Send oss en forespørsel om denne reisen

Ecuador og Galapagos

Besøk Quito, Amazonas, Cotopaxi, Riobamba, Cuenca, Guayaquil og Galapagos på denne 16-dagers reisen.

Denne reisen er en komplett opplevelse av Ecuador og alt landet har å by på. Vi opplever den sjarmerende hovedstaden Quito i Andesfjellene, den ville Amazonas-regnskogen, levende vulkaner, fargerik indianerkultur i fjellene, den store kystbyen Guayaquil og ikke minst det fantastiske dyrelivet på Galapagosøyene.

Varighet: 16 dager. Se reisedetaljer og program.

Priser

Priser per person i dobbeltrom. Flybilletter til og fra Ecuador er ikke inkludert.

NB: Det gjøres oppmerksom på at cruise i Galapagos ikke er inkludert på grunn av store prisvariasjoner på cruisene. Prisene avhenger av standard, lengde og dato dere ønsker å reise. Be om alternativer for din avreisedato.

Enkeltromstillegg: kr 4.500,-

Om prisklassen Comfort

 • 4-stjerners hoteller
 • Mest privat service, men noen utflukter i gruppe med andre reisende
 • Personlig tilrettelagt reiserute

Dette er vår anbefalte måte å reise på. Her er det lagt vekt på komfort både med tanke på reisetempo og standarden på hoteller. I Latin-Amerika må vi ofte opp på denne hotellstandarden for å få samme nivå for komfort og service man er vant med fra Europa.

Slik bestiller du drømmereisen
hos Latin Reiser:

 • Send oss en forespørsel

  Angi ønsket reisedato og bruk kommentarfeltet til å stille eventuelle spørsmål du måtte ha.

 • Få vårt reiseforslag

  Vi sender deg et helt uforpliktende reiseforslag med et pristilbud.

 • Tilpass reisen til dine ønsker

  Vi holder en aktiv dialog med deg og du kan gjøre tilpasninger ved behov.

 • Bekreft reisen og gled deg til en minnerik opplevelse

Destinasjoner

Reisedetaljer

Inkluderer:

 • 9 netter på 4 stjerner hoteller med frokost
 • 3 overnattinger på lodge i Amazonas
 • Alle måltider i Amazonas
 • 2 øvrige lunch-måltider
 • Transport i henhold til program
 • Inngangsbilletter til besøkte steder unntatt Galapagos
 • Profesjonelle engelsktalende guider
 • Personlig assistanse underveis

Inkluderer ikke:

 • Internasjonale flybilletter
 • Flybilletter Quito-Coca-Quito, Guayaquil-Galapagos-Quito (Ca. USD 400-500 per person)
 • Cruise i Galapagos og inngangsbillett
 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltider
 • Tips

Spesialinformasjon om turen:

 • Prisen på turen er basert på minst 2 personer som reiser
 • sammen, og som deler rom. Dersom det er en større gruppe som reiser sammen, kan pris reduseres noe.
 • Flybillettene tur retur fra Norge er ikke inkluderte men vi kan booke på ønsket dato. Om dette ønskes kan det nevnes i kommentarfeltet.
 • Deler av turen foregår i høyder nordmenn ikke er vant til (4000 moh), og det finnes fare for høydesyke. Kontakt lege i forkant for evt. få utskrevet medisiner mot høydesyke (Diamox)
 • Turen er en opplevelsestur og inneholder noe vandring. Turen er for alle aldre og det holder å være i normal form.
 •  Turen er et forslag slik vi mener du kan oppleve de største høydepunktene i Ecuador. Dersom du ønsker å legge til eller trekke fra steder, eller legge til en ekstra dag et sted, er dette fullt mulig.
 • Reisen egner seg best i tidsperioden April til November da det ikke er regntid i fjellene.
 •  Reisen holder en god hotell-standard slik nordmenn er vant til, uten at det er luksus.

Slik utarter reisen seg:

 • Din private guide møter deg på flyplass, følger deg til hotell og gir deg all informasjon.
 • Oppfølging underveis slik at ditt reisefølge kommer til steder du skal besøke til riktig tid.
 • Du slipper å tenke selv og kan føle deg helt trygg.
 • Problemfritt i forhold til språk.
 • Det er ikke mye dyrere enn å reise med gruppe.

