Send oss en forespørsel om denne reisen

Opplev Colombia

Besøk Bogota, San Agustin, Popayan, Kaffe-regionen, Medellin og Cartagena på denne 15-dagers reisen.

Nå er tiden inne for å besøke Sør-Amerikas glemte perle, Colombia.

I mange tiår har et av kontinentets vakreste land vært preget av konflikt, men i dag er det et trygt reisemål. Vi får et innblikk i landets historie og sosiale forhold og lære mer om de siste års fredsforhandlinger mellom myndighetene og FARC. Vi får se hvordan landet gjennom mange tiltak har blitt endret til det bedre, og vi blir kjent med dette varme og gjestfrie folkeslaget.

Vi blir med til de viktigste byene i landet som Bogota, Medellin og Cartagena og besøker vakre landsbyer fra kolonitiden. Vi blir med til de mystiske steinstatuene i San Agustin og reiser gjennom vakkert fjellandskap i Andesfjellene.

Det blir også et møte med landsbygda og et opphold på en Hacienda med kaffeplantasje og noen behagelige stranddager ved den karibiske byen Cartagena.

Varighet: 15 dager. Se reisedetaljer og program.

Priser

Priser per person i dobbeltrom. Flybilletter til og fra Colombia er ikke inkludert.

Prisen gjelder ved min. 4 reisende.

Tillegg per person ved 2-3 reisende: kr 4.900

Enkeltromstillegg: kr 5.500

Om prisklassen Comfort

 • 4-stjerners hoteller
 • Mest privat service, men noen utflukter i gruppe med andre reisende
 • Personlig tilrettelagt reiserute

Dette er vår anbefalte måte å reise på. Her er det lagt vekt på komfort både med tanke på reisetempo og standarden på hoteller. I Latin-Amerika må vi ofte opp på denne hotellstandarden for å få samme nivå for komfort og service man er vant med fra Europa.

Slik bestiller du drømmereisen
hos Latin Reiser:

 • Send oss en forespørsel

  Angi ønsket reisedato og bruk kommentarfeltet til å stille eventuelle spørsmål du måtte ha.

 • Få vårt reiseforslag

  Vi sender deg et helt uforpliktende reiseforslag med et pristilbud.

 • Tilpass reisen til dine ønsker

  Vi holder en aktiv dialog med deg og du kan gjøre tilpasninger ved behov.

 • Bekreft reisen og gled deg til en minnerik opplevelse

Reisedetaljer

Inkluderer:

 • 13 netter på 4 stjerners hoteller med frokost
 • 6 luncher og 1 middag
 • Transport i henhold til program
 • Inngangsbilletter til besøkte steder
 • Profesjonelle engelsktalende guider
 • Personlig assistanse underveis

Inkluderer ikke:

 • Internasjonal flybillett.
 • Flybilletter Bogota-Pitalito, Pereira-Medellin, Medellin-Cartagena. (Ca. USD 300-400 per person)
 • Øvrige måltider.
 • Drikke til måltider.
 • Tips.

Spesialinformasjon om turen:

 • Prisen på turen er basert på minst 4 personer som reiser sammen, og som deler 2 dobbeltrom. Ved færre reisende kommer tillegg i pris. Dersom flere reiser sammen blir prisen lavere.
 • Flybillettene tur retur fra Norge er ikke inkluderte men vi kan booke på ønsket dato. Om dette ønskes kan det nevnes i kommentarfeltet.
 • Turen er for alle aldre

Reiserute:

Slik utarter reisen seg:

 • Din private guide møter deg på flyplass, følger deg til hotell og gir deg all informasjon.
 • Oppfølging underveis slik at ditt reisefølge kommer til steder du skal besøke til riktig tid.
 • Du slipper å tenke selv og kan føle deg helt trygg.
 • Problemfritt i forhold til språk.
 • Det er ikke mye dyrere enn å reise med gruppe.

Reiseprogram

Dag 1: Fly til Colombia (M)

Vi reiser med KLM via Amsterdam til Bogota. Vi lander i den colombianske hovestaden på ettermiddagen og blir transportert til hotellet i byen. Vi får en velkomstmiddag på en restaurant i byen.

Dag 2: Bogota (F/L)

Vi blir med på en guidet omvisning i Bogota. Vi vil besøke de viktigste delene av hovedstaden som det historiske sentrum, gullmuseet, Plaza Bolivar, katedralen og andre bygninger av historisk verdi. Vi drar videre til Montserrat der vi får en flott utsikt over byen. I fjellsiden ligger en av de viktigste katolske kirker i Sør-Amerika, og hit reiser folk fra hele kontinentet på pilegrimsferd. Vi vil også få vite mer om historien og de sosiale forholdene i landet, hvordan et land preget av borgerkrig har funnet frem til en fredsløsning og hvordan optimismen er tilbake hos dette varme og vennlige folkeslaget.

Dag 3: Zipaquira (F/L)

Etter frokost blir vi med til en av Bogotas forsteder, Zipaquira som ligger ca 1 time unna. Denne vakre byen har en godt bevart arkitektur fra kolonitiden, og var viktig for landets økonomiske vekst på grunn av saltgruvene. Her blir vi med til et helt unikt arkitektonisk fenomen og et godt stykke ingeniør-kunst. Saltgruvene ble omformet til en imponerende katedral 180 meter under jorden, med stasjoner underveis som er hugget i saltstein. Det er både lys- og lydeffekter på vei til denne helt spesielle katedralen. Etter besøket reiser vi tilbake til hotellet i Bogota.

Dag 4: Fly sørover (F)

Vi tar fly fra Bogota til den lille byen Pitalito. Herfra kjører vi forbi landets viktigste elv, Magdalena, som går fra sør til nord i landet og renner ut ved den karibiske kysten. Vi blir innkvartert på vårt hotell i San Agustin.

