Send oss en forespørsel om denne reisen

Peru og Ecuador med Galapagos

Besøk Lima, Titikakasjøen, Cusco, Machu Picchu, Quito og Galapagos på denne 16-dagers reisen.

Dette er en reise som du kan oppleve noen av Sør-Amerikas virkelige høydepunkter: Den legendariske Titicacasjøen, den sagnomsuste fjellbyen Machu Picchu og ikke minst det fantastiske dyrelivet på Galapagosøyene.

I tillegg blir vi godt kjent med landenes kultur og levesett i flere regioner, og vi kan love varierte og spektakulære naturomgivelser.

Varighet: 16 dager. Se reisedetaljer og program.

Priser

Priser per person i dobbeltrom. Flybilletter til Peru og hjem fra Ecuador er ikke inkludert.

NB: Det gjøres oppmerksom på at cruise i Galapagos ikke er inkludert på grunn av store prisvariasjoner på cruisene. Prisene avhenger av standard, lengde og dato dere ønsker å reise. Be om alternativer for din avreisedato.

Enkeltromstillegg: kr 3.500,-

Om prisklassen Comfort

 • 4-stjerners hoteller
 • Mest privat service, men noen utflukter i gruppe med andre reisende
 • Personlig tilrettelagt reiserute

Dette er vår anbefalte måte å reise på. Her er det lagt vekt på komfort både med tanke på reisetempo og standarden på hoteller. I Latin-Amerika må vi ofte opp på denne hotellstandarden for å få samme nivå for komfort og service man er vant med fra Europa.

Slik bestiller du drømmereisen
hos Latin Reiser:

 • Send oss en forespørsel

  Angi ønsket reisedato og bruk kommentarfeltet til å stille eventuelle spørsmål du måtte ha.

 • Få vårt reiseforslag

  Vi sender deg et helt uforpliktende reiseforslag med et pristilbud.

 • Tilpass reisen til dine ønsker

  Vi holder en aktiv dialog med deg og du kan gjøre tilpasninger ved behov.

 • Bekreft reisen og gled deg til en minnerik opplevelse

Reisedetaljer

Inkluderer:

 • 11 netter på 4 stjerner hoteller med frokost
 • Flybilletter Lima-Juliaca, Cusco-Lima-Quito, Quito-Galapagos-Quito
 • Transport i henhold til program
 • Togreise til Machu Picchu
 • 4 øvrige lunch-måltider
 • Inngangsbilletter til besøkte steder unntatt Galapagos
 • Profesjonelle engelsktalende guider
 • Personlig assistanse underveis

Inkluderer ikke:

 • Internasjonale flybilletter
 • Eventuelle lokale flyskatter
 • Cruise i Galapagos og inngangsbillett
 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltider
 • Tips

Spesialinformasjon om turen:

 • Prisen på turen er basert på minst 2 personer som reiser sammen, og som deler rom. Dersom det er en litt større gruppe som reiser sammen, kan pris reduseres noe.
 • Flybillettene tur retur fra Norge er ikke inkluderte men vi kan booke på ønsket dato. Om dette ønskes kan det nevnes i kommentarfeltet.
 • Deler av turen foregår i høyder nordmenn ikke er vant til (4000 moh), og det finnes fare for høydesyke. Kontakt lege i forkant for evt. få utskrevet medisiner mot høydesyke (Diamox)
 • Turen er en opplevelsestur og inneholder noe vandring. Turen er for alle aldre og det holder å være i normal form.
 • Turen er et forslag slik vi mener du kan oppleve de største høydepunktene i Peru og Ecuador. Dersom du ønsker å legge til eller trekke fra steder, eller legge til en ekstra dag et sted, er dette fullt mulig.
 • Reisen egner seg best i tidsperioden April til November da det ikke er regntid i fjellene
 • Reisen holder en god hotell-standard slik nordmenn er vant til, uten at det er luksus.