Reiseprogram

Dag 1: Ankomst Ecuador

Ankomst Quito, Ecuadors hovedstad. Dere blir møtt på flyplassen og fraktet til deres hotell i Quito. Hotel Mansion del Angel eller lignende.

Dag 2: Quito og verdens midtpunkt

Etter frokost blir vi med på en dagsutflukt rundt om i byen Quito. Vi får se boligstrøkene i nord, byens hoved avenyer, utsiktspunktet Guapulo og den praktfulle kirken ”La Basilica del Voto Nacional”. Deretter blir vi med til den koloniale delen av Quito, der vi spaserer rundt på ”Plaza de la Independencia” og besøker katedralen, regjeringspalasset og kirken Arzobispal, der vi kan vi se flott dekorasjon med gullaltre. Til lunch blir det tradisjonelle matretter fra Ecuador, og etter lunch følger et besøk av ”verdens midtpunkt”. Dette er et av de få stedene i verden der man kan oppleve se eksakt der verden deles i 2 av ekvatorlinjen, og det er satt opp et stort monument her. På kvelden returnerer vi til hotellet i Quito.

Dag 3: Yasuni Nasjonalpark i Amazonas

Morgenfly til byen Coca i den ecuadorianske delen av den enorme Amazonasregnskogen. Videre blir det kano-transport til NAPO WILD LIFE CENTER, som ligger midt i Yasuni nasjonalpark. Vi kan se mange fuglearter på veien. Siste etappe i en smal liten elv er det også en god mulighet for å se aper, og også store fugler som Tucan og store papegøyer. Vel fremme på lodgen med flott utsikt over Añagu lake, blir det leting etter Caimans på kvelden, Amazonas egen alligator-art. Vi må se lyse etter de røde øynene for å se de. I båten på kvelden kan vi høre stemningsfulle lyder
fra de dype skoger.

Dag 4: Fugletitting og landsbybesøk

Vi blir vekket tidlig for å bli med på fugletitting ved en leirevegg, der så mange som 11 forskjellige papegøye-typer holder til. Utflukten er væravhengig, men som regel gjennomføres den og man kan ofte se en del av artene. Så blir vi med på en liten jungelvandring langs en sti til vi kommer til den lokale landsbyen. Her blir vi kjent med livet i jungelen, og får besøke en familie. Etter besøket vandrer vi videre langs en jungelsti til vi kommer til andre leirevegg, hvor det er nye muligheter for å se flere store fargerike papegøyearter. Sent på ettermiddagen returnerer vi til lodgen.

Dag 5: Dyreliv i Amazonas

Denne dagen blir vi med til det store utsiktstårnet 20 minutter unna lodgen. Her klatrer vi opp i et 36 meters høyt tårn, som er festet til et ceiba-tre, der vi kan se utover store regnskogsområder, og livet over tretoppene. Herfra kan man se flere fuglearter som er så og si umulige å se inne i skogen, men som her flyr rett fremfor deg. Man kan også se flere apetyper, deriblant ”spider-monkey”. Etter lunch på lodge blir det en vandretur langs en jungelsti, der vi blir kjent med dyrelivet i den dype jungelen. Her er det mulighet for å se blant annet øgler og aper. Etter vandreturen blir vi med ut på innsjøen der vi har mulighet til å se kjempeoterne som holder til her.

Dag 6: Tilbake til Quito

Fra morgenen reiser vi tilbake langs med elvene, og vi får nye muligheter til å se arter vi ikke har fått sett under utfluktene de tidligere dagene. Vi kommer så tilbake til byen Coca, hvor vi flyr tilbake til Quito, og blir innkvartert på vårt. Ettermiddag/kveld blir til egen disposisjon.

Dag 7: Cotopaxi-vulkanen

Etter frokost blir det tidlig avreise fra Quito mot de vakre fjellandskapene i Andesfjellene. Veien blir også kalt Vulkan-avenyen, og er ideell for supre naturbilder. Vi besøker vulkanen Cotopaxi og blir med på en kort vandretur til vårt første stopp der vi får lunch ved en typisk hacienda. Vi besøker Lipiopungo-lagunen som befinner seg foten av vulkanen. Etter besøket av denne fabelaktige vulkanen reiser vi videre til den vakre byen Riobamba. Vi innkvarteres på vårt hotell i byen.

