Send oss en forespørsel om denne reisen

Mexico og Guatemala

Besøk Mexico by, Antigua Guatemala, Lake Atitlan, Tikal, Palenque, Yucatan, Chitzen Itza og Playa del Carmen på denne 17 dagers reisen.

Opplev Mexico og Guatemala på samme reise.

I denne reisepakken får du et dypere innblikk i den mystiske maya-verdenen i Mexico og Guatemala. Vi blir med til aztekernes hovedstad Tenochtitlan, som etter den spanske erobringen har utviklet seg til å bli en av verdens største byer, Mexico by. Her får vi oppleve pyramidene i Teotihuacan, kanalbåter i Xochimilco og en omvinsing rundt i hovedstaden.

Ferden går videre til Chiapas og Guatemala, og vi blir kjent med den dagens mayakultur, besøker vakre byer fra kolonitiden, og får oppleve de storslåtte mayatemplene midt inne i regnskogen. Vi blir med til Tikal, Yaxchilan og Palenque før vi reiser videre til Yucatan-halvøya og besøker Uxmal og Chitzen Itza.

Til slutt får vi noen avslappende dager på Maya-rivieraen.

Varighet: 17 dager. Se reisedetaljer og program.

Priser

Priser per person i dobbeltrom. Flybilletter til og fra Mexico er ikke inkludert.

Enkeltromstillegg: kr 4.500,-

Om prisklassen Comfort

 • 4-stjerners hoteller
 • Mest privat service, men noen utflukter i gruppe med andre reisende
 • Personlig tilrettelagt reiserute

Dette er vår anbefalte måte å reise på. Her er det lagt vekt på komfort både med tanke på reisetempo og standarden på hoteller. I Latin-Amerika må vi ofte opp på denne hotellstandarden for å få samme nivå for komfort og service man er vant med fra Europa.

Slik bestiller du drømmereisen
hos Latin Reiser:

 • Send oss en forespørsel

  Angi ønsket reisedato og bruk kommentarfeltet til å stille eventuelle spørsmål du måtte ha.

 • Få vårt reiseforslag

  Vi sender deg et helt uforpliktende reiseforslag med et pristilbud.

 • Tilpass reisen til dine ønsker

  Vi holder en aktiv dialog med deg og du kan gjøre tilpasninger ved behov.

 • Bekreft reisen og gled deg til en minnerik opplevelse

Reisedetaljer

Inkluderer:

 • 13 netter på 4 stjerners hoteller med frokost
 • 3 netter på strand-resort med alle måltider
 • 10 øvrige måltider
 • Transport i henhold til program
 • Inngangsbilletter til besøkte steder
 • Profesjonelle engelsktalende guider
 • Personlig assistanse underveis

Inkluderer ikke:

 • Internasjonal flybillett
 • Flybillett Mexico-Guatemala (Ca. USD 100-200 per person)
 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltider
 • Tips

Spesialinformasjon om turen:

 • Prisen på turen er basert på minst 2 personer som reiser sammen, og som deler rom. Dersom det er en større gruppe som reiser sammen, kan pris reduseres noe.
 • Turen er for alle aldre
 • Turen er et forslag slik vi mener du kan oppleve de en av de aller viktigste høydepunktene i Mexico og Guatemala.
 • Reisen kan gjennomføres på hvilken som helst tid av året.
 • Reisen holder en god hotell-standard slik nordmenn er vant til, uten at det er luksus.

Slik utarter reisen seg:

 • Din private guide møter deg på flyplass, følger deg til hotell og gir deg all informasjon.
 • Oppfølging underveis slik at ditt reisefølge kommer til steder du skal besøke til riktig tid.
 • Du slipper å tenke selv og kan føle deg helt trygg.
 • Problemfritt i forhold til språk.
 • Det er ikke mye dyrere enn å reise med gruppe.

Reiseprogram

Dag 1: Ankomst Mexico City

Ankomst Mexico City, verdens nest største by på over 25 milllioner innbyggere. Vi innkvarteres på hotell i bydelen Zona Rosa. Området har mange restauranter og uteliv.

