Send oss en forespørsel om denne reisen

Opplev Mexico

Besøk Mexico by, Chiapas, Yucatan og Playa del Carmen på denne 15-dagers reisen.

Mexico er landet som har alt, fjell, kyst, regnskog med fantastiske templer etter eldgamle sivilisasjoner som Aztekerne og Mayaene.

På denne turen vil vi oppleve de aller største høydepunktene Mexico byr på, fra Azteker-byggverkene rundt Mexico City til Maya-ruinene i Chiapas og Yucatan.

Vi får også oppleve dagens typiske meksikanske tradisjoner som Mariachi-musikk, danseopptredener, typiske klesdrakter, fargerike indianske samfunn og også noen dager på de nydelige karibiske strendene i Cancun.

Det blir også tid for å prøve mange herlige matretter fra det velkjente meksikanske kjøkken.

Varighet: 15 dager. Se reisedetaljer og program.

Priser

Priser per person i dobbeltrom. Flybilletter til og fra Mexico er ikke inkludert.

Enkeltromstillegg: kr 3.500,-

Om prisklassen Comfort

 • 4-stjerners hoteller
 • Mest privat service, men noen utflukter i gruppe med andre reisende
 • Personlig tilrettelagt reiserute

Dette er vår anbefalte måte å reise på. Her er det lagt vekt på komfort både med tanke på reisetempo og standarden på hoteller. I Latin-Amerika må vi ofte opp på denne hotellstandarden for å få samme nivå for komfort og service man er vant med fra Europa.

Slik bestiller du drømmereisen
hos Latin Reiser:

 • Send oss en forespørsel

  Angi ønsket reisedato og bruk kommentarfeltet til å stille eventuelle spørsmål du måtte ha.

 • Få vårt reiseforslag

  Vi sender deg et helt uforpliktende reiseforslag med et pristilbud.

 • Tilpass reisen til dine ønsker

  Vi holder en aktiv dialog med deg og du kan gjøre tilpasninger ved behov.

 • Bekreft reisen og gled deg til en minnerik opplevelse

Reisedetaljer

Inkluderer:

 • 14 netter på 4 stjerners hoteller med frokost
 • 10 måltider
 • Transport i henhold til program
 • Inngangsbilletter til besøkte steder
 • Profesjonelle engelsktalende guider
 • Personlig assistanse underveis

Inkluderer ikke:

 • Internasjonal flybillett
 • Flybilletter Mexico by-Tuxtla Gutierrez (Ca. USD 100-200 per person)
 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltider
 • Tips

Spesialinformasjon om turen:

 • Prisen på turen er basert på minst 2 personer som reiser sammen, og som deler rom. Dersom det er en litt større gruppe som reiser sammen, kan pris reduseres noe.
 • Turen er for alle aldre.
 • Turen er et forslag slik vi mener du kan oppleve de en av de aller viktigste høydepunktene i Mexico.
 • Reisen kan gjennomføres på hvilken som helst tid av året.
 • Reisen holder en god hotell-standard slik nordmenn er vant til, uten at det er luksus.

Reiserute:

Reisekart Opplev Mexico med Latin Reiser

Slik utarter reisen seg:

 • Din private guide møter deg på flyplass, følger deg til hotell og gir deg all informasjon.
 • Oppfølging underveis slik at ditt reisefølge kommer til steder du skal besøke til riktig tid.
 • Du slipper å tenke selv og kan føle deg helt trygg.
 • Problemfritt i forhold til språk.
 • Det er ikke mye dyrere enn å reise med gruppe.

Reiseprogram

Dag 1: Ankomst Mexico City

Ankomst Mexico City, verdens nest største by på over 25 milllioner innbyggere. Vi innkvarteres på hotell i bydelen Zona Rosa. Området har mange restauranter og uteliv. Middag.

Dag 2: Mexico City – City Tour og Xochimilco

På morgenen blir det guidet omvisning i Mexico City, med byens viktigste attraksjoner. Dette var aztecernes hovedstad, og ble også spanjolenes aller viktigste by i alle deres kolonier da de erobret landet. Vi besøker «Zocalo» kjempeplassen midt i det historiske sentrum hvor nasjonalpalasset og katedralen finner sted. Vi blir med inn i nasjonalpalasset og ser malerier fra den kjente politiske kunstneren Diego Rivera. Vi får også landemerker som «Bellas Artes» og «El Angel» i Reforma avenyen før vi blir med til byens «lunger», Chapultepec-skogen. Her blir vi med til antreopologisk museum og blir får et solid inntrykk av alle de store sivilisasjonene som fra før spanjolenes ankomst. På ettermiddagen blir vi med til Mexicos Venezia, Xochimilco, der vi får bli med på en koselig rundtur på kanalbåtene der. Typisk lunch, tilbake til hotell. Middag

Dag 3: Guadalupe-kirken og Pyramidene i Teotihuacán

Vi besøker det verdensberømte kirken fra Virgen de Guadalupe, der man kommer fra mange deler av den katolske verden på religiøs valfart. På veien besøker vi de tre kulturers plass. På ettermiddagen besøker vi det imponerende arkeologiske komplekset Teotihuacan, et av Mexicos viktigste religiøse sentre, der vi får se solens og månenes pyrmide, dødens aveny og andre interesante templer. Middag med Folkloreshow der vi både får se dans og mariachi-musikere, vi får også prøve typiske mexicanske retter

Dag 4: Fridag i Mexico City

Denne dagen er satt av til egne aktiviteter i hovedstaden. Byen er kjent for å ha flest museer i hele verden med over 200 av dem, og denne dagen kan benyttes til å besøke noen av dem. De mest kjente er Antropologisk museum og Frida Kahlo museeet. Ellers kan man bli med på utflukter til mindre byer utenfor hovedstaden som sølvbyen Taxco, eller Puebla.

