Send oss en forespørsel om denne reisen

Inca Express – Høydepunkter i Peru

Besøk Machu Picchu, Titikakasjøen, Cusco og Lima på denne 10-dagers reisen, som kan utvides med tilleggspakker som Inkatrail og strandferie i Nord-Peru.

Dette er pakken for deg som ikke har så mye tid til rådighet, men som ønsker å oppleve de viktigste høydepunktene i Peru.

Det blir et møte med den moderne og historiske hovedstaden Lima, levesettet til de nåværende indianske samfunnene som lever på de flytende sivøyene Uros i Titikakasjøen og den ubegripelige Inka-historien i Cusco. Den vakre togturen gjennom den hellige dalen og besøket av Machu Picchu er det definitive høydepunktet. Du vil få et nærmere innblikk i kultur, levesett og historie i dette fascinerende fjellandet.

Varighet: 10 dager. Se reisedetaljer og program.

Priser

Priser per person i dobbeltrom. Flybilletter til og fra Peru er ikke inkludert.

Enkeltromstillegg: kr 3.900,-

Om prisklassen Budget

 • 3-stjerners hoteller
 • Utflukter i gruppe med andre reisende
 • Mindre fleksibilitet for å endre reiserute

Denne prisklassen passer best for de som prioriterer opplevelsen, men som gjerne kan bo litt enklere og dele transport med andre i større grad enn de dyrere prisklassene.

NB! Små endringer i reiserute kan forekomme, avhengig av tilgjengelighet på flyavganger.

Hotelleksempler
Enkeltromstillegg: kr 3.900,-

Om prisklassen Comfort

 • 4-stjerners hoteller
 • Mest privat service, men noen utflukter i gruppe med andre reisende
 • Personlig tilrettelagt reiserute

Dette er vår anbefalte måte å reise på. Her er det lagt vekt på komfort både med tanke på reisetempo og standarden på hoteller. I Latin-Amerika må vi ofte opp på denne hotellstandarden for å få samme nivå for komfort og service man er vant med fra Europa.

Hotelleksempler
Enkeltromstillegg: kr 7.900,-

Om prisklassen Luxury

 • 5-stjerners hoteller
 • Privat service under hele reisen
 • Fleksibel reiserute

Nyt hvert minutt av reisen. Vi benytter et knippe luksushoteller, ofte med et historisk eller naturlig særpreg. Dette gjør reiseopplevelsen ekstra spesiell. Komforten og servicen er av ypperste slag og man vil ha de beste guidene til disposisjon – noe som gjør reiseopplevelsen komplett.

Hotelleksempler
Inkatrail

kr 3.900 per person

Det er mulig å legge til en 4 dagers vandring på inkastien. Her vil man bo i telt i 3 netter og det vil følge med bærerteam og kokketeam. Dette er en fantastisk naturopplevelse, men man bør være i fysisk god form. Man stiger fra 2800 moh til 4200 moh på en formiddag. Man ender opp i ved Solporten og får se utover Machu Picchu på fjerde dag, for en omvisning i Machu Picchu og tar tog tilbake til Cusco. Om denne tilleggspakken velges blir turen 3 dager lengre. Spesifiser i forespørselen.

Strandferie i Punta Sal (Nord-Peru)

fra kr 7.900 per person for fly Lima-Tumbes/Piura-Lima og 3 hotellnetter

Nord i Peru finnes noen herlige avsidesliggende strender med tropisk klima hele året. Vi tilbyr opphold på Hotel Club Punta Sal i egne bungalows ut mot stranda og med alle måltider inkludert. Man kan velge så mange tilleggsnetter som man ønsker, men vi anbefaler minst 3 netter på strandhotellet. Spesifiser i forespørselen.

Slik bestiller du drømmereisen
hos Latin Reiser:

 • Send oss en forespørsel

  Angi ønsket reisedato og bruk kommentarfeltet til å stille eventuelle spørsmål du måtte ha.

 • Få vårt reiseforslag

  Vi sender deg et helt uforpliktende reiseforslag med et pristilbud.

 • Tilpass reisen til dine ønsker

  Vi holder en aktiv dialog med deg og du kan gjøre tilpasninger ved behov.

 • Bekreft reisen og gled deg til en minnerik opplevelse

Reisedetaljer

Inkluderer:

 • 8 netter på hotell med frokost.
 • 4 øvrige lunch-måltider.
 • Transport i henhold til program.
 • Togreise til Machu Picchu.
 • Inngangsbilletter til besøkte steder.
 • Profesjonelle engelsktalende guider.
 • Personlig assistanse underveis.

