Send oss en forespørsel om denne reisen

Opplev Argentina

Besøk Buenos Aires, Mendoza, Salta og Iguazu-fallene på denne 14 dagers reisen.

Bli med til tangoens hjemland og opplev de mest interessante høydepunktene i Argentina.

Turen starter i den kunstneriske og historiske storbyen Buenos Aires, der vi får oppleve mange interessante severdigheter og det Argentina er mest kjent for, nemlig tango og fotball. Dessuten får du oppleve Gaucho-kulturen på pampasen og prøve herlig grillmat på argentinsk vis.

Turen går videre til landets vinområde, Mendoza, og besøker noen av de mange storslåtte vingårdene, og får prøvesmake herlig Malbec-vin. Fly nordover til Salta, der fantastisk fjellandskap i Andesfjellene åpenbarer seg og der de indianske bosetningene finner sted.

Deretter blir det et besøk av verdens vakreste fossefall, Iguazu, som ligger ved grensen til Brasil. Man får se de mektige fossefallene fra begge sider, vakkert beliggende i regnskogen.

Varighet: 14 dager. Se reisedetaljer og program.

Priser

Priser per person i dobbeltrom. Flybilletter til og fra Argentina er ikke inkludert.

Enkeltromstillegg: kr 6.000,-

Om prisklassen Comfort

 • 4-stjerners hoteller
 • Mest privat service, men noen utflukter i gruppe med andre reisende
 • Personlig tilrettelagt reiserute

Dette er vår anbefalte måte å reise på. Her er det lagt vekt på komfort både med tanke på reisetempo og standarden på hoteller. I Latin-Amerika må vi ofte opp på denne hotellstandarden for å få samme nivå for komfort og service man er vant med fra Europa.

Uruguay

Man kan legge til en dagstur med hurtigferje fra Buenos Aires over Rio de La Plata til Colonia i Uruguay. Pris avhenger av dato. Spesifiser i forespørselen.

Rio De Janeiro

Det er mulig å legge til netter i Rio de Janeiro etter Iguazu. Pris avhenger av hvor mange netter som ønskes og hva man vil se. Spesifiser i forespørselen.

Slik bestiller du drømmereisen
hos Latin Reiser:

 • Send oss en forespørsel

  Angi ønsket reisedato og bruk kommentarfeltet til å stille eventuelle spørsmål du måtte ha.

 • Få vårt reiseforslag

  Vi sender deg et helt uforpliktende reiseforslag med et pristilbud.

 • Tilpass reisen til dine ønsker

  Vi holder en aktiv dialog med deg og du kan gjøre tilpasninger ved behov.

 • Bekreft reisen og gled deg til en minnerik opplevelse

Reisedetaljer

Inkluderer:

 • 13 netter på 4 stjerners hoteller med frokost
 • 4 måltider
 • Transport i henhold til program
 • Inngangsbilletter til besøkte steder
 • Profesjonelle engelsktalende guider
 • Personlig assistanse underveis

Inkluderer ikke:

 • Internasjonal flybillett
 • Flybilletter Buenos Aires – Mendoza – Salta – Iguazu – Buenos Aires (Ca- USD 400-500 per person)
 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltider
 • Tips

Spesialinformasjon om turen:

 • Prisen på turen er basert på minst 2 personer som reiser sammen, og som deler rom. Dersom det er en litt større gruppe som reiser sammen, kan pris reduseres noe.
 • Turen er for alle aldre
 • Turen er et forslag slik vi mener du kan oppleve de en av de aller viktigste høydepunktene i Argentina.
 • Reisen er best å gjennomføre i argentinsk sommerhalvår (oktober-april)
 • Reisen holder en god hotell-standard slik nordmenn er vant til, uten at det er luksus.

Reiserute:

Slik utarter reisen seg:

 • Din private guide møter deg på flyplass, følger deg til hotell og gir deg all informasjon.
 • Oppfølging underveis slik at ditt reisefølge kommer til steder du skal besøke til riktig tid.
 • Du slipper å tenke selv og kan føle deg helt trygg.
 • Problemfritt i forhold til språk.
 • Det er ikke mye dyrere enn å reise med gruppe.

