Send oss en forespørsel om denne reisen

Peru og Colombia

Besøk Lima, Cusco, Machu Picchu, Bogota, Kaffe-regionen, Medellin og Cartagena på denne 15-dagers reisen.

Bli med på en uforglemmelig reise til to av Sør-Amerikas mest spennende land.

Du får oppleve Peru med Machu Picchu og inkaimperiets mange hemmeligheter, samtidig som du besøker Sør-Amerikas glemte perle, Colombia. I mange tiår har et av kontinentets vakreste land vært preget av konflikt, men i dag er det et trygt reisemål. Colombia og Peru har til felles deres varme og gjestfrie folkeslag, og vi blir godt kjent med lokalbefolkningen.

Vi starter i Lima som var den viktigste byen i Sør-Amerika i kolonitiden, og reiser videre til hjertet av Inkariket, Cusco, der vi opplever storslagne Machu Picchu, gjemt mellom fjelltopper i Andesfjellene og tropisk regnskog.

Vi besøker de viktigste byene i Colombia, Bogota og Medellin, men blir også et møte med landsbygda og et opphold på en Hacienda med kaffeplantasje og sjarmerende landsbyer.

Til slutt blir det avslappende stranddager ved den karibiske byen Cartagena.

Varighet: 15 dager. Se reisedetaljer og program.

Priser

Priser per person i dobbeltrom. Flybilletter til Peru og hjem fra Colombia er ikke inkludert.

Enkeltromstillegg: kr 6.000

Om prisklassen Comfort

 • 4-stjerners hoteller
 • Mest privat service, men noen utflukter i gruppe med andre reisende
 • Personlig tilrettelagt reiserute

Dette er vår anbefalte måte å reise på. Her er det lagt vekt på komfort både med tanke på reisetempo og standarden på hoteller. I Latin-Amerika må vi ofte opp på denne hotellstandarden for å få samme nivå for komfort og service man er vant med fra Europa.

Slik bestiller du drømmereisen
hos Latin Reiser:

 • Send oss en forespørsel

  Angi ønsket reisedato og bruk kommentarfeltet til å stille eventuelle spørsmål du måtte ha.

 • Få vårt reiseforslag

  Vi sender deg et helt uforpliktende reiseforslag med et pristilbud.

 • Tilpass reisen til dine ønsker

  Vi holder en aktiv dialog med deg og du kan gjøre tilpasninger ved behov.

 • Bekreft reisen og gled deg til en minnerik opplevelse

Reisedetaljer

Inkluderer:

 • 14 netter på 3 og 4 stjerners hoteller med frokost
 • 8 luncher og 2 middager
 • Transport i henhold til program
 • Inngangsbilletter til besøkte steder
 • Profesjonelle engelsktalende guider
 • Personlig assistanse underveis

Inkluderer ikke:

 • Internasjonal flybillett.
 • Flybilletter Lima-Cusco, Cusco-Bogota, Bogota- Pereira, Medellin-Cartagena. (Ca. USD 400-500 per person)
 • Øvrige måltider.
 • Drikke til måltider.
 • Tips.

Spesialinformasjon om turen:

 • Prisen på turen er basert på minst 2 personer som reiser sammen, og som deler dobbeltrom. Dersom flere reiser sammen blir prisen lavere.
 • Flybillettene tur retur fra Norge er ikke inkluderte men vi kan booke på ønsket dato. Om dette ønskes kan det nevnes i kommentarfeltet.
 • Turen er for alle aldre
 • Turen er vårt forslag for å oppleve de støreste høydepunktene i Peru og Colombia

Reiserute:

Slik utarter reisen seg:

 • Din private guide møter deg på flyplass, følger deg til hotell og gir deg all informasjon.
 • Oppfølging underveis slik at ditt reisefølge kommer til steder du skal besøke til riktig tid.
 • Du slipper å tenke selv og kan føle deg helt trygg.
 • Problemfritt i forhold til språk.
 • Det er ikke mye dyrere enn å reise med gruppe.

Reiseprogram

Dag 1 – Ankomst Lima

Etter en lang flytur lander vi i Lima på kvelden og blir fraktet til vårt hotell i den bedre bydelen Miraflores. Hotel Jose Antonio eller lignende.