Reiserute:

Reisekart Peru, Ecuador og Galapagos med Latin Reiser

Slik utarter reisen seg:

 • Din private guide møter deg på flyplass, følger deg til hotell og gir deg all informasjon.
 • Oppfølging underveis slik at ditt reisefølge kommer til steder du skal besøke til riktig tid.
 • Du slipper å tenke selv og kan føle deg helt trygg.
 • Problemfritt i forhold til språk.
 • Det er ikke mye dyrere enn å reise med gruppe.

Reiseprogram

Dag 1: Ankomst Peru

Etter en lang flytur lander vi i Lima på kvelden og blir fraktet til vårt hotell i den bedre bydelen Miraflores.

Dag 2: Lima og opp til høysletta

Fra morgenen av blir vi med på en omvisning i kongenes by.
Vi blir først med på tur gjennom bydelene Miraflores og San Isidro, før vi beveger oss inn mot den koloniale delen av Lima. Her vil vi besøke Plaza San Martin, og stoppe ved Plaza de Armas. Her spaserer vi rundt og ser presidentpalasset, katedralen og de typiske balkongene fra den spanske kolonitiden.
Vi vil også besøke San Fransisco kirken med sine helt spesielle katakomber.
Vi blir så transportert til flyplassen og tar fly opp til 3800 meters høyde og til byen Juliaca som ligger på høyplatået nær grensen til Bolivia.
Herfra blir vi med til Sillustani, der vi får se imponerende gravstøtter i form av tårn som er bygget i vakker steinarkitektur fra gamle sivilisasjoner fra før inkaenes tid.
På ettermiddagen bærer det videre til Puno og vi blir innkvartert på hotell i byen som ligger rett ved Titikakasjøens bredder.
Hotel Eco Inn eller lignende

Dag 3: Titikakasjøen

Vi blir med på en heldagsutflukt på Titikakasjøen.
Tidlig på morgenen reiser vi ut til Urosøyene, hvor vi får oppleve deres helt unike levesett. Dette er urbefolkning som lever på flytende sivøyer som de har laget selv, og de har livnært seg av fiske og byttehandel med fastlandet opp igjennom tidene.

Vi reiser videre mot øya Taquile, der vi blir med på en spasertur over øya i idylliske omgivelser. På toppen av øya kan vi se de flotte tekstilene som lages på øya som også er på Unescos kulturarv-liste. Noe av det mest spesielle på øya er at mennene går og strikker på øya, og vi vil få en nærmere forklaring på alle tradisjoner som følges av befolkningen, og hvordan alle arbeider for fellesskapet.

Dag 4: Reise til Cusco

Denne dagen vil vi bli med på en busstur over hele høysletta og innover i inkaenes hellige dal før vi når Cusco.
Underveis vil vi først besøke Pucara, en sivilisasjon som dominerte i området før inkaene. Neste stopp er turens høyeste punkt på 4335 meter over havet. Her får vi et flott blikk over vakre fjellandskap. Det blir også et lunch-stopp der vi får en buffet-lunch, og til slutt besøker vi et viktig inkatempel som heter Raqchi. På kvelden ankommer vi Cusco, som betyr verdens navle, og som var inkaenes hovedstad. Innkvartering på Hotel Eco Inn eller lignende

Dag 5: Cusco

Etter hektiske dager vil vi ha formiddagen fri til enten å sove ut, eller utforske Cusco by på egenhånd. På ettermiddagen blir vi med på en rundtur i Cusco by, der vi vil se en av Sør-Amerikas vakrest utsmykkede katedral, vi vil se inkaenes soltempel der vi kan se den vakreste steinbyggerkunst fra inkatiden som fundament, og med spansk koloniarkitektur på toppen. Videre blir vi med til et av inkaenes mest hellige templer Sacsayhumanan, der steiner på opptil 200 tonn er satt sammen uten å kunne få en synål imellom.

Vi besøker også noen flere inkatempler, og får til slutt bli med til et fabrikkutsalg der vi kan se på alpakkaprodukter av forskjellige kvaliteter. Her blir det også mulighet for shopping. Tilbake til hotell i 18-tiden.

