Send oss en forespørsel om denne reisen

Gruppereise til Mexico med avreise hver mandag

Besøk Mexico by, Puebla, Oaxaca, Chiapas, Yucatan og Cancun på denne 15-dagers reisen.

Hvis du liker historie og mystikken rundt de store sivilisasjonene før den spanske erobringen, er dette en reise for deg.

Du vil utforske og bli vist rundt i alle de viktigste religiøse seremoni-senterne fra Meso-America fra både zapotekene, Aztekerne, Mayaene, Toltekerne, Mixtekerne og Teotihuacanaerne.

Vi besøker Mexico City, verdens nest største by, og de store attraksjonene byen har å by på, vel bevarte byer fra kolonitiden, indianske landsbyer og seremonisenterne Teotihuaca, Monte Alban, Palenque, Uxmal og Chitzen Itza.

Du vil lære om kulturen og historien, prøve mange ulike typiske retter og drinker fra ulike deler av landet og kunne kjøpe håndlaget kunst.

På slutten av turen kan vi nyte et opphold ved de karibiske strendene i Maya-rivieraen.

Varighet: 15 dager – med avreise hver mandag. Se reisedetaljer og program.

Priser

Priser per person i dobbeltrom er inkludert.

Enkeltromstillegg: kr 6.200,-

Inntil 2 barn (opp til 11 år) i samme rom som foreldre: fra kr 20.900 per barn

Om prisklassen Comfort

 • 4-stjerners hoteller
 • Mest privat service, men noen utflukter i gruppe med andre reisende
 • Personlig tilrettelagt reiserute

Dette er vår anbefalte måte å reise på. Her er det lagt vekt på komfort både med tanke på reisetempo og standarden på hoteller. I Latin-Amerika må vi ofte opp på denne hotellstandarden for å få samme nivå for komfort og service man er vant med fra Europa.

Slik bestiller du drømmereisen
hos Latin Reiser:

 • Send oss en forespørsel

  Angi ønsket reisedato og bruk kommentarfeltet til å stille eventuelle spørsmål du måtte ha.

 • Få vårt reiseforslag

  Vi sender deg et helt uforpliktende reiseforslag med et pristilbud.

 • Tilpass reisen til dine ønsker

  Vi holder en aktiv dialog med deg og du kan gjøre tilpasninger ved behov.

 • Bekreft reisen og gled deg til en minnerik opplevelse

Reisedetaljer

Inkluderer:

 • Norsk reiseleder ved minimum 10 påmeldte
 • 13 netter på 4 stjerner hoteller med frokost
 • Alle måltider på All-inclusive hotell i Cancun
 • 16 øvrige måltider
 • Transport i henhold til program
 • Inngangsbilletter til besøkte steder
 • Profesjonelle engelsktalende guider

Inkluderer ikke:

 • Internasjonal flybillett
 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltider
 • Tips

Spesialinformasjon om turen:

 • Avreise hver mandag.
 • Turen er for alle aldre
 • Turen er et forslag slik vi mener du kan oppleve noen av de aller viktigste høydepunktene i Mexico.
 • Mellom 2 og 5 påmeldte vil de reise sammen med andre turister. I Mexico City vil det være forskjellige grupper hver dag, mens på hele mayaruten vil det være samme gruppe (noen kan komme på eller hoppe av underveis)
 • Mellom 5 og 10 påmeldte vil turen være privat, men uten norsk reiseleder. Kun engelsktalende guide.

Reiserute:

Gruppereise til Mexico med Latin Reiser

Reiseprogram

Dag 1 (Mandag): Ankomst Mexico City

Ankomst Mexico City, verdens nest største by på over 25 milllioner innbyggere. Vi innkvarteres på hotell i bydelen Zona Rosa. Området har mange restauranter og uteliv.

Dag 2: Mexico City – City Tour og Xochimilco

På morgenen blir det guidet omvisning i Mexico City, med byens viktigste attraksjoner. Dette var aztecernes hovedstad, og ble også spanjolenes aller viktigste by i alle deres kolonier da de erobret landet. Vi besøker «Zocalo» kjempeplassen midt i det historiske sentrum hvor nasjonalpalasset og katedralen finner sted. Vi blir med inn i nasjonalpalasset og ser malerier fra den kjente politiske kunstneren Diego Rivera. Vi får også landemerker som «Bellas Artes» og «El Angel» i Reforma avenyen før vi blir med til byens «lunger», Chapultepec-skogen. På ettermiddagen blir vi med til Mexicos Venezia, Xochimilco, der vi får bli med på en koselig rundtur på kanalbåtene med mariachimusikere og der vi får prøve ut ekte meksikansk mat.

Dag 3: Basílica de Guadalupe og Pyramidene i Teotihuacán

Vi besøker det verdensberømte kirken fra Virgen de Guadalupe, der man kommer fra mange deler av den katolske verden på religiøs valfart. På veien besøker vi de tre kulturers plass. På ettermiddagen besøker vi det imponerende arkeologiske komplekset Teotihuacan, et av Mexicos viktigste religiøse sentre, der vi får se solens og månenes pyrmide, dødens aveny og andre interesante templer. På kvelden blir vi med på folkloreshow der det blir dans, musikk og tequila.

