Send oss en forespørsel om denne reisen

Mexico og Cuba

Besøk Havanna, Cienfuegos, Trinidad, Santa Clara, Merida, Chichen Itza og Cancun på denne 13 dagers reisen.

Opplev Cuba og Mexico på samme reise.

Turen tar deg med til noen av de viktigste Maya-stedene som Chichen Itza, flere vakre byer fra Kolonitiden og noen herlige dager på de hvite karibiske strendene på Maya-rivieraen.

På Cuba blir du med på en rundtur i den vestlige delen av landet. Det blir en interessant rundtur i hovedstaden Havanna der du blir nærmere kjent med den livlige kubanske kulturen og du får lære om landets helt spesielle historie.

Det blir også spennende besøk av byene Santa Clara, Trinidad og Cienfuegos.

Varighet: 13 dager. Se reisedetaljer og program.

Priser

Priser per person i dobbeltrom. Flybilletter til Cuba og fra Mexico er ikke inkludert.

Enkeltromstillegg: kr 5.000,-

Om prisklassen Comfort

 • 4-stjerners hoteller
 • Mest privat service, men noen utflukter i gruppe med andre reisende
 • Personlig tilrettelagt reiserute

Dette er vår anbefalte måte å reise på. Her er det lagt vekt på komfort både med tanke på reisetempo og standarden på hoteller. I Latin-Amerika må vi ofte opp på denne hotellstandarden for å få samme nivå for komfort og service man er vant med fra Europa.

Slik bestiller du drømmereisen
hos Latin Reiser:

 • Send oss en forespørsel

  Angi ønsket reisedato og bruk kommentarfeltet til å stille eventuelle spørsmål du måtte ha.

 • Få vårt reiseforslag

  Vi sender deg et helt uforpliktende reiseforslag med et pristilbud.

 • Tilpass reisen til dine ønsker

  Vi holder en aktiv dialog med deg og du kan gjøre tilpasninger ved behov.

 • Bekreft reisen og gled deg til en minnerik opplevelse

Reisedetaljer

Inkluderer:

 • 9 netter på 4 stjerners hoteller med frokost
 • 3 netter på strand-resort med alle måltider
 • 9 øvrige måltider
 • Transport i henhold til program
 • Inngangsbilletter til besøkte steder
 • Profesjonelle engelsktalende guider
 • Personlig assistanse underveis

Inkluderer ikke:

 • Internasjonal flybillett
 • Flybillett Havanna-Cancun (Ca. USD 100-200 per person)
 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltider
 • Tips
 • Turistvisum til Cuba (ca USD 100)

Spesialinformasjon om turen:

 • Prisen på turen er basert på minst 2 personer som reiser sammen, og som deler rom. Dersom det er en litt større gruppe som reiser sammen, kan pris reduseres noe.
 • Turen er for alle aldre
 • Turen er et forslag slik vi mener du kan oppleve de en av de aller viktigste høydepunktene i Mexico.
 • Reisen kan gjennomføres på hvilken som helst tid av året.
 • Reisen holder en god hotell-standard slik nordmenn er vant til, uten at det er luksus.

Reiserute:

Slik utarter reisen seg:

 • Din private guide møter deg på flyplass, følger deg til hotell og gir deg all informasjon.
 • Oppfølging underveis slik at ditt reisefølge kommer til steder du skal besøke til riktig tid.
 • Du slipper å tenke selv og kan føle deg helt trygg.
 • Problemfritt i forhold til språk.
 • Det er ikke mye dyrere enn å reise med gruppe.

Reiseprogram

Dag 1: Ankomst Havanna.

Etter en lang flyreise over Atlanterhavet ankommer vi hovedstaden i Cuba, Havanna. Transport til hotell og innkvartering.

Dag 2: Cienfuegos (F/L/M)

Etter frokost blir vi med til byen Cienfuegos. Byen er kjent for sin spesielle fransk-inspirerte arkitektur. Vi besøker Tomas Terry-teatret og «Palacio del Valle», hvor vi blir kjent med et vakkert sagn som hører med til bygningen. Lunch på restaurant i området. På ettermiddagen besøker vi et helt spesielt økosystem sørøst for den vakre Cienfuegos-bu kten. Her kan vi se rosa flamingoer, florida-ender og andre fuglearter. Vi blir også med på en liten båttur i en naturlig innjø for å nyte den vakre naturen. E tter utflukten blir vi innkvartert på vårt hotell, der vi også spiser middag.

Dag 3: Trinidad og Sancti Spiritus (F/L/M)

Etter frokost drar vi videre til den vakre byen fra kolonitiden, Trinidad. Byen er på UNESCOs verdensarvliste og ikke uten grunn. Byen er svært godt bevart og nesten uendret siden 1800-tallet. Vi besøker hovedtorget i byen og det romantiske museet. Vi blir med til La canchanchara, en bar der vi får en typisk velkomstdrink. Lunch på restaurant i byen. Vi kjører videre til byen Sancti Spiritus der vi sjekker inn på hotell og spiser middag.