Dag 8: Togreisen «Djevelens nese» & Ingapirca- ruinene

Etter tidlig frokost på hotellet, blir vi fraktet til jernbanestasjonen. Vi blir med på en ca tre timers togtur hvor lunch blir servert ombord. Etter togturen besøker vi inkaruinene Ingapirca. Dette er det største arkeologiske komplekset er funnet fra det storslåtte inka-imperiet i den nåværende Ecuador. I områdene rundt kan vi se og oppleve Ecuadors levende folklore, med indianske mennesker kledd i sterke farger og som lager sine tekstiler og andre håndlagde produkter. Vi reiser videre til byen, Cuenca, Ecuadors tredje største by, og blir innkvartert på hotell i byen.

Dag 9: Cuenca

Vi blir med på en rundtur rundt i Cuenca som er anerkjent på verdensarvlista av UNESCO, og byen er blitt et av de virkelige høydepunktene på grunn av sitt kulturelle innhold. Byen har blant annet et variert kjøkken og flott arkitektur i vakre naturomgivelser. Vi besøker flott utsmykkede kirker, blant annet Katedralen, og spaserer rundt i byens parker og trange koselige gater, der vi kan se mange monumenter. Man kan føle å bli tatt med tilbake i tid i denne historiske byen. Vi blir også med til utsiktspunktet Turi, der vi kan se hele byen, både den gamle og den moderne delen, som er adskilt av en elv. Senere tar vi en tur innom et lite verksted der de produserer håndlaget kunst, slik andes-kulturene har gjort igjennom århundrer. Spesialiteten her er hatter. Til slutt blir vi med innom et marked der man kan kjøpe håndlagede produkter av tre, keramikk, plastikk eller tekstiler. På ettermiddagen kan man nyte denne idylliske byen på egenhånd.

Dag 10: Cajas Nasjonalpark – Guayaquil

Etter frokost reiser vi fra Cuenca som ligger på 2500 meters høyde i Andesfjellene, innom Cajas nasjonalpark til vi kommer til Guayaquil ved havnivå. I Cajas vil vi stoppe og bli med på en vandretur i vakker natur. Her kan vi se innsjøer, isbreer og stedets rike flora og fauna. Det er mang e fuglearter som befinner seg i området. På ettermiddagen/kvelden ankommer vi Guayaquil, Ecuadors største by, og vi tar en titt rundt i byen. Vi besøker blant annet Seminario-parken, det gamle markedet i sør og små torg man finner i byen. Vi besøker også bydelen Las Peñas, der vi drar innom blomstermarkedet og tar en spasertur på byens koselige elvepromenade.

Dag 11-15: GALAPAGOS

Fra Guayaquil reiser vi med fly ut til Galapagosøyene og blir med på en et spennende cruise rundt til øyene med verdens eneste etterlevninger av våre forhistoriske dyr. Cruiset er ikke inkludert i pakken, men vi vil finne et passende cruise som tilfredsstiller deres krav til lengde, standard og pris, og som passer til deres avreisedato. Avhengig av hvilken båt dere velger besøker dere en ny øy hver dag. Under cruiset vil dere se et yrende sjødyreliv og en stor mengde fuglearter og se faunaen på de forskjellige øyene, blant annet kjempeskilpadder og øgler/iguanas i alle farger. Mange av dyreartene er arter som kun finnes på Galapagos. Under Cruiset vil dere få alle måltider servert ombord, og bo på lugarer på båten. Det blir også flere dager der man kan bade og kose seg nær stillehavsøyene. Galapagos-øyene er en helt unik opplevelse, og er et av Sør-Amerikas desidert største høydepunkter. Siste dag blir det et besøk på forskningsstasjonen Charles Darwin. Darwin kom til Galapagos i 1835, og han fikk mye inspirasjon til sin evolusjonsteori herfra. Senere tar dere et ettermiddagsfly tilbake til Quito. Transport til hotell, og kvelden til egen disposisjon.

Dag 16: Hjemreise

Transport til flyplass for hjemreise.