Dag 2 – Lima (F)

Fly til Cusco, og innkvartering på hotell. Cusco ligger ca 3300 moh, og her kan trenges litt tid til akklimatisering. Dagen er satt av til sin helhet til å venne seg til høyden eller bli kjent med denne sjarmerende byen på egenhånd.

Dag 3 – Cusco (F)

Formiddagen blir til egen disposisjon, og på ettermiddagen blir vi med på en rundtur i Cusco by, der vi vil se en av Sør-Amerikas vakrest utsmykkede Katedral, vi vil se inkaenes soltempel der vi kan se den vakreste steinbyggerkunst fra inkatiden som fundament, og med spansk koloniarkitektur på toppen. Videre blir vi med til et av inkaenes mest hellige templer Sacsayhumanan, der steiner på opptil 200 tonn er satt sammen uten å kunne få en synål imellom. Vi besøker også noen flere inkatempler, og får til slutt bli med til et fabrikkutsalg der vi kan se på alpakkaprodukter av forskjellige kvaliteter. Her blir det også mulighet for shopping. Tilbake til hotell i 18-tiden.

Dag 4 – Den hellige dalen (F/L)

Fra morgenen av blir vi med på en heldagsutflukt til Inkaenes hellige dal. Den hellige dalen er en av Andesfjellenes mest fruktbare daler hvor det dyrkes mengder av forskjellige maistyper. Vi får se hvordan Quetchuafolket i all tid har dyrket opp til de høyeste fjelltopper, og utnyttet jorden til det fulle. Vi vil også besøke flere inkatempler der vi kan se fantastisk steinarbeid og der materialene på et ubegripelig vis har blitt fraktet flere kilometer før de har blitt perfekt slipt og satt sammen. Vi får også sett flott tekstilkunst i mange naturlige farger, og vi vil besøke store markeder.

Dag 5 – Machu Picchu (F/L)

Så er det duket for det store høydepunktet på turen, Machu Picchu. Vi blir til jernbanestasjonen (enten Poroy eller Ollantaytambo) og derfra videre med tog til Aguas Calientes. Herfra blir det en halvtimes busstur opp til inkaimperiets aller helligste by. Machu Picchu, som betyr ”gammelt fjell” ble først oppdaget i 1911 av den amerikanske oppdagelsesreisende Hiram Bingham, og ble aldri funnet av spanjolene. Antakelig ble byen forlatt da spanjolene erobret landet og inkaene flyktet til Vilcabamba der de kjempet sin motstandskamp. Vi blir med på en omvisning i dette eventyrlige stedet med sin mystikk og magi, omringet av spektakulært fjellandskap. Det finnes mange forskjellige teorier om hva Machu Picchu kan ha vært, hvordan det ble bygget, når det ble bygget og hvordan, og vi vil få kjennskap til noen av dem. På ettermiddagen blir det togreise tilbake til utgangspunktet og frakt til hotell i Cusco.

Dag 6: Fly til Colombia (F)

Vi tar fly fra Cusco til Bogota. Vi lander i den colombianske hovestaden på ettermiddagen og blir transportert til hotellet i byen. Innkvartering.

Dag 7: Bogota (F/L)

Vi blir med på en guidet omvisning i Bogota. Vi vil besøke de viktigste delene av hovedstaden som det historiske sentrum, gullmuseet, Plaza Bolivar, katedralen og andre bygninger av historisk verdi. Vi drar videre til Montserrat der vi får en flott utsikt over byen. I fjellsiden ligger en av de viktigste katolske kirker i Sør-Amerika, og hit reiser folk fra hele kontinentet på pilegrimsferd. Vi vil også få vite mer om historien og de sosiale forholdene i landet, hvordan et land preget av borgerkrig har funnet frem til en fredsløsning, og hvordan optimismen er tilbake hos dette varme og vennlige folkeslaget.