Reiseprogram

Dag 1: Ankomst Argentina

Etter en lang internasjonal flytur ankommer vi Argentina, landet som er alle kjenner for tangoen, fotball og Maradona, Evita og sitt kjøtt i verdensklasse. Vi lander i den majestetiske hovedstaden Buenos Aires, som med sine 12 millioner innbyggere er blant de viktigste metropolene i Latin-Amerika. Vi blir fraktet til vårt hotell i hovedstaden og innkvarteres her.

Dag 2: Buenos Aires

Kjært barn har mange navn. Sør-Amerikas nest største by, Buenos Aires, kalles også «tangoens hjemby», «dronningen av La Plata» og «Sør-Amerikas Paris». Byen har et sterkt kunstnerisk og kulturelt preg med mye stolthet som tydelig gjenspeiles i befolkningen. Vi blir med på en guidet utflukt i Buenos Aires historiske sentrum. Her får vi sett noen av de koloniale bygningene, og blir kjent med Argentinas historie. Vi får se kongressen som blir kalt «Casa Rosada», byens katedral, Teatro Colon og andre viktige bygninger i de sentrale deler. Vi vil få se en av verdens bredeste avenyer med over 18 kjørefelter, og en obelisk som landemerke. Deretter vil vi besøke de finere områdene av Buenos Aires, blant annet Palermo og Recoleta. I Recoleta besøker vi gravplassen der landsmoderen Evita ligger gravlagt. Dagen avsluttes med et herlig lunchmåltid på en av de flotte restaurantene i bryggekomplekset «Puerto Madero»

Dag 3: Fotball og Tango

Denne dagen settes av til å oppleve det Argentina er mest kjent for, fotball og tango. Vi drar først til Tango-gatene i den tradisjonelle bydelen San Telmo, hvor denne typiske dansen lever i beste velgående. Deretter videre til den velkjente bydelen La Boca, der Argentinas største legende og symbol Maradona spilte sine første kamper. Vi får se stadion der det mest tradisjonsrike fotball-laget ”Boca Juniors” spiller sine kamper, og vi tar også en rundtur i denne livlige og fargerike bydelen. Til kvelds vil vi spise en bedre middag, og vi vil få en tango-oppvisning med profesjonelle dansere.

Dag 4: Gaucho-fest på pampasen

Pampas er et mytisk begrep i argentinsk kultur og historie, og vi blir med på en heldagsutflukt fra Buenos Aires til en ekte Gaucho-ranch. Vi skal se hvordan man griller det berømte argentinske oksekjøttet på tradisjonelt vis, og det blir anledning til å prøve seg på hesteridning. Vi får lære om det tradisjonelle levesettet til gauchoene på de enorme gårdene på pampasen. Og selvsagt skal vi ha en tradisjonell ”Parilla”-lunch, der det blir oppvisning med musikk og dans. Dersom været tillater det blir det en oppvisning i tradisjonelle Gaucho-aktiviteter.

Dag 5: Fly til Mendoza

Vi tar et morgenfly fra Buenos Aires til Mendoza og blir transportert til vårt hotell i byen. Mendoza er det største vindistriktet i Argentina og produserer 70% av landets vin. Området er kjent for å lage de beste Malbec-viner. Mendoza ligger ved foten av Andesfjellene og er landets 4. største by. Etter lunch blir vi med å ser de viktigste historiske monumentene i byen, det var nemlig herfra en av de to store frigjørerne i Sør-Amerika, Don Jose de San Martin, startet sin frigjøringstokt over fjellene til Chile. Vi besøker byens mange plazas og bygninger fra kolonitiden, og til høyden der vi får panormautsikt over byen og hvor minnesmerket til frigjørerne befinner seg.

Dag 6: Vingårder i Mendoza

Dagen er satt av i sin helhet til å besøke vingårder omkring Mendoza. Vi blir med til tre forskjellige vinprodusenter der vi får se hvordan de produserer vinen, og det blir selvfølgelig prøvesmaking av de velsmakende Malbec-vinene og også andre vintyper. Høydepunktet for dagen er besøket på den eksklusive vingården Norton der vi får en utsøkt 5 retters lunch med passende viner til hver rett.

