Send oss en forespørsel om denne reisen

Peru og Bolivia

Besøk Lima, Titikakasjøen, Cusco, Machu Picchu, La Paz og Saltslettene i Uyuni på denne 14-dagers reisen.

Dette er en tur for de som ønsker å oppleve høylandet i Andesfjellene i Peru og Bolivia.

Vi vil oppleve de største høydepunktene i begge landene, som regnes for å være brødreland. Vi får et nært innblikk i landenes kultur og historie, gjennom storslått fjellandsskap i andesfjellene. Vi får oppleve hovedstedene i begge land, Titikakasjøen på begge sider av grensen og selvfølgelig inkaenes hovedstad Cusco og Machu Picchu. Det blir også et surrealistisk møte med de utrolige saltslettene i Uyuni i Bolivia, områdene der vi kan speile oss i overflaten mens vi nyter de fantastiske naturomgivelsene.

Varighet: 14 dager. Se reisedetaljer og program.

Priser

Priser per person i dobbeltrom. Flybilletter til Peru og fra Bolivia er ikke inkludert.

Enkeltromstillegg: kr 5.800,-

Om prisklassen Budget

 • 3-stjerners hoteller
 • Utflukter i gruppe med andre reisende
 • Mindre fleksibilitet for å endre reiserute

Denne prisklassen passer best for de som prioriterer opplevelsen, men som gjerne kan bo litt enklere og dele transport med andre i større grad enn de dyrere prisklassene.

NB! Små endringer i reiserute kan forekomme, avhengig av tilgjengelighet på flyavganger.

Hotelleksempler

Enkeltromstillegg: kr 9.000,-

Om prisklassen Comfort

 • 4-stjerners hoteller
 • Mest privat service, men noen utflukter i gruppe med andre reisende
 • Personlig tilrettelagt reiserute

Dette er vår anbefalte måte å reise på. Her er det lagt vekt på komfort både med tanke på reisetempo og standarden på hoteller. I Latin-Amerika må vi ofte opp på denne hotellstandarden for å få samme nivå for komfort og service man er vant med fra Europa.

Hotelleksempler

Enkeltromstillegg: kr 23.300,-

Om prisklassen Luxury

 • 5-stjerners hoteller
 • Privat service under hele reisen
 • Fleksibel reiserute

Nyt hvert minutt av reisen. Vi benytter et knippe luksushoteller, ofte med et historisk eller naturlig særpreg. Dette gjør reiseopplevelsen ekstra spesiell. Komforten og servicen er av ypperste slag og man vil ha de beste guidene til disposisjon – noe som gjør reiseopplevelsen komplett.

Hotelleksempler

Slik bestiller du drømmereisen
hos Latin Reiser:

 • Send oss en forespørsel

  Angi ønsket reisedato og bruk kommentarfeltet til å stille eventuelle spørsmål du måtte ha.

 • Få vårt reiseforslag

  Vi sender deg et helt uforpliktende reiseforslag med et pristilbud.

 • Tilpass reisen til dine ønsker

  Vi holder en aktiv dialog med deg og du kan gjøre tilpasninger ved behov.

 • Bekreft reisen og gled deg til en minnerik opplevelse

Reisedetaljer

Inkluderer:

 • 13 netter på 4 stjerner hoteller med frokost
 • 4 lunch-måltider
 • Transport i henhold til program
 • Togreise til Machu Picchu
 • Inngangsbilletter til besøkte steder
 • Profesjonelle engelsktalende guider

Inkluderer ikke:

 • Internasjonal flybillett
 • Flybilletter Lima-Cusco, La paz-Uyuni-La Paz (Ca. USD 300-400 per person)
 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltider
 • Tips

Spesialinformasjon om turen:

 • Prisen på turen er basert på minst 2 personer som reiser sammen, og som deler rom. Dersom det er en litt større gruppe som reiser sammen, kan pris reduseres noe.
 • Flybillettene tur retur fra Norge er ikke inkluderte men vi kan booke på ønsket dato. Om dette ønskes kan det nevnes i kommentarfeltet.
 • Deler av turen foregår i høyder nordmenn ikke er vant til (4000 moh), og det finnes fare for høydesyke. Kontakt lege i forkant for evt. få utskrevet medisiner mot høydesyke (Diamox)
 • Turen er en opplevelsestur og inneholder noe vandring. Turen er for alle aldre og det holder å være i normal form.
 • Turen er et forslag slik vi mener du kan oppleve de største høydepunktene i Peru og Bolivia. Dersom du ønsker å legge til eller trekke fra steder, eller legge til en ekstra dag et sted, er dette fullt mulig.
 • Reisen egner seg best i tidsperioden April til November da det ikke er regntid i fjellene
 • I deler av året februar/mars er salt-hotellenei Uyuni stengt og da blir det i stedet overnatting på hotell i landsbyen.

