Send oss en forespørsel om denne reisen

Costa Rica og Nicaragua

Besøk Managua, Granada, Matagalpa, Leon, Montverde, Jaco og San Jose på denne 16 dagers reisen.

Bli med to av de mest naturskjønne landene i Mellom-Amerika.

Begge landene har vakker regnskog, ruvende vulkaner og herlige strender men her slutter likhetene. Siden frigjøringen fra spanjolene har de to nabolandene utviklet seg i helt forskjellig retning. Nicaragua har vært preget av borgerkriger og mye fattigdom, mens Costa Rica har hatt lange perioder med stabilitet og god økonomi. Vi får oppleve mange interessante steder i begge landene og lære mer om historien og kulturen i begge landene.

Det blir flotte naturopplevelser i nasjonalparker med vandreturer til vulkanfjell, båtturer i regnskogen og vi får prøve Canopy fra tretopp til tretopp. Vi besøker vakre kolonibyer som Granada og Leon, og det blir også noen avslappende dager på stranda der man kan få seg et bad i Stillehavet.

En utmerket reise for de som ser etter en variert naturopplevelse, gjerne har sett seg ut Costa Rica som reisemål, men som ønsker noe mer. Kombinert med Nicaragua får du en mer komplett og ekte opplevelse av Mellom-Amerika

Varighet: 16 dager. Se reisedetaljer og program.

Priser

Priser per person i dobbeltrom. Flybilletter til Panama og hjem fra Guatemala er ikke inkludert.

Enkeltromstillegg: kr 5.900

Om prisklassen Comfort

 • 4-stjerners hoteller
 • Mest privat service, men noen utflukter i gruppe med andre reisende
 • Personlig tilrettelagt reiserute

Dette er vår anbefalte måte å reise på. Her er det lagt vekt på komfort både med tanke på reisetempo og standarden på hoteller. I Latin-Amerika må vi ofte opp på denne hotellstandarden for å få samme nivå for komfort og service man er vant med fra Europa.

Slik bestiller du drømmereisen
hos Latin Reiser:

 • Send oss en forespørsel

  Angi ønsket reisedato og bruk kommentarfeltet til å stille eventuelle spørsmål du måtte ha.

 • Få vårt reiseforslag

  Vi sender deg et helt uforpliktende reiseforslag med et pristilbud.

 • Tilpass reisen til dine ønsker

  Vi holder en aktiv dialog med deg og du kan gjøre tilpasninger ved behov.

 • Bekreft reisen og gled deg til en minnerik opplevelse

Reisedetaljer

Inkluderer:

 • 12 netter på 3-4 stjerners hoteller med frokost
 • 2 netter på all-inclusive hotell med alle måltider med drikke inkl. Kun lokal alkoholdrikke.
 • Transport i henhold til program
 • Båttur på Isletas
 • Hest og kjerre i Granada
 • Omvisning i romfabrikk med prøvesmaking
 • Inngangsbilletter til alle besøkte steder
 • Profesjonelle engelsktalende guider
 • Personlig assistanse underveis

Inkluderer ikke:

 • Internasjonal flybillett
 • Øvrige måltider
 • Tips

Spesialinformasjon om turen:

 • Prisene er basert på minst 2 personer som reiser sammen, og som deler rom. Dersom en større gruppe som reiser sammen, kan pris reduseres noe.
 • Turen er for alle aldre
 • Turen er et forslag slik vi mener du kan oppleve de viktigste høydepunktene i Costa Rica og Nicaragua
 • Reisen kan gjennomføres på hvilken som helst tid av året, men vi anbefaler uten regntiden fra september til november

Reiserute:

Slik utarter reisen seg:

 • Din private guide møter deg på flyplass, følger deg til hotell og gir deg all informasjon.
 • Oppfølging underveis slik at ditt reisefølge kommer til steder du skal besøke til riktig tid.
 • Du slipper å tenke selv og kan føle deg helt trygg.
 • Problemfritt i forhold til språk.
 • Det er ikke mye dyrere enn å reise med gruppe.