Dag 2: Mexico City – City Tour og Xochimilco

På morgenen blir det guidet omvisning i Mexico City, med byens viktigste attraksjoner. Dette var aztecernes hovedstad, og ble også spanjolenes aller viktigste by i alle deres kolonier da de erobret landet. Vi besøker «Zocalo» kjempeplassen midt i det historiske sentrum hvor nasjonalpalasset og katedralen finner sted. Vi blir med inn i nasjonalpalasset og ser malerier fra den kjente politiske kunstneren Diego Rivera. Vi får også landemerker som «Bellas Artes» og «El Angel» Vi besøker også antreopologisk museum og blir får et solid inntrykk av alle de store sivilisasjonene som fra før spanjolenes ankomst. På ettermiddagen blir vi med til Mexicos Venezia, Xochimilco, der vi får bli med på en koselig rundtur på kanalbåtene der. Typisk lunch, tilbake til hotell. Middag

Dag 3: Guadalupe-kirken og Pyramidene i Teotihuacán

Vi besøker det verdensberømte kirken fra Virgen de Guadalupe, der man kommer fra mange deler av den katolske verden på religiøs valfart. På veien besøker vi de tre kulturers plass. På ettermiddagen besøker vi det imponerende arkeologiske komplekset Teotihuacan, et av Mexicos viktigste religiøse sentre, der vi får se solens og månenes pyrmide, dødens aveny og andre interesante templer. Middag med Folkloreshow der vi både får se dans og mariachi-musikere, vi får også prøve typiske mexicanske retter

Dag 4: Fridag i Mexico City

Denne dagen er satt av til egne aktiviteter i hovedstaden. Byen er kjent for å ha flest museer i hele verden med over 200 av dem, og denne dagen kan benyttes til å besøke noen av dem. De mest kjente er Antropologisk museum og Frida Kahlo museeet. Ellers kan man bli med på utflukter til mindre byer utenfor hovedstaden som sølvbyen Taxco, eller Puebla.

Dag 5: Fly til Guatemala

Fly på morgenen til Guatemala City, hovedstaden i Guatemala og blir transportert til den vakre koloniale byen Antigua, hvor vi sjekker inn på vårt hotell. Byen var tidligere hovedstad i landet, og ligger i vakre naturomgivelser der store vulkaner ruver i bakgrunnen. Denne dagen er til egen disposisjon til å spasere rundt i gatene, og nyte byens harmoniske atmosfære. Hva med å besøke et av byens mange museer og kirker eller de indianske markedene?

Dag 6: Indianske landsbyer ved innsjøen Atitlan

Vi blir med på en heldagsutflukt gjennom vulkanlandskapet til innsjøen Atitlan. Her får vi bli med på en båttur på innsjøen som befinner seg i vakker natur.Vi vil besøke tre forskjellige indianske småsamfunn som lever på maya-vis. Vi får lære om deres levesett, tradisjoner og kultur. På ettermiddagen reiser vi tilbake til Antigua og vårt hotell.

Dag 7: Antigua, Guatemala City og buss til Flores

Formiddagen blir til egen disposisjon i Antigua, før det etter lunch bærer tilbake til Guatemala City hvor vi får en guidet omvisning i de viktigste områdene av byen. På kvelden tar vi nattbuss med liggeseter til byen Flores nord i landet.

Dag 8: Flores

På morgenen kommer vi frem til byen Flores, en vakker liten by som ligger ute på en øy i innsjøen Peten Itza. Her blir vi innlosjert på vårt hotell. Formiddagen blir til egen disposisjon, og på ettermiddagen blir vi med på en kort omvisning til fots i denne helt spesielle byen.