Dag 5: San Agustin (F/L)

I dag skal vi besøke Colombias best bevarte arkeologiske kompleks, San Agustin, som også er på UNESCOs verdensarv-liste. Her får vi et innblikk i de mystiske kulturene som befant seg i de nordlige delene av Andesfjellene. Stedet er mest kjent for sine spesielle stein-skulpturer, som representerer både menneske- og dyreskikkelser. Man har svært få klare indikasjoner på hvilken funksjon de hadde, da stedet var forlatt lenge før det ble oppdaget. Opprinnelsen til skulpturene forblir et mysterium siden store deler av området ennå ikke er utgravd og ingen skrift eller innrissinger har blitt funnet.

Dag 6: Puracé og Popayan (F)

Vi befinner oss nå nært der Andesfjellene deler seg i tre, den vestlige, sentrale og østlige fjellkjeden. Vi vil krysse den sentrale fjellkjeden og kjøre gjennom nasjonalparken Purace før vi ankommer Popayan. Vi får se vakker natur, og vi gjør flere stopp underveis bl.a. ved fossefallet Salto del Mortiño. På ettermiddagen kommer vi frem til den «hvite byen», Popayan. Dette var den viktigste byen i det sørlige Colombia i kolonitiden, og har et godt bevart historisk sentrum. Byen var hjem til mange viktige kulturpersonligeheter, som poeter og malere. Vi blir med på et ettermiddagstur gjennom de sjarmerende gatene i byen der vi får se hus og kirker fra kolonitiden.

Dag 7: Kondorer og varmekilder (F)

Vi blir med til en annen del av nasjonalparken Purace, der vi får mulighet til å se den kondoren, selve symbolet for Andesfjellene. Disse mektige fuglene kan ha et vingespenn på over 3 meter, og er verdens største fugl som kan fly. Er vi heldige får vi se de i luftige svev gjennom fjellpartiene. Vi blir med på en fottur i vakkert fjellandskap og besøker varmekildene San Juan. Tilbake til Popayan.

Dag 8: Transport til Kaffe-regionen (F/M)

Fra morgenen blir vi transportert til kaffe-regionen, området sør for Medellin og vest for Bogota. Underveis vil vi kunne se imponerende kaffeplantasjer. Vi ankommer vår Hacienda, der vi skal overnatte. Middag på Hacienda

Dag 9: Hacienda og kaffeplantasjer (F/L)

Et besøk i dette vakre området lar deg en føle naturen, kaffekulturen og de fargerike landsbyene på en gang. I Cocora-dalen blir vi med på en spasertur under den høyeste palme-arten i verden. Vi går oppover fjellsiden gjennom de mystiske tåkeskogene. Vi får lunsj på en av de beste restaurantene i området. På ettermiddagen besøker vi en ny kaffeplantasje der vi blir kjent med kaffeproduksjon og noen av de godt bevarte hemmelighetene bak den kolombianske kaffen. Til slutt blir vi med på en spasertur langs gatene i Salento. Vi blir kjørt til flyplassen og tar et kveldsfly fra Pereira til Medellin. Transport til hotell og innkvartering.

Dag 10: Medellin (F/L)

Vi blir med på heldagsutflukt i Colomibas nest største by, Medellin. Hjembyen til Pablo Escobar har mye mer å by på enn dette triste kapitlet av byens historie. Byen er den første og eneste by i Colombia med metro som transportssystem, og er vel så moderne som hovedstaden. Vi blir med på en rundtur i byen og får se flere av byens landemerker, blant annet skulpturparken Maestro Botero. Vi besøker flere av byens mange parker og blir med til både historiske og moderne deler av byen. På ettermiddagen drar vi inn i mer belastede deler av byen der vi får lære om hvilke sosiale endringer byen har vært gjennom de siste tiårene, en historie til håp og inspirasjon.

Dag 11: Peñol & Guatape (F/L)

Etter frokost blir vi med til områder utenfor Medellin som heter Peñol og Guatupe. Her blir mesteparten av Colombias energi produsert, og området står for 35% av produksjonen. Her måtte store områder demmes opp, og landsbyen Peñol ble oversvømt for å gi plass til dette store gigantkraftverket. Ny landsby ble bygget som en kopi av den gamle, og vi får en omvisning i området som karakteriseres av en gigantstein. På ettermiddagen blir vi kjent med den fargerike landsbyen Guatape. Vi blir med på en spasertur gjennom byens gater og parker. På ettermiddagen blir vi med til flyplassen og flyr til den vakre og fargerike byen Cartagena som ligger på den karibiske kysten av Colombia. Her blir vi innkvartert på hotell nær stranden.

Dag 12: Cartagena (F)

Vi blir med på en rundtur i Cartagena, en by som har vært svært viktig i landets historie. Det er en livlig by med musikk og liv i gatene, og en helt annen stemning enn i fjellene. Getsemani som er bohem-bydelen av Cartagena var viktig i frigjøringskampen og har vært oppholdssted for mange musikere, poeter og kunstnere. Vi blir også med til et flott utsiktspunkt over byen og blir med til det imponerende fortet som preger byen. Dette var veldig viktig for å sikre verdiene i spanske imperiet og sørget for å hindre engelske og franske angrep.

Dag 13: Fridag i Cartagena (F)

Denne dagen er satt av til egne aktiviteter ved de karibiske strendene. Muligheter for å utforske Cartagena på egenhånd eller bli med på valgfrie utflukter.

Dag 14: Hjemreise (F)

Formiddagen til egen disposisjon i Cartagena. Transport til flyplass for hjemreise.