Reisehistorier og tilbakemeldinger

Her er noen historier fra personer som har valgt å reise med oss, enten gjennom Latin Reiser, Peru Reiser, Mexico Reiser eller Argentina Reiser.

Hvis du har en historie eller tilbakemelding, så kan du gjerne sende den inn til oss via kontaktskjemaet vårt her.

Tusen takk for alle de hyggelige ordene. Det setter vi stor pris på.

Takk for hjelpen med reiseopplegget – du hadde klint til med et førsteklasses opplegg … det var ikke tid til å diskutere kvalitet og pris før bestilling – men du skal vite at vi fikk topp forpleining underveis, og at alle medhjelpere stilte opp til riktig sted og tid…!

Hotellvalgene var vi godt fornøyd med – unntatt Punohotellet som vi syntes lå for langt fra bykjernen…. Guidene var erfarne og motiverte – vi fikk særdeles mye med oss av kulturhistorie nå i disse Candelaria-Carnevalstider … og det var opptog med genuint folkeliv overalt…! Vi avslutter nå idag etter en hel uke med karneval i Rio…!

Takk for denne gang – lykke til videre med din reiselivsvirksomhet…!

En ide ble til virkelighet. Vi er nå i ferd med å avslutte en lang og flott reise i ditt Mexico. Du har på en rolig, klok og kunnskapsrik måte vist oss et ansvar og omsorg som har vært helt fantastisk. Du har øst av din kunnskap om Mexico, Azteker- og Mayafolket som har vært helt utrolig.

Mexico City, Chiapas, San Cristobal, Sumideroelven m. krokodiller, apekatter og sterk natur. Palenque, lang og flott busstur, Yaxchilan, forfriskning i Guatemala, lysshow i Uxmal, Pyramidene i Chitzen Itza, Matkurs på hotellet Izamal og nå en luksus uten like.

Vi har fått opplevelser langt i overkant av hva vi forestilte oss. Vi håper å treffes snart igjen, kanskje i USA.

Hei

Vi har hatt en fantastisk tur. Vi ble møtt av en hyggelig og flink sjåfør på flyplassen. Fikk god oppfølging på hotellet av Tamara og gjennomgang av programmet. Hun understreket også at hun var tilgjengelig 24 timer både på telefon og mail, hvis det skulle være noe.

Hotellet har en helt grei standard med hyggelig personal. Hele turen har vært langt over våre forventninger. Det at vi fikk private guider ga oss en god luksusfølelse og var meget innholdsrike. Alle guidene både i Buenos Aires og Uruguay var meget kunnskapsrike og vi har lært mye historie og kultur i begge landene. Utfluktene til range og tangoshowet var det heller ikke noe utsette på.

Vi vil anbefale reisen til våre venner hjemme. Det var også langt inn tid til egen disposisjon som også er veldig positivt.

Kjære Latin Reiser v/Andre!!

Vi har hatt en fantastisk tur fra Mexico City og hit ned til Playa del Carmen. Alle severdigheter, opplevelser og hotell har vært av ypperste klasse! Og det beste av alt har vært Andre som har loset oss gjennom 14 dagers tur – med kunnskap – ro og sitt behagelige vesen. Vi har hatt en tur av det beste vi har opplevd noen gang – og vi har levd i over 60 år!!!

Tusen takk for en strålende tur! – Et minne vi bærer med oss resten av livet!!

19/3 dro vi hjemmefra på spennende tur til Mexico. Du – Andre hadde et kjempefint og spennende opplegg å by på. Så mye kunnskap du har om stedene vi har vært på. Du er helt topp som reiseleder, takler alle situasjoner som oppstår med ro og trygghet. Håper flere får glede av deg som reiseleder.

Kjære Andre. Tusen takk for en fantastisk rundtur i Mexico og for at du delte dine kunskaper med oss. Du er en fantastisk reiseleder som takler enhver situasjon med ro og dykitghet. Vi har fått en opplevelse for livet. Håper vi sees igjen en gang.

Hei Da var turen over og jeg sitter igjen med masser av inntrykk. Må si jeg er veldig positivt overrasket over naturen og folket. Reiseopplegget med Peru Reiser har fungert 100% og jeg gleder meg nå til å komme hjem og jobbe videre med å formidle dette reisemålet til reiselystne i Norge. Siden jeg kom litt før de andre i gruppen fikk jeg også med meg Ica og Nazca som også var veldig interesant Jeg ser frem til et videre og godt samarbeid med Andre og de andre i Peru Reiser.

Min første Latin-Amerika-tur er i boks, og jeg kan rapportere om god stemning blant de 29 gjestene som i går satte kursen tilbake til Europa. Hyllest til vår Chile-agent Alexandra og hennes team for meget godt arbeid. De tre guidene, Jose Manuel i Chile, Vicente i Mendoza og Maria Fernanda i Argentina var proffe, hyggelige og arbeidsomme.

Kjære Andre. Tusen takk for at vi fikk være dine gjester i Mexico. Dette ble en eventyrlig reise. Vi kommer til å leve på minnene i lange tider.

Endelig fikk vi kommet oss til Peru! Ved god hjelp av Peru Reiser og på meget kort varsel klarte dere å lage et opplegg over 11 dager for meg og min datter. Fra Lima til Cusco, 2 dager i Machu Picchu til videre til Puno, ble en stor opplevelse. Til tross for omfattende streiker i hele Peru, klarte dere å lose oss gjennom programmet på en profesjonell måte fra dag til dag. Videre var det behov for hjelp når både jeg og min datter fikk feber i 39 og 40 og ble sengeliggende i 2 dager. Alt sammen profesjonelt organisert og fulgt opp. Topp opplegg og meget profesjonelt gjennomført. En stor takk til alle, Andre, RoseMery