Reiseprogram

Dag 1: Ankomst Nicaragua

Avgang med fly fra Norge til Nicaraguas Hovedstad, Manaugua. Her venter vår lokale representant på oss og så kjører vi de ca. 50 km. til byen Granada der vi blir innkvartert på vårt hotell.

Dag 2: Granada

Vi blir kjent med den vakre kolonibyen Granada, grunnlagt i 1524 og er den den eldste spanske by i Amerika som fortsatt ligger på samme sted. Vi starter med et besøk i det vakre sentrum som er bygget i gammel koloni-stil, og er på UNESCOs verdensarvliste. Her ser vi katedralen, rådhuset og kultursentret. Vi blir med på en tur med hest og kjerre gjennom  de smale sjarmerende gatene i byen. Vi går en tur nedover gågaten La Calzada der de fleste restaurantene ligger. På ettermiddagen kjører vi sørover til Nicaragua-sjøen der vi blir med på en båttur ut til de mange små øyene. De kalles «Las Isletas», og det sies at det skal være like mange øyer som det er dager i året. Her er det et rikt dyreliv, men er i faresonen fordi rike nicaraguanere og utlendinger har bygget dyre sommerhus på flere av øyene. Det er en utsatt apefamilie på en av øyene, og den skal vi selvfølgelig besøke. Sent på ettermiddagen kjører vi ut til Masaya-vulkanen, hvor må vente til mørkets frembrudd før vi kjører opp til toppen av vulkanen. Allerede på vei opp vil vi kunne se den røde gløden over  krateret. Når vi kommer til toppen, vil vi se rett ned i rød og kokende lava. Dette er et usedvanlig syn, og vi kan bedre forstå kreftene som finnes i jordens indre.

Dag 3: Managua

Vi starter tidlig på morgenen og kjører inn i gamlebyen i Managua, som ble ødelagt av et jordskjelv i 1972. Vi starter på Revolution Square, som er byens gamle sentrum. Her ser vi den ødelagte katedralen, som fremdeles står, som et symbol på ødeleggelsen av jordskjelvet. Her ligger også «Palacio Nacional», som overlevde jordskjelvet. Under Somosa-diktaturet ble det brukt som et slags «munkeparlament». I dag huser det Kulturdepartementet og Nasjonalmuseet. Den nyeste bygningen på torget er presidentpalasset, som den nåværende presidenten ikke vil bruke. Derfor er det blitt omgjort til House of Nations og brukes i dag til møter og mottakelse av prominente gjester. Vi drar videre til toppen av den ikke aktive vulkanen Tiscapa, der vi får en vakker utsikt over Managua. Her finner vi også ruinene av diktatoren Somosas palass, som også ble ødelagt av jordskjelvet i 1972. De tidligere fangehullene for politiske fanger under palasset er i dag blitt omgjort til et museum for den nikaraguanske frihetshelten Augusto Cesar Sandino. Herfra drar vi ut til Footprints of Acahualinca Museum. Her fant bygningsarbeidere for mange år siden fotavtrykk av både mennesker og dyr i en utgraving. De har siden blitt undersøkt, og antas å være over 6000 år gamle. De har vandret langs innsjøen til Managua-sjøen, og deretter ble fotavtrykkene deres brent og foreviget. Etter lunsj kjører vi nordover på Pan-American Highway, til byen Matagalpa og fjellhotellet Selva Negra, som ligger syv km nord for byen.

Dag 4: Kaffe og kakao i Matagalpa

I tillegg til å være et hotell, er Selva Negra også en kaffeplantasje og vi starter dagen med å besøke plantasjen, der vi ser hvordan vi kan dyrke og bearbeide økologisk kaffe i Nicaragua. Selve byen Matagalpa ligger på over 700 moh, og hotellet Selva Negra ligger  enda litt høyere. Matagalpa er hovedstaden i regionen med samme navn. Det er kjent for sin kaffeproduksjon, men kakaoproduksjonen har også begynt å bli viktig. Etter å ha vært her, er det tid for en spasertur opp gjennom høylandsjungelen, som ligger like bak hotellet. Her hører vi sansynligvis brøleaper, og hvis vi er heldige, får vi se dem også. Det er også store muligheter for å møte andre jungeldyr under turen. Etter lunsj kjører vi til Matagalpa, hvor vi besøker en liten fabrikk som produserer sjokolade. Vi får muligheten til å følge produksjonen, og det vil også være mulighet for å kjøpe et enkelt stykke. Sent på ettermiddagen drar vi inn til byen og opplever sentrum av en mellomstor Nicaraguansk by. Deretter går vi tilbake til Hotel Selva Negra.