Dag 6: Den Hellige Dalen

Fra morgenen av blir vi med på en heldagsutflukt til Inkaenes hellige dal.
Den hellige dalen er en av Andesfjellenes mest fruktbare daler hvor det dyrkes mengder av forskjellige maistyper.
Vi vil besøke flere inkatempler der vi kan se fantastisk steinarbeid og der materialene på et ubegripelig vis har blitt fraktet flere kilometer før de har blitt perfekt slipt og satt sammen. Vi får også sett flott tekstilkunst i mange naturlige farger, og vi vil besøke store markeder.

Dag 7: Machu Picchu

Så er det duket for det store høydepunktet på turen, Machu Picchu.
Vi blir til jernbanestasjonen og derfra videre med tog til Aguas Calientes.
Herfra blir det en halvtimes busstur opp til inkaimperiets aller helligste by. Machu Picchu, som betyr ”gammelt fjell”, ble først oppdaget i 1911 av den amerikanske oppdagelsesreisende Hiram Bingham, og ble aldri funnet av spanjolene.
Antakelig ble byen forlatt da spanjolene erobret landet og inkaene flyktet til Vilcabamba der de kjempet sin motstandskamp.
Vi blir med på en omvisning i dette eventyrlige stedet med sin mystikk og magi, omringet av spektakulært fjellandskap.
Det finnes mange forskjellige teorier om hva Machu Picchu har vært, hvordan det ble bygget, når det ble bygget og hvordan, og vi vil få kjennskap til noen av dem.
På ettermiddagen blir det togreise tilbake til utgangspunktet og frakt til hotell i Cusco.

Dag 8: Transportetappe til Ecuador

Denne dagen blir en transportetappe der man kan slappe av og la inntrykkene synke inn. Vi reiser med fly fra Cusco til Lima, og derfra videre til Ecuadors hovedstad, Quito. Ved ankomst blir vi fraktet til hotellet vårt i byen. Innkvartering.

Dag 9 – Quito

Etter frokost blir vi med på en dagsutflukt rundt om i byen Quito.
Vi får se boligstrøkene i nord, byens hoved-avenyer, utsiktspunktet Guapulo og den pompøse kirken ”La basilica del Voto Nacional”.
Deretter blir vi med til den koloniale delen av Quito, der vi spaserer rundt på ”Plaza de la Independencia” og besøker katedralen, regjeringspalasset og kirken Arzobispal, der vi kan vi se flott dekorasjon med gull-altre.
Til lunch blir det tradisjonelle matretter fra Ecuador, og etter lunch følger et besøk av ”verdens midtpunkt”. Dette er et av de få stedene i verden der man kan oppleve se eksakt der verden deles i 2 av ekvatorlinjen, og det er satt opp et stort monument her. På kvelden returnerer vi til hotellet i Quito.

Dag 10-15 Galapagos

Fra Quito reiser vi med fly ut til Galapagos-øyene og blir med på en et spennende cruise rundt til øyene med verdens eneste etterlevninger av våre forhistoriske dyr.

Cruiset er ikke inkludert i pakken, men vi vil finne et passende cruise som tilfredsstiller deres krav til lengde, standard og pris, og som passer til deres avreisedato.
Avhengig av hvilken båt dere velger besøker dere en ny øy hver dag.
Under cruiset vil dere se et yrende sjødyreliv og en stor mengde fuglearter og se faunaen på de forskjellige øyene, blant annet kjempeskilpadder og øgler/iguanas i alle farger.
Mange av dyreartene er arter som kun finnes på Galapagos.
Under Cruiset vil dere få alle måltider servert ombord, og bo på lugarer på båten. Det blir også flere dager der man kan bade og kose seg nær stillehavsøyene. Galapagos-øyene er en helt unik opplevelse, og er et av Sør-Amerikas desidert største høydepunkter. Siste dag blir det et besøk på forskningsstasjonen Charles Darwin. Darwin kom til Galapagos i 1835, og han fikk mye inspirasjon til sin evolusjonsteori herfra. Senere tar dere et ettermiddagsfly tilbake til Quito. Transport til hotell, og kvelden til egen disposisjon

Dag 16: Retur

Transport til flyplass for hjemreise.