Dag 4: Puebla og Oaxaca

Vi reiser videre mot Puebla, en viktig historisk by ca. 2 timer fra Mexico by. På veien kan vi se Mexicos største vulkan Popocatepetl med sine mange myter og sagn. I Puebla blir vi med på en guidet omvisning i byen med sin vakre koloni-arkitektur og mange kirker. På ettermiddagen reiser vi videre til den indianske staten Oaxaca og innkvarteres på vårt hotel her.

Dag 5: Oaxaca

På morgenen besøker vi Monte Alban, det viktigste seremoni-sentret fra Zapoteca-kulturen. Det er en av de eldste byene i hele Meso-Amerika, og ble grunnlagt rundt 500 e.kr. Det vokste frem og nådde toppen omtrent på samme tid som Teotihuacan, og bevist at det fantes kulturell utveksling mellom de to byene. Senere besøker vi Mitla, hovedstaden til Mixtekerne. På ettermiddagen besøker vi de koloniale delene av Oaxaca, hvor vi får prøve noen av byens mange spesialiteter, blant annet drikken Mezcal, som inneholder den velkjente marken

Dag 6: Chiapas

Tidlig på morgenen fortsetter vi til den indianske staten Chiapas. Bussreisen vil ta omtrent 8-9 timer før vi ankommer hovedstaden Tuxtla Gutierrez. Vi blir med på en båttur oppover Grijalva-elven i Sumidero-dalen, og får oppleve den unike faunaen der. På ettermiddagen bærer det viderer til San Cristobal de las Casas, der de indianske tradisjonene er best bevart. Byen er også en vakker koloni-by.

Dag 7: San Cristobal – Indianske landsbyer

Nå er vi inne i området der de indianske tradisjonene kommer best til syne, og vi vil besøke flere småsamfunn der de har bevart sine tradisjoner, deres religión og de sosiale strukturene. Kirkene, boliger og antrekk er alle i sterke farger. Ettermiddagen er fri, og det kan anbefales en vandretur rundt i denne vakre byen, besøke markeder, katedralen eller Jade-museet, der det er laget en kopi av Kong Pakals grav.

Dag 8: San Cristóbal de las Casas – Aguazul – Palenque

Vi fortsetter vår ferd gjennom Chiapas til vi kommer til “las Cascadas de Agua Azul”, som betyr Fossefallene av blått vann, som har nydelige turkise fargetoner. Her blir det bademuligheter. På ettermiddagen fortsetter ferden videre innover regnskogen mot Palenque.

Dag 9: Palenque og Campeche

Vi besøker den arkeologiske delen av Paleque, som ligger midt inne i regnskogen. Dette ved siden av Tikal i Guatemala og Chitzen Itza er et av de viktigste stedene i Maya-verdenen, både på grunn av historiske funn og for sin naturlige skjønnhet. Vi besøker flere viktige Maya-pyramider og templer. Vi reiser videre mot Mexicogolfen der vi får en flott utsikt over de flotte strendene før vi reiser videre mot den vakre kolonibyen Campeche. Her blir vi med på en kort rundtur i byen før vi innkvarteres på vårt hotell.

Dag 10: Uxmal og Merida

Vi reiser videre mot til det arkeologiske stedet Uxmal som er bygget i Puuc-stil. Dette var et av de tre store ved siden av Chitzen Itza og Mayapan i Mayaenes post-klassiske periode. Vi får en omvisning rundt i området. På ettermiddagen reiser vi videre til Merida, Yucatanhalvøyas viktigste og største by, hvor vi blir med på en omvisning i byen, og det blir muligheter til shopping

Dag 11: Merida – Chitzen Itza – Cancun

Dette blir et av turens store høydepunkt da vi skal besøke et av verdens syv nye underverk “Chitzen Itza”. Disse templene viser det beste fra Mayaenes enorme kunnskap om atronomi og byggekunnskap. Vi vil se hovedpyramiden Castillo, eller Kukulkantemplet som det også heter. Vi vil få innblikk i mayaenes spesielle ballspill. Vi får se hodeskalle-plattformen, jaguar-templet og flere andre templer. Etter besøket av et av verdens viktigste arkeologiske senter reiser vi videre mot Cancun for å slappe av på de hvite karibiske strendene.

Dag 12 og 13: Cancun

Fridager i Cancun. Dagene kan benyttes til egne aktiviteter i Cancun-området, som har vakre hvite sandstrender ved det karibiske hav, og er en del av Maya-rivieraen. Det er et turistområdet med mange aktiviteter i nærområdet, alt fra dykking eller annen vannsport til mer kulturelle aktiviteter. Det er også mulig å besøke Xcaret eller andre store parker. Tulum og Coba er andre interesante maya-steder som er verdt å besøke.

Dag 14 (Søndag): Hjemreise

Formiddag til egen disposisjon på strandhotellet. På ettermiddagen blir det transport til flyplass i Cancun for hjemreise.

Dag 15: Tilbake i Norge