoder og den eldste av dem alle. Vi drar videre til steinbruddet Puna Pau som ligger i et lite krater med rød stien der de hentet ut materialet til å lage hattene til statuene. Vi besøker også de første 7 restaurerte moaiene. De ligger sentralt på øya og ser mot soloppgangen.

Det blir også et besøk av en grotte som ble brukt som bolig og også som tilfluktsted i krigstider.

Retur til Hanga Roa. Ettermiddag til egen disposisjon.

Dag 13: Påskeøya

På formiddagen besøker vi seremonisentret Tahai der det finnes mange Moais.

Herfra får vi panoramautsikt over vakkert landskap. Videre besøker vi Orongo, en gammel, magisk seremoniby som ligger på toppen av vulkanen Rano Kau. Byen består av 53 hus med en liten kvadratisk inngangsport der man kan se ut mot havet. Her ble de viktigste seremoniene på øya utført under den andre tidsepoken, og en av de viktigste var valget av Tangata Manu (fuglemannen). Dette ritualet sluttet de først å utføre for bare 150 år siden da misjonærene ankom øya.

På ettermiddagen blir det transport til flyplassen og fly tilbake til Santiago. Transport til hotell og innkvartering på hotell i byen.

Dag 14: Hjemreise

Fritid i Santiago frem til avreise. Transport til flyplass for hjemreise.