Dag 5: Tuxtla Gutiérrez – Sumidero – San Cristóbal

Fly på morgenen til byen Tuxtla Gutierrez, den største byen i den indianske staten Chiapas. Vi reiser videre til Sumidero-dalen der vi får bli med på en spektakulær båttur gjennom et av de dypeste dalførene i verden, og får se et unik fugle- og dyreliv. Videre reiser vi til San Cristobal de las Casas, der de indianske tradisjonene er best bevart. Dette er også en vakker koloni-by, og vi innkvarteres på vårt hotell her.

Dag 6: San Cristobal – Indianske landsbyer

Nå er vi inne i området der de indianske tradisjonene kommer best til syne, og vi vil besøke flere småsamfunn der de har bevart sine tradisjoner, deres religión og de sosiale strukturene. Kirkene, boliger og antrekk er alle i sterke farger. Ettermiddagen er fri, og det kan anbefales en vandretur rundt i denne vakre byen, besøke markeder, katedralen eller Jade-museet, der det er laget en kopi av Kong Pakals grav.

Dag 7: San Cristóbal de las Casas – Aguazul – Palenque

Vi fortsetter vår ferd gjennom Chiapas til vi kommer til “las Cascadas de Agua Azul”, som betyr Fossefallene av blått vann, som har nydelige turkise fargetoner. Her blir det bademuligheter. På ettermiddagen fortsetter ferden videre innover regnskogen mot Palenque.

Dag 8: Yaxchilan og Bonampak

Vi blir med på en heldagsutflukt gjennom jungelen mot grensen til Guatemala. Her blir vi med på båttur på elven Usumacinta, Mexicos lengste elv, og besøker maya-byen Yaxchilan. Her får man virkelig følelsen av å være midt i regnskogens magi og der mange av mayaverdenens hemmeligheter ligger bevart. Etter lunch besøker vi regnskogen som hører til de hvitkledde La Candona –indianerne, der vi besøker Bonampak. Her er det gjort mange viktige oppdagelser, blant annet mur-tegninger som viser viktige historiske hendelser fra mayatiden. På ettermiddagen
reiser vi tilbake til Palenque.

Dag 9: Palenque

Vi besøker den arkeologiske delen av Paleque, som ligger midt inne i regnskogen. Dette ved siden av Tikal i Guatemala og Chitzen Itza er et av de viktigste stedene i Maya-verdenen, både på grunn av historiske funn og for sin naturlige skjønnhet. Vi besøker flere viktige Maya-pyramider og templer.

Dag 10: Transport til Merida

Vi reiser videre mot Yucatan-halvøya og den nyere delen av mayaverdenen. Dette blir en transportetappe med buss der vi besøker byen Campeche, en vakker by fra Kolonitiden hvor vi spiser lunch. Videre reiser vi mot landsbyen Merida der vi blir innkvartert på vårt hotell.

Dag 11: Uxmal og Merida

Vi besøker det viktige religiøse sentret Uxmal, som er bygget i Puuc-stil. Dette var et av de tre store ved siden av Chitzen Itza og Mayapan i Mayaenes post-klassiske periode. Vi får en omvisning rundt i området. Etter lunch reiser vi tilbake til Merida, Yucatanhalvøyas viktigste og største by, hvor vi blir med på en omvisning i byen, og det blir muligheter til shopping

Dag 12: Merida – Chitzen Itza – Playa del Carmen

Dette blir et av turens store høydepunkt da vi skal besøke et av verdens syv nye underverk “Chitzen Itza”. Disse templene viser det beste fra Mayaenes enorme kunnskap om atronomi og byggekunnskap. Vi vil se hovedpyramiden Castillo, eller Kukulkantemplet som det også heter. Vi vil få innblikk i mayaenes spesielle ballspill. Vi får se hodeskalle-plattformen, jaguar-templet og flere andre templer. Etter besøket av et av verdens viktigste arkeologiske senter reiser vi videre mot Playa del Carmen for å slappe av på de hvite karibiske strendene.

Dag 13 og 14: Playa del Carmen

Fridager i Playa del Carmen. Dagene kan benyttes til egne aktiviteter nær Playa del Carmen, som har vakre hvite sandstrender ved det karibiske hav, og er en del av Maya-rivieraen. Det er et turistområdet med mange aktiviteter i nærområdet, alt fra dykking eller annen vannsport til mer kulturelle aktiviteter.
Det er også mulig å besøke Xcaret, som tidligere var en Maya-bosetning. Her er utvikliet mange prosjekter for bevaring av flora og fauna fra sør-øst Mexico. Tulum og Coba er andre interesante maya-steder som er verdt å besøke.

Dag 15: Hjemreise

Formiddag til egen disposisjon på strandhotellet. På ettermiddagen blir det transport til flyplass i Cancun for hjemreise.