Dag 4: Fjellområder og Tobakksplantasjer (F/L/M)

Vi blir med på en reise over fjellområdet Escambray, der vi blant annet kjører forbi Manicaragua som er småsamfunn som dyrker den velkjente kubanske produkter som tobakk og kaffe . Her vil vi kunne se de store tobakksplantasjene i området. Vi inntar lunsj på en lokal restaurant. Etter lunsj kjører vi videre mot Santa Clara, og passerer Hanabanilla, den eneste innsjøen i disse fjellområdene. Innkvartering på hotell i Santa Clara og middag på hotell.

Dag 5: Santa Clara (F/L)

Santa Clara er den største byen og det viktigste handelssentret i de sentrale delene av Cuba. Vi blir med på en omvisning i byen der vi får se de viktigste monumentene. Vi besøker «Parque del Carmen», der byen ble grunnlagt i 1685, og vi blir også med til byens viktigste attraksjon, Che Guevara statuen. Latin-Amerikas største revolusjonshelt og en av historiens mest karismatiske personligheter har sitt eget minnested og museum i denne byen, og vi vil besøke stedet og få et nærmere innblikk i hva som skjedde i revolusjonens dager. Etter lunch reiser vi tilbake til Havanna og innkvarteres på hotell i byen.

Dag 6: Havanna (F)

Vi blir med på en rundtur i den vibrerende kubanske hovedstaden. Byen med musikk og dans på hvert gatehjørne, fargerike veteranbiler, en livlig havnepromenade og historisk sus. Havanna er sentrum for alt som skjer på Cuba og også der man kan forstå kubansk kultur fra både før og etter revolusjonen. Havanna bærer preg av mange år med Castro, og det er nå man bør gripe sjansen til å oppleve Cuba før det blir for vestlig. Vi blir med på en tur gjennom Havannas gater og får se det historiske sentrum, presidentpalasset, sentralparken, Plaza de Armas, Katedralplassen, revolusjonsplassen, den ikoniske havnepromenaden. Ettermiddagen er til egen disposisjon.

Dag 7: Havanna (F)

Hel dag til å utforske Havanna på egenhånd. Vi kan anbefale å benytte dagen til å besøke revolusjonsmuseet eller bli med på en dagstur til Valle de Viñales. Det lokale turisbyrået kan hjelpe til med ønskede utflukter, men det kan være et like godt alternativ å nyte byen på egenhånd og ta del i den livlige gatekulturen.

Dag 8: Fly til Mexico (F)

På morgenen blir vi fraktet til flyplassen og tar en times flytur til Cancun på den karibiske kysten av Mexico. Vi blir hentet på flyplassen og transporteres tvers over Yucatanhalvøya til den vakre kolonibyen Merida. Dette er den største og viktigste byen sør i Mexico. Ved ankomst kan vi anbefale å spasere en tur rundt i de vakre gågatene og de små torgene. Det er også mange innendørs markeder der man kan kjøpe håndlagde produkter fra regionen. Hatter og hengekøyer er spesialitetene.

Dag 9: Uxmal og Merida (F/L)

På morgenen reiser vi til Uxmal, en av de viktigste maya-byene fra den senere epoken. Det er også den viktigste av alle som er bygget i Puuc-stil. Vi besøker «Den gamle damens pyramide», «Nonneplassen”, “Gravplass-templet”, og “Den store Pyramiden”. Lunch i Uxmal, og retur til Merida. På ettermiddagen blir vi med på en kort omvisning til fots i det historiske sentrum.

Dag 10: Chitzen Itza (F/L/M)

Dette blir et av turens store høydepunkt da vi skal besøke et av verdens syv nye underverk “Chitzen Itza”. Disse templene viser det beste fra Mayaenes enorme kunnskap om atronomi og byggekunnskap. Vi vil se hovedpyramiden Castillo, eller Kukulkantemplet som det også heter. Vi vil få innblikk i mayaenes spesielle ballspill. Vi får se hodeskalle-plattformen, jaguar-templet og flere andre templer. Deretter besøker vi en kalksteingrotte. Disse grottene er store fordypninger i bakken fylt med vann hvor man også kan ta seg et bad. De kalles “Cenote” og det finnes mange av de på Yucatanhalvøya, og de var hellige for Mayaene. Her inntar vi vår lunsj. Etter lunsj reiser vi tilbake til Cancun for å slappe av på de hvite karibiske strendene.

Dag 11 og 12: Cancun (F/L/M)

Fridager i Cancun. Dagene tilbringes på et all-inclusive resort der all mat og drikke er inkludert. Hotellet har egen strand og bassengfasiliteter, og det er mange aktiviteter på hotellet. Cancun er den nordligste delen av Mayarivieraen der det finnes mange aktiviteter, alt fra dykking eller annen vannsport til mer kulturelle aktiviteter. Det er også mulig å besøke fornøyelsesparker som Xcaret eller Xelha som var tidligere Maya-bosetninger. Her finnes flere prosjekter for bevaring av flora og fauna i Sørøst-Mexico.

Dag 13: Hjemreise (F/L)

Formiddag til egen disposisjon på strandhotellet. På ettermiddagen blir det transport til flyplass i Cancun for hjemreise.