Reiserute:

Slik utarter reisen seg:

 • Din private guide møter deg på flyplass, følger deg til hotell og gir deg all informasjon.
 • Oppfølging underveis slik at ditt reisefølge kommer til steder du skal besøke til riktig tid.
 • Du slipper å tenke selv og kan føle deg helt trygg.
 • Problemfritt i forhold til språk.
 • Det er ikke mye dyrere enn å reise med gruppe.

Reiseprogram

Dag 1 – Ankomst Lima

Etter en lang flytur lander vi i Lima på kvelden og blir fraktet til vårt hotell i den bedre bydelen Miraflores.

Dag 2 – Lima

Fra morgenen av blir vi med på en omvisning i kongenes by.
Vi blir først med på tur gjennom bydelene Miraflores og San Isidro, før vi beveger oss inn mot den koloniale delen av Lima.

Her vil vi besøke Plaza San Martin, og stoppe ved Plaza de Armas. Her spaserer vi rundt og ser presidentpalasset, katedralen og de typiske balkongene fra den spanske kolonitiden.
Vi vil også besøke San Fransisco kirken med sine helt spesielle katakomber. Vi besøker også bohembydelen Barranco, fristedet for forfattere, poeter, musikere og andre kunstnere. Her blir vi med på en fin spasertur over sukkenes bro før vi går til lunch.
Vi tar et ettermiddagsfly til inkaenes hovedstad, Cusco, der vi innkvarteres på vårt hotell. Byen ligger på 3300 moh, og vi anbefaler å ta det rolig de første dagene for akklimatisering til høyden.

Dag 3 – Cusco

Formiddagen blir til egen disposisjon, og på ettermiddagen blir vi med på en rundtur i Cusco by, der vi vil se en av Sør-Amerikas vakrest utsmykkede Katedral, vi vil se inkaenes soltempel der vi kan se den vakreste steinbyggerkunst fra inkatiden som fundament, og med spansk koloniarkitektur på toppen.

Videre blir vi med til et av inkaenes mest hellige templer Sacsayhumanan, der steiner på opptil 200 tonn er satt sammen uten å kunne få en synål imellom.
Vi besøker også noen flere inkatempler, og får til slutt bli med til et fabrikkutsalg der vi kan se på alpakkaprodukter av forskjellige kvaliteter. Her blir det også mulighet for shopping. Tilbake til hotell i 18-tiden.

Dag 4 – Den hellige dalen

Fra morgenen av blir vi med på en heldagsutflukt til Inkaenes hellige dal.
Den hellige dalen er en av Andesfjellenes mest fruktbare daler hvor det dyrkes mengder av forskjellige maistyper. Vi får se hvordan Quechua-folket i all tid har dyrket opp til de høyeste fjelltopper, og utnyttet jorden til det fulle.
Vi vil også besøke flere inkatempler der vi kan se fantastisk steinarbeid og der materialene på et ubegripelig vis har blitt fraktet flere kilometer før de har blitt perfekt slipt og satt sammen. Vi får også sett flott tekstilkunst i mange naturlige farger, og vi vil besøke store markeder.

Dag 5 – Machu Picchu

Så er det duket for et av de store høydepunktet på turen.
Vi blir til jernbanestasjonen og derfra videre med tog til Aguas Calientes.
Herfra blir det en halvtimes busstur opp til inkaimperiets aller helligste by. Machu Picchu, som betyr ”gammelt fjell” ble først oppdaget i 1911 av den amerikanske oppdagelsesreisende Hiram Bingham, og ble aldri funnet av spanjolene.
Vi blir med på en omvisning i dette eventyrlige stedet med sin mystikk og magi, omringet av spektakulært fjellandskap. Det finnes mange forskjellige teorier om hva Machu Picchu kan ha vært, hvordan det ble bygget, når det ble bygget og hvordan, og vi vil få kjennskap til noen av dem. På ettermiddagen tar vi tog og buss tilbake Cusco.

Dag 6 – Over høysletta til Titikakasjøen

Denne dagen vil vi bli med på en busstur oppover inkaenes hellige dal og videre mot høysletta som går helt til Bolivia.
Underveis vil vi besøke flere interessante steder. Første stopp er viktig inkatempel som heter Raqchi. Videre får vi et lunch-stopp der vi blir servert en buffet-lunch.
Deretter gjør vi et lite stopp, som er turens høyeste punkt på 4335 meter over havet. Her får vi en flott utsikt over vakre fjellandskap. På kvelden ankommer vi Puno, ligger ved Titikakasjøens bredder, og vi innkvarteres på Hotel Eco Inn eller lignende.