Dag 8: Zipaquira (F/L/M)

Etter frokost blir vi med til en av Bogotas forsteder, Zipaquira som ligger ca 1 time unna. Denne vakre byen har en godt bevart arkitektur fra kolonitiden, og var viktig for landets økonomiske vekst på grunn av saltgruvene. Her blir vi med til et helt unikt arkitektonisk fenomen og et godt stykke ingeniør-kunst. Saltgruvene ble omformet til en imponerende katedral 180 meter under jorden, med stasjoner underveis som er hugget i saltstein. Det er både lys- og lydeffekter på vei til denne helt spesielle katedralen. Etter besøket reiser vi tilbake til Bogota og til flyplassen der vi tar et ettermiddagsfly til Pereira. Vi blir transportert ut av byen og til en vakker hacienda med kaffeplantasje og overnatter her. Middag på Hacienda

Dag 9: Hacienda og kaffeplantasjer (F/L/M)

Kaffe-aksen er området sør for Meddelin og vest for Bogata. Et besøk i dette vakre området lar deg en føle naturen, kaffekulturen og de fargerike landsbyene på en gang. I Cocora-dalen blir vi med på en spasertur under den høyeste palme-arten i verden. Vi går oppover fjellsiden gjennom de mystiske tåkeskogene. Vi får lunsj på en av de beste restaurantene i området. På ettermiddagen besøker vi en ny kaffeplantasje der vi blir kjent med kaffeproduksjon og noen av de godt bevarte hemmelighetene bak den kolombianske kaffen. Til slutt blir vi med på en spasertur langs gatene i Salento.

Dag 10: Reise til Medellin (F/L)

Vi reiser fra Haciendaen og nordover gjennom kafferegionen og langs den vestlige fjellkjeden mot Medellin. På veien stopper vi ved en nydelig liten landsby som heter Jardin, der det er mulig å spise lunsj. Vi kommer frem til Medellin på ettermiddagen.

Dag 11: Medellin (F/L)

Vi blir med på heldagsutflukt i Colomibas nest største by, Medellin. Hjembyen til Pablo Escobar har mye mer å by på enn dette triste kapitlet av byens historie. Byen er den første og eneste by i Colombia med metro som transportssystem, og er vel så moderne som hovedstaden. Vi blir med på en rundtur i byen og får se flere av byens landemerker, blant annet skulpturparken Maestro Botero. Vi besøker flere av byens mange parker og blir med til både historiske og moderne deler av byen. På ettermiddagen drar vi inn i mer belastede deler av byen der vi får lære om hvilke sosiale endringer byen har vært gjennom de siste tiårene, en historie til håp og inspirasjon.

Dag 12: Peñol & Guatape (F/L)

Etter frokost blir vi med til områder utenfor Medellin som heter Peñol og Guatupe. Her blir mesteparten av Colombias energi produsert, og området står for 35% av produksjonen. Her måtte store områder demmes opp, og landsbyen Peñol ble oversvømt for å gi plass til dette store gigantkraftverket. Ny landsby ble bygget som en kopi av den gamle, og vi får en omvisning i området som karakteriseres av en gigantstein. På ettermiddagen blir vi kjent med den fargerike landsbyen Guatape. Vi blir med på en spasertur gjennom byens gater og parker. På ettermiddagen blir vi med til flyplassen og flyr til den vakre og fargerike byen Cartagena som ligger på den karibiske kysten av Colombia. Her blir vi innkvartert på hotell nær stranden.

Dag 13: Cartagena (F)

Vi blir med på en rundtur i Cartagena, en by som har vært svært viktig i landets historie. Det er en livlig by med musikk og liv i gatene, og en helt annen stemning enn i fjellene. Getsemani som er bohem-bydelen av Cartagena var viktig i frigjøringskampen og har vært oppholdssted for mange musikere, poeter og kunstnere. Vi blir også med til et flott utsiktspunkt over byen og blir med til det imponerende fortet som preger byen. Dette var veldig viktig for å sikre verdiene i spanske imperiet og sørget for å hindre engelske og franske angrep.

Dag 14: Fridag i Cartagena (F)

Denne dagen er satt av til egne aktiviteter ved de karibiske strendene. Muligheter for å utforske Cartagena på egenhånd eller bli med på valgfrie utflukter.

Dag 15: Hjemreise (F)

Formiddagen til egen disposisjon i Cartagena. Transport til flyplass for hjemreise.