Inkluderer ikke:

 • Internasjonal flybillett.
 • Flybilletter Lima-Juliaca, Cusco-Lima. (Ca. USD 200-300 per person)
 • Øvrige måltider.
 • Drikke til måltider.
 • Tips.

Spesialinformasjon om turen:

 • Prisen på turen er basert på minst 2 personer som reiser sammen, og som deler rom. Dersom det er en større gruppe som reiser sammen, kan pris reduseres noe.
 • Flybillettene tur retur fra Norge er ikke inkluderte men vi kan booke på ønsket dato. Om dette ønskes kan det nevnes i kommentarfeltet.
 • Deler av turen foregår i høyder nordmenn ikke er vant til (4000 moh), og det finnes fare for høydesyke. Kontakt lege i forkant for evt. få utskrevet medisiner mot høydesyke (Diamox).
 • Turen er en opplevelsestur og inneholder noe vandring. Turen er for alle aldre og det holder å være i normal form.
 • Turen er et forslag slik vi mener du kan oppleve de største høydepunktene i Peru. Dersom du ønsker å gjøre endringer i programmet, er dette fullt mulig.
 • Reisen egner seg best i tidsperioden mars til november da det ikke er regntid i fjellene.
 • Reisen holder en god hotell-standard slik nordmenn er vant til, uten at det er luksus.
Reisekart Peru-Bolivia med Latin Reiser

Slik utarter reisen seg:

 • Din private guide møter deg på flyplass, følger deg til hotell og gir deg all informasjon.
 • Oppfølging underveis slik at ditt reisefølge kommer til steder du skal besøke til riktig tid.
 • Du slipper å tenke selv og kan føle deg helt trygg.
 • Problemfritt i forhold til språk.
 • Det er ikke mye dyrere enn å reise med gruppe.

Reiseprogram

Dag 1 – Ankomst Lima

Etter en lang flytur lander vi i Lima på kvelden og blir fraktet til vårt hotell i bydelen Miraflores, som ligger fint til med utsikt over Stillehavet.

Dag 2 – Høyplatået i Andesfjellene

Vi blir så transportert til flyplassen og tar fly opp til 3800 meters høyde og til byen Juliaca som ligger på høyplatået nær grensen til Bolivia. Herfra blir vi med til Sillustani, der vi får se imponerende gravstøtter i form av tårn som er bygget i vakker steinarkitektur fra gamle sivilisasjoner fra før inkaenes tid. På ettermiddagen bærer det videre til Puno og vi blir innkvartert på hotell i byen som ligger rett ved Titikakasjøens bredder.

Dag 3 – Flytende sivøyer i Titikakasjøen

Vi blir med på en 2 dagers utflukt på Titikakasjøen. Legg hovedbagasjen til oppbevaring på hotellet, og pakk en 2-dagers pakning. Tidlig på morgenen reiser vi ut til Urosøyene, hvor vi får oppleve deres helt unike levesett. Dette er urbefolkning som lever på flytende sivøyer som de har laget selv, og de har livnært seg av fiske og byttehandel med fastlandet opp igjennom tidene. Vi reiser videre med båten mot øya Amantani der vi blir innkvartert hos familier. Vi må her regne med en spartansk overnatting uten dusj, men med senger, laken og ulltepper. Her kan vi ta del i quetchuafolkets kultur, og familien serverer maten. Noen familier er mer sjenerte enn andre, men det er svært vennlige mennesker. Om man ønsker å ha med gaver er det godt mottatt, f.eks skolesaker eller matprodukter de ikke produserer selv. Dette er mulig å kjøpe ved havna før avreise. På ettermiddagen kan man bli med på en vandretur til toppen av øya på 4100 m.o.h., og på kvelden blir det fest med dans.

Dag 4 – Titikakasjøen

Vi reiser videre mot øya Taquile, der vi blir med på en spasertur over øya i idylliske omgivelser. På toppen av øya kan vi se de flotte tekstilene som lages på øya som også er på Unescos kulturarv-liste. Noe av det mest spesielle på øya er at mennene går og strikker på øya, og vi vil få en nærmere forklaring på alle tradisjoner som følges av befolkningen, og hvordan alle arbeider for fellesskapet. På ettermiddagen returnerer vi til Puno med båt, og innkvarteres på ny på vårt hotell.