Dag 9: Tikal

Etter frokost blir vi med til det viktigste tempel-komplekset i hele Mayaverdenen,Tikal. Stedet hadde sin storhetstid på 600-800 tallet og var stadig i rivalisering med bl.a Palenque og Calakmul. I Mayatiden ble det aldri dannet et imperium, på grunn av kriger mellom de ulike bosetningene. Mange mener det kan være noe av grunnen til at Mayaene gikk under. Vi blir med å går på stier i regnskogen der enorme templer dukker opp, og vi får vite mer om de mange hemmelighetene som bevares her. På ettermiddagen reiser vi tilbake til vårt hotell i Flores.

Dag 10: Yaxchilan og Bonampak

Vi forlater Flores på morgenen og reiser til grensa mot Mexico. Her blir vi med på båttur på elven Usumacinta, Mexicos lengste elv, som også utgjør grensen mellom landene. Båtturen tar ca en time hver vei og vi vil besøke maya-byen Yaxchilan. Her får man virkelig følelsen av å være midt i regnskogens magi og der mange av mayaverdenens hemmeligheter ligger bevart. Vi spiser lunch og gjør unna passkontrol i Corozal. Etter lunch besøker vi regnskogen som hører til de hvitkledde La Candona –indianerne, der vi besøker Bonampak. Her er det gjort mange viktige oppdagelser, blant annet mur-tegninger som viser viktige historiske hendelser fra mayatiden. På ettermiddagen reiser vi tilbake til Palenque.

Dag 11: Palenque

Vi besøker den arkeologiske delen av Paleque, som ligger midt inne i regnskogen. Dette ved siden av Tikal i Guatemala og Chitzen Itza er et av de viktigste stedene i Maya-verdenen, både på grunn av historiske funn og for sin naturlige skjønnhet. Vi besøker flere viktige Maya-pyramider og templer.

Dag 12: Transport til Merida

Vi reiser videre mot Yucatan-halvøya og den nyere delen av mayaverdenen. Dette blir en transportetappe med buss der vi besøker byen Campeche, en vakker by fra Kolonitiden hvor vi spiser lunch. Videre reiser vi mot landsbyen Merida der vi blir innkvartert på vårt hotell.

Dag 13: Uxmal og Merida

Vi besøker det viktige religiøse sentret Uxmal, som er bygget i Puuc-stil. Dette var et av de tre store ved siden av Chitzen Itza og Mayapan i Mayaenes post-klassiske periode. Vi får en omvisning rundt i området. Etter lunch reiser vi tilbake til Merida, Yucatanhalvøyas viktigste og største by, hvor vi blir med på en omvisning i byen, og det blir muligheter til shopping

Dag 14: Merida – Chitzen Itza – Playa del Carmen

Dette blir et av turens store høydepunkt da vi skal besøke et av verdens syv nye underverk “Chitzen Itza”. Disse templene viser det beste fra Mayaenes enorme kunnskap om atronomi og byggekunnskap. Vi vil se hovedpyramiden Castillo, eller Kukulkantemplet som det også heter. Vi vil få innblikk i mayaenes spesielle ballspill. Vi får se hodeskalle-plattformen, jaguar-templet og flere andre templer. Etter besøket av et av verdens viktigste arkeologiske senter reiser vi videre mot Playa del Carmen for å slappe av på de hvite karibiske strendene.

Dag 15 og 16: Playa del Carmen

Fridager i Playa del Carmen. Dagene kan benyttes til egne aktiviteter nær Playa del Carmen, som har vakre hvite sandstrender ved det karibiske hav, og er en del av Maya-rivieraen. Det er et turistområdet med mange aktiviteter i nærområdet, alt fra dykking eller annen vannsport til mer kulturelle aktiviteter. Det er også mulig å besøke Xcaret, som tidligere var en Maya-bosetning. Her er utvikliet mange prosjekter for bevaring av flora og fauna fra sør-øst Mexico. Tulum og Coba er andre interesante maya-steder som er verdt å besøke.

Dag 17: Hjemreise

Formiddag til egen disposisjon på strandhotellet. På ettermiddagen blir det transport til flyplass i Cancun for hjemreise