Dag 7: Fly til Salta

Vi flyr videre til byen Salta som ligger ved foten av Andesfjellene, og innkvarteres på vårt hotell i byen. Salta er den viktigste byen i området og med sin koloniale arkitektur er det en svært koselig by å spasere rundt i. Denne dagen er satt av til å nyte byen på egenhånd.

Dag 8: Salta og Jujuy

Vi blir med på en lang heldagsutflukt gjennom fjell og daler der vi får se de spektakulære naturomgivelsene i Andesfjellene. Vi kjører gjennom vakre dalfører med store kaktus oppover fjellsiden, og besøker flere indianske landsbyer underveis. Hele området var underlagt inkaimperiet, de fleste stedsnavn er på inkaspråket Quetchua og her lever mange fortsatt på indiansk vis. Vi fortsetter til de enorme saltslettene «Salinas Grandes» der vi kan speile oss i overflaten. Det er en helt spesiell følelse å gå på dette underlaget. Videre drar vi over fjellene til Purmamarca, en liten landsby med markeder og et spektakulært skue til de 7 fargers fjell. Dette er starten på «Quebrada de Humahuaca», et dalføre med vakre fjellsider i alle tenkelige farger. Vi ankommer vårt hotell i Salta på kvelden.

Dag 9: Fridag i Salta

Denne dagen er fri til egen disposisjon. Her kan man enten nyte byen Salta på egenhånd, med sine mange museer, flotte koloniale byggverk og sitt elegante restaurantliv, eller man kan bli melde seg på en av de mange utfluktene som finnes i området. Personell på stedet kan hjelpe til å foreslå utflukter og booke.

Dag 10: Iguazu-fallene

Fly fra Salta til Puerto Iguazu. Transport til hotell og innkvartering på hotell på den argentinske siden av fossefallene. Her kan bassengfasiliteter nytes.

Dag 11: Argentina-siden av Iguazu

Vi blir med på en heldagsutflukt til den Argentinske siden av Iguazu-fallene. Her passerer vi gjennom en nasjonalpark med en subtropisk vegetasjon, regnskog med gigant-trær med lianer. Vi kan se sommerfugler i mange farger, mange fuglearter, og andre arter fra den rika faunaen. Inne i disse vakre naturomgivelsene åpenbarer et av verdens flotteste fossefall seg. Vi blir med på en vandretur rundt de nedre delene i starten og får se noen av de mange små fallene. Videre får vi en panoramautsikt over den brasilianske siden av fallene, og avslutter med en togtur gjennom regnskogen. Ved endestasjonen vandrer vi ut på en metallbro som går helt ut til enden der det største fossefallet starter. ”Djevelens strupe” blir det kalt. Her får man nesten følelsen av å være inne i fossen, og det er her Iguazu-fallene viser seg fra sin mektigste- og vakreste side. På ettermiddagen blir vi fraktet tilbake til vårt hotell.

Dag 12: Brasil-siden av Iguazu

På morgenen blir vi med til den brasilianske siden av fossefallene. Her blir vi med på en spasertur der vi kan få en fullstendig panoramautsikt over fossefallene med sine enorme vannmengder, og vi vil se over til den argentinske siden der vi var dagen før. Her får vi et fantastisk skue av noen verdens vakreste fossefall. Ettermiddagen fri til egne aktiviteter.

Alternative utflukter etter fossefallet (ikke inkludert, bør bookes minst en dag i forveien):

– En svipptur over til Paraguay kombinert med en omvisning på verdens største vannkraftverk Itaipu

– Besøke en fuglepark der man på økologisk vis har samlet nesten alle fuglearter i en park der de lever i sitt eget habitat.

Dag 13: Retur til Buenos Aires

Etter frokost blir vi transportert til flyplassen i Puerto Iguazu og setter kursen tilbake til Buenos Aires. Vi blir innkvartert på vårt hotell i byen, og ettermiddagen/kvelden er til egen disposisjon.

Dag 14: Dont cry for me Argentina

Fritid i Buenos Aires frem til avreise. Transport til flyplass for hjemreise.

NB: Avhengig av internasjonale flybillletter kan prisen på totalpakken bli lavere dersom reisen avsluttes i Iguazu, og returen går fra Brasil. Da legges til en ekstra dag i Buenos Aires til egen disposisjon etter dag 4 i programmet.