Dag 5 – Busstur over høysletta

Denne dagen vil vi bli med på en busstur over hele høysletta og innover i inkaenes hellige dal før vi når Cusco. Underveis vil vi først besøke Pucara, en sivilisasjon som dominerte i området før inkaene. Neste stopp er turens høyeste punkt på 4335 meter over havet. Her får vi et flott blikk over vakre fjellandskap. Det blir også et lunchstopp der vi får en buffet-lunch, og til slutt besøker vi et viktig inkatempel som heter Raqchi. På kvelden ankommer vi Cusco, som betyr verdens navle, og som var inkaenes hovedstad.

Dag 6 – Cusco

Etter hektiske dager vil vi ha formiddagen fri til enten å sove ut, eller utforske Cusco by på egenhånd. På ettermiddagen blir vi med på en rundtur i Cusco by, der vi vil se en av søramerikas vakrest utsmykkede Katedral, vi vil se inkaenes soltempel der vi kan se den vakreste steinbyggerkunst fra inkatiden som fundament, og med spansk koloniarkitektur på toppen. Videre blir vi med til et av inkaenes mest hellige templer, Sacsayhumanan, der steiner på opptil 200 tonn er satt sammen uten å kunne få en synål imellom. Vi besøker også noen flere inkatempler, og får til slutt bli med til et fabrikkutsalg der vi kan se på alpakkaprodukter av forskjellige kvaliteter. Her blir det også mulighet for shopping. Tilbake til hotell i 18-tiden.

Dag 7 – Den hellige dalen

Fra morgenen av blir vi med på en heldagsutflukt til Inkaenes hellige dal. Den hellige dalen er en av Andesfjellenes mest fruktbare daler hvor det dyrkes mengder av forskjellige maistyper. Vi får se hvordan quetchuafolket i all tid har dyrket opp til de høyeste fjelltopper, og utnyttet jorden til det fulle. Vi vil også besøke flere inkatempler der vi kan se fantastisk steinarbeid og der materialene på et ubegripelig vis har blitt fraktet flere kilometer før de har blitt perfekt slipt og satt sammen. Vi får også sett flott tekstilkunst i mange naturlige farger, og vi vil besøke store markeder.

Dag 8 – Machu Picchu

Så er det duket for det store høydepunktet på turen, Machu Picchu. Vi blir med til jernbanestasjonen (enten Poroy eller Ollantaytambo) og derfra videre med tog til Aguas Calientes. Herfra blir det en halvtimes busstur opp til inkaimperiets aller helligste by. Machu Picchu som betyr ”gammelt fjell” ble først oppdaget i 1911 av den amerikanske oppdagelsesreisende Hiram Bingham, og ble aldri funnet av spanjolene. Antakelig ble byen forlatt da spanjolene erobret landet og inkaene flyktet til Vilcabamba der de kjempet sin motstandskamp. Vi blir med på en omvisning i dette eventyrlige stedet med sin mystikk og magi, omringet av spektakulært fjellandskap. Det finnes mange forskjellige teorier om hva Machu Picchu har vært, hvordan det ble bygget, når det ble bygget og hvordan, og vi vil få kjennskap til noen av dem. Og det blir din oppgave å gjøre deg opp en mening om Machu Picchus mange hemmeligheter.

På ettermiddagen blir det togreise tilbake til utgangspunktet og frakt til hotell i Cusco.

Dag 9 – Fly til Lima

Fly tilbake til Lima, innkvartering på hotell. Ettermiddagen er til egen disposisjon der man f.eks. kan titte rundt i Miraflores på egenhånd. Operatøren er behjelpelig dersom det ønskes et museumsbesøk eller andre aktiviteter.

Dag 10 – Lima og hjemreise

Fra morgenen av blir vi med på en omvisning i kongenes by. Vi blir først med på tur gjennom bydelene Miraflores og San Isidro, før vi beveger oss inn mot den koloniale delen av Lima. Her vil vi besøke Plaza San Martin, og stoppe ved Plaza de Armas. Her spaserer vi rundt og ser presidentpalasset, katedralen og de typiske balkongene fra den spanske kolonitiden. Vi vil også besøke San Fransisco kirken med sine helt spesielle katakomber.

Etter lunch bærer det tilbake til flyplassen og hjemreise.