Send oss en forespørsel om denne reisen

Opplev Cuba

Besøk Havanna, Viñales, Cienfuegos, Trinidad, Santa Clara og Varadero på denne 14 dagers reisen.

Bli med til sigaren og salsaens hjemland, Cuba.

På denne 2-ukers rundturen får du oppleve Cubas største høydepunkter og bli godt med dette helt spesielle øysamfunnet.

Det blir en interessant rundtur i hovedstaden Havanna der du blir nærmere kjent med den livlige kubanske kulturen og du får lære om landets helt spesielle historie. Det blir også spennende besøk av byene Santa Clara, Trinidad og Cienfuegos. Vi får lære mer om hvordan revolusjonen har satt sine spor, og litt om hvordan den jevne kubaner tenker i dag. Kubanere elsker musikk og dans, og det vil dere ta og føle på overalt i landet. Vi besøker selvsagt tobakksplantasjer, rom-fabrikk og sigar-fabrikk og blir kjent med de emblematiske  kubanske produktene.

Det blir også noen herlige avslappende dager på de hvite, karibiske strendene til slutt på reisen.

Se reisedetaljer og program.

Priser

Priser per person i dobbeltrom. Flybilletter til Cuba og fra Mexico er ikke inkludert.

Enkeltromstillegg: kr 6.000,-

Om prisklassen Comfort

 • 4-stjerners hoteller
 • Mest privat service, men noen utflukter i gruppe med andre reisende
 • Personlig tilrettelagt reiserute

Dette er vår anbefalte måte å reise på. Her er det lagt vekt på komfort både med tanke på reisetempo og standarden på hoteller. I Latin-Amerika må vi ofte opp på denne hotellstandarden for å få samme nivå for komfort og service man er vant med fra Europa.

Slik bestiller du drømmereisen
hos Latin Reiser:

 • Send oss en forespørsel

  Angi ønsket reisedato og bruk kommentarfeltet til å stille eventuelle spørsmål du måtte ha.

 • Få vårt reiseforslag

  Vi sender deg et helt uforpliktende reiseforslag med et pristilbud.

 • Tilpass reisen til dine ønsker

  Vi holder en aktiv dialog med deg og du kan gjøre tilpasninger ved behov.

 • Bekreft reisen og gled deg til en minnerik opplevelse

Reisedetaljer

Inkluderer:

 • 8 netter på 4 stjerners hoteller med frokost
 • 4 netter på strandresort med alle måltider
 • 9 øvrige måltider
 • Transport i henhold til program
 • Inngangsbilletter til besøkte steder
 • Profesjonelle engelsktalende guider
 • Personlig assistanse underveis

Inkluderer ikke:

 • Flybilletter
 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltider
 • Tips
 • Turistvisum til Cuba (ca USD 100)
 • Skatter (USD 249)

Spesialinformasjon om turen:

 • Prisen på turen er basert på minst 2 personer som reiser sammen, og som deler rom. Dersom det er en litt større gruppe som reiser sammen, kan pris reduseres noe.
 • Turen er for alle aldre
 • Turen er et forslag slik vi mener du kan oppleve de en av de aller viktigste høydepunktene i Cuba.
 • Reisen kan gjennomføres på hvilken som helst tid av året, men det anbefales å unngå orkansesong fra september til november.

Reiserute:

Slik utarter reisen seg:

 • Din private guide møter deg på flyplass, følger deg til hotell og gir deg all informasjon.
 • Oppfølging underveis slik at ditt reisefølge kommer til steder du skal besøke til riktig tid.
 • Du slipper å tenke selv og kan føle deg helt trygg.
 • Problemfritt i forhold til språk.
 • Det er ikke mye dyrere enn å reise med gruppe.

Reiseprogram

Dag 1: Ankomst Havanna.

Etter en lang flyreise over Atlanterhavet ankommer vi hovedstaden i Cuba, Havanna. Transport til hotell og innkvartering.

Dag 2: Havanna (F)

Denne dagen blir vi med på en guidet rundtur i Havanna og blir med til historiske centrum de la Habana Vieja, Patrimonio de la Humanidad. Her besøker vi Plaza de la Catedral, Plaza de Armas, Plaza de San Francisco og Plaza Vieja. Lunsj på en lokal resturant. Ettermiddagen vil bli med på en vidunderlig kjøretur i klassiske kubanske biler hvor vi får panoramiskutsikt over Central Park og Plaza de la Revolución. Ettermiddagen til egen disposisjon. Vi kan anbefale et besøk i revolusjonsmuseet eller spasere rundt i Havannas gater og kjenne på byens vibrerende atmosfære. Vi kan også anbefale å dra på Topicana på kvelden, et danseshow med noen av Cuba’s beste dansere.