Dag 5: Chichigalpa

Vi står opp tidlig og kjører sørover igjen, først til Matagalpa og deretter videre til Sebaco. Vi skal til León, Nicaraguas nest største by og en av de første byene som ble frigjort av sandinistene i kampen mot det diktatoriske dynastiet Somosa i 1979. Men før vi kommer så langt, stopper vi ved de varme kildene på San Jacinto. Her kan vi se hvordan jorden syder og bobler og vi forstår bedre hvorfor Nicaragua kalles «vulkanenes land». Vi besøker også byen Chichigalpa, et av områdene i Nicaragua der sukkerrør dyrkes mest. Det er her avfallsproduktet fra sukkerproduksjon (La melasa) brukes til å lage rom. Vi får besøke den kjente romfabrikken «Flor de Caña», som produserer noen av verdens beste rom, og vi får nok prøvesmake. Etter hvert ender vi opp på hotellet vårt  i León, som ligger nær sentraltorget.

Dag 6: Leon

Vi blir med på en omvisning i León by og starter på det sentrale torget der rådhuset ligger, samt den store katedralen som heter Basílica Catedral de la Asunción de León. Det sto ferdig i 1814 og var da en av de største kirkene i Mellom-Amerika. Historien er at tegningene ble laget i Spania i centimeter, men da kirken skulle bygges trodde man at det var tommer brukt i landet. Etter lunsj kjører vi ut til Stillehavet ved Las Piñitas. Her kan man få tatt seg en deilig dukkert i Stillehavet. Sent på ettermiddagen kjører vi ned til stranden ved San Juan Venado naturreservat. Herfra seiler vi inn i reservatet og mangroven og vi får lære om betydningen av området for fuglelivet – både fuglene som bor her og de som trekker hit. Det finnes også gigantskilpadder som kommer inn om natten for å legge eggene sine, og disse er svært ettertraktet av mennesker. Derfor er de beskyttet, og hvis vi er heldige, får vi se et av stedene der eggene klekkes.

Dag 7: El Crucero

Vi tar farvel med León og reiser sørover. Når vi kommer til den vestlige delen av Managua, svinger vi av mot byen El Crucero, som ligger 945 moh og på toppen av Managua-fjellene. Hvis det er klart vær, kan vi se helt til Stillehavet når vi kjører ut av El Crucero. Vi fortsetter til Catarina og opp til utsiktspunktet, som er på toppen av vulkanen Apoyo. Etter lunsj kjører vi til Canopy Miravalle på Mombacho-vulkanen. Her starter en times lang taubane langs vulkanen. Det er 13 baner, 13 plattformer og 3 broer mellom tretoppene som vi drar gjennom. Under turen er det får vi mulighet til å studere natur og dyreliv, og ofte er det aper rett i nærheten. Du vil også kunne nyte utsikten over Nicaragua-sjøen hvis du klarer å konsentrere deg om det. Deretter fortsetter vi sørover til hotellet vårt, som ligger nær Rivas.

Dag 8: Grensekryssing fra Nicaragua til Costa Rica

Vi forlater hotellet tidlig og kjører umiddelbart til Peñas Blancas, grenseovergangen mellom Nicaragua og Costa Rica. Her må man først sjekke ut på den nikaraguanske siden og deretter på den costaricanske siden. Og når vi sier kontroll, betyr det kontroll og det tar tid. Når vi er kommet over grensen kjører vi ca. 190 km. sørover til fjellkjeden Monteverde. Det ble i sin tid grundtlagt av kvekere, som immigrerte fra USA for å unngå militærtjeneste i forbindelese med Korea-krigen. De kjøpte hele området og benyttet en tredel av det til en naturpark. På de øvrige områdene driver de jordbruk, og er i dag kjent for sin store produksjon av melkeprodukter. Resten av dagen er gratis å utforske den lille landsbyen Santa Elena i sentrum av området. Her er flere museer og utstillinger som kan besøkes, inkludert ett terrarium med padder og et annet for slanger.