Dag 7 – Titikakasjøen på Peru-siden

Vi blir med på en heldagsutflukt på Titikakasjøen.
På morgenen reiser vi ut til Urosøyene, hvor dere får oppleve deres helt unike levesett.
Dette er urbefolkning som lever på flytende sivøyer som de har laget selv, og de har livnært seg av fiske og byttehandel med fastlandet opp igjennom tidene.
Vi reiser videre mot øya Taquile, der vi blir med på en spasertur over øya i idylliske omgivelser. På toppen av øya kan vi se de flotte tekstilene som lages på øya som også er på Unescos kulturarv-liste. Vi vil få en forklaring på tradisjonene som følges av befolkningen, og hvordan alle arbeider for fellesskapet.

Dag 8 – I Heyerdahls fotspor

Vi setter kursen mot Bolivia, krysser grensen og kommer til byen Copacabana.
På ettermiddagen skal vi besøke den bolivanske delen av Titikakasjøen, reiser vi ut med båt til den aller helligste øya, Solens øy. Her får vi bli med på en vandretur over øya, og besøker de viktige ruinene fra inkatiden.
Titikakasjøen er for nordmenn kjent som stedet der Thor Heyerdahl med hjelp fra lokale indianske samfunn bygget sivbåten RA II på tradisjonelt vis. Vi blir med til øya Suriqui, og blir kjent med familiene som hjalp Heyerdahl.

Dag 9 – Tiwanaku

På morgenen blir vi kjent med Copacabana før vi reiser til det mystiske stedet Tiwanaku. Dette var en storslått by fra lenge før inkaene og vi kan se at steinbyggerkunsten på visse områder overgår senere arkitektur i Inkariket.
Her ligger de perfekt slipte H-formede steinblokkene som det bare finnes vage teorier rundt. På ettermiddagen blir vi transportert til flyplassen i El Alto nær La Paz. Her tar vi kveldsfly til Uyuni, og innkvarteres på et hotell som er laget av salt, og som ligger ved inngangen til de utrolige saltslettene i Uyuni.

Dag 10 – Saltslettene i Uyuni

Velkommen til verdens mest surrealistiske reisemål.
Fra morgenen blir vi med på en heldagstur over de majestetiske saltslettene, der hele landskapet, himmelen og skyene speiles og gir en unik visuell effekt. Vi blir med rundt til mange spesielle naturlige formasjoner i og rundt saltslettene. Her blir det kreativ billedtagning. Uyuni er habitat og hekkeområde for tre forskjellige flamingoarter, og vi får forhåpentligvis se flamingoer og andre arter i den rike faunaen i området. Ny overnatting på salthotell.

Dag 11 – Ankomst La Paz

Etter en ny vakker soloppgang ved saltslettene tar vi et morgenfly til verdens høyestliggende hovedstad, La Paz.
Vi ankommer byen med gondolbane der vi får en fantastisk utsikt over byen.
La Paz er i ferd med å bygge ut et nytt og moderne transport-system, og på grunn av byens helt spesielle topografi er metro ingen løsning. Vi innkvarteres på vårt hotell i byen, og resten av dagen er til egen disposisjon.

Dag 12 – La Paz

Etter frokost starter vi en omvisning i Bolivas hovedstad La Paz.
Vi vil besøke ”Plaza Murillo” der regjeringspalasset, nasjonalforsamlingen og katedralen befinner seg. Videre drar vi inn i de eldste gatene i byen fra 1500-tallet.
Vi besøker også hekse-markedet der vi blir vist litt av magien som finnes i Andesfjellene. Vi blir også med til mer moderne bydeler, for å se kontrastene mellom det moderne sentrum, de fine boligstrøkene, den koloniale delen og den fattige utkanten. Til slutt blir vi med til et utsikspunkt der vi kan se utover hele La Paz som kan minne om en gryte. Byen har en helt spesiell atmosfære.

Dag 13 – Fridag med mulighet for sykkeltur på Death Road.

Denne dagen er til egen disposisjon. Man kan ta en rolig dag i byen og f.eks besøke et av byens mange museer.
Mulighet til å bli med på sykkelturen på den legendariske Death Road ned til regnskogen.Her starter vi i høyden og sykler nedover langs fjellsidene med vakker utsikt. Vi beveger oss gjennom ulike økosystem til vi ender opp i tropisk regnskog.

Dag 14: Hjemreise

Transport til flyplass for hjemreise.