Dag 3: Hemingway (F)

På morgenen blir vi hentet på hotellet for å bli med til småsamfunnet San Fransisco de Paula. Her besøker vi Hemingway-museet og får en omvinsning på stedet med spesialguide. Foto og video er tillatt. Vi fortsetter videre til landsbyen Cojimar der Hemingway mottok sin første premide Pulitzer i 1953 med sine venner og Gregorio, kapteinen på båten, som var inspiasjon til novellen «The old man and the sea». På veien besøker vi dee legendariske restaurantene «Bodeguita del medio» og «Floridita»

Dag 4: Viñales (F/L)

Frokost på hotellet før vi blir med ut til Valle de Vinales, et av de karakteristiske  landskapene på Cuba. Dette vakre området har en rik flora og fauna, en viktig historisk betydning og innbyggernes tradisjoner er godt bevart. På veien får vi se mange interesante attraksjoner i tobakkens hjemland. Deretter går turen til Casa del Veguero, hvor vi får en velkomst-cocktail før vi blir med til et av de viktigste utgangspunktene for en tur ut på tobakkplantasjene. Videre blir dere med til Los Jazmines  der vi får en vakker utsikt over Viñales dalen. Vi blir med på en båttur på elven og besøker Cueva del Indio. Det blir servert en utsøkt lunsj på en av restaurantene i området. Etter lunsjen får vi se et prehistorisk veggmaleri som viser utviklingen av livet i Sierra de los Órganos, helt fra blødtdyrene til de første innfødte innbyggerne på stedet. Retur til hotellet i Havanna.

Dag 5: Sigarer og Rom (F)

Etter frokost blir vi med til en tobakkfabrikk nær Havanna, og får lære mer om produksjonen av de berømte cubanske sigarene. Vi besøker så Rom-museet, der vi får lære mer om historien og elaborasjons-prossessen av ekte cubansk rom. Det blir selvfølgelig også prøvesmaking i baren: Havana Club fatlagret i 7 år i ekte 50-talls stil. Vi besøker utsiktspunktet Kristus av Havanna og vi får en flott panoramautsikt over bukten. Retur til hotell.

Dag 6: Cienfuegos (F/L/M)

Etter frokost blir vi med til byen Cienfuegos. Byen er kjent for sin spesielle fransk-inspirerte arkitektur. Vi besøker Tomas Terry-teatret og «Palacio del Valle», hvor vi blir kjent med et vakkert sagn som hører med til bygningen. Lunch på restaurant i området. På ettermiddagen besøker vi et helt spesielt økosystem sørøst for den vakre Cienfuegos-bukten. Her kan vi se rosa flamingoer, florida-ender og andre fuglearter. Vi blir også med på en liten båttur i en naturlig innjø for å nyte den vakre naturen. Etter utflukten blir vi innkvartert på vårt hotell, der vi også spiser middag.

Dag 7: Trinidad og Sancti Spiritus (F/L/M)

Etter frokost drar vi videre til den vakre byen fra kolonitiden, Trinidad. Byen er på UNESCOs verdensarvliste og ikke uten grunn. Byen er svært godt bevart og nesten uendret siden 1800-tallet. Vi besøker hovedtorget i byen og det romantiske museet. Vi blir med til La canchanchara, en bar der vi får en typisk velkomstdrink. Lunch på restaurant i byen. Vi kjører videre til byen Sancti Spiritus der vi sjekker inn på hotell og spiser middag.

Dag 8: Fjellområder og Tobakksplantasjer (F/L/M)

Vi blir med på en reise over fjellområdet Escambray, der vi blant annet kjører forbi Manicaragua som er småsamfunn som dyrker velkjente kubanske produkter som tobakk og kaffe . Her vil vi kunne se de store tobakksplantasjene i området. Vi inntar lunsj på en lokal restaurant. Etter lunsj kjører vi videre mot Santa Clara, og passerer Hanabanilla, den eneste innsjøen i disse fjellområdene. Innkvartering på hotell i Santa Clara og middag på hotell.

Dag 9: Santa Clara (F/L/M

Santa Clara er den største byen og det viktigste handelssentret i de sentrale delene av Cuba. Vi blir med på en omvisning i byen der vi får se de viktigste monumentene. Vi besøker «Parque del Carmen», der byen ble grunnlagt i 1685, og vi blir også med til byens viktigste attraksjon, Che Guevara statuen. Latin-Amerikas største revolusjonshelt og en av historiens mest karismatiske personligheter har sitt eget minnested og museum i denne byen, og vi vil besøke stedet og få et nærmere innblikk i hva som skjedde i revolusjonens dager. Etter lunch reiser vi videre til Varadero, halvøya med de hvite, karibiske strendene og innkvaerteres på vårt resort. Hotellet har alle fasisiliteter og alle måltider inkludert.

Dag 10-12: Varadero (F/L/M)

Dager til egen disposisjon for å nyte strandlivet i Varadero.

Dag 13: Hjemreise (F)

Vi blir transportert til flyplassen i Havanna for hjemreise til Europa i god tid før flyavgang.

Dag 14: Tilbake i Norge