Dag 9: Monteverde

Vi starter med med helt spesiell jungelutflukt der vi går over hengebroer som går fra tretoppe til tretopp over regnskogen.  Her får vi en uforglemmelig utsikt der vi kan studere dyrelivet i regnskogen. Vi får også besøke en sommerfuglgård. Her lærer vi om de ulike sommerfuglene og deres liv både i naturen og i fangenskap. Det skjer samtidig som sommerfuglene flyr rundt oss. Herfra kjører vi til kolibri-galleriet. Det ligger rett utenfor en annen naturpark, og dette er kolibrienes spisested. Her er det mange forskjellige arter, og du kan se dem mens de henger i lufta og suger nektar. Om kvelden kan du bli med på en kveldstur inn i jungelen for å studere livet i jungelen etter mørkets frembrudd. Vi ser krypdyr, slanger, men også andre aktive nattedyr.

Dag 10: Jaco Beach

Etter frokost er det fortsatt tid for en kort spasertur rundt i området før vi drar sørover til Jaco Beach og hotellet Best Western, hvor vi skal være de neste dagene. Best Western er et all-inclusive hotell, som ligger rett ved Stillehavet. Her er det flere restauranter og barer, basseng, underholdning og andre aktiviteter. Et avslappende avbrekk på stranda.

Dag 11: Fridag i Jaco Beach

Dag til egen disposisjon på strandhotellet i Jaco Beach. Tid for avslapping ved stranda eller egne aktiviteter.

Dag 12: San Jose

Vi forlater hotellet Best Western ved 12-tiden og kjører til Costa Ricas hovedstad San José, som først ble Costa Ricas hovedstad i 1832. Det er en veldig amerikanisert by med mange store kjøpesentre og internasjonale hurtigmatkjeder. Byen ligger på  1150 moh  og har derfor et temperert klima i forhold til tropene. Så du må huske å ta med deg en genser, for det kan bli kaldt om kvelden, selv for folk som kommer fra den nordiske vinteren. Resten av dagen kan vi tilbringe på egen hånd i byen rundt hotellet.

Dag 13: San Jose

Dagen starter med en tur til byens torg, Plaza de Cultura hvor folk kommer for å se og bli sett. Vi tar en morgenkaffe før vi drar til nasjonalmuseet som ligger i Bella Vista festning. Her får vi se et liten utstilling om Costa Ricas fortid. Herfra går vi til Jademuseet, som har verdens største utstilling av amerikansk jade og samtidig får vi en vakker utsikt over byen. Etter lunsj besøker vi gullmuseet, som har en fremragende utstilling av gullet som er funnet i Costa Rica og utformet av det opprinnelige indianske folket. Dagen avsluttes  med et besøk i  Mercado Central, som er byens sentrale marked der man kan kjøpe alt fra sko, til kjøtt og levende høns.

Dag 14: Cartago

Vi kjører østover fra San Jose og videre til Cartago, Costa Ricas opprinnelige hovedstad. Byen er blitt ødelagt flere ganger av jordskjelv. Vi drar rett videre til Volcán Irazu nasjonalpark, som ruver 3440 meter over havet, og er den høyeste aktive vulkanen på Costa Rica. Vulkanen har 5 krater og er noe av det nærmeste du kan komme et månelandskap på jorden. Husk å ta med varme klær da gjennomsnittstemperaturen er 70 ° C. Etter å ha besøkt vulkanen, kjører vi inn i byen Cartago. Her blir vi resten av dagen og har muligheten til å besøke byens store katedral, kalt La Basílica de Nuestra Señora de los Ángeles, ruinene av den opprinnelige kirken La Iglesia Parroquial de Santiago Apóstol, grunnlagt av fransiskanske munker på slutten av 1500-tallet eller det lokale museet opprinnelig ble bygget for militært bruk.

Dag 15: Hjemreise

Vi står opp tidlig og kjører til flyplassen og sjekker inn for å begynne hjemturen.

Dag 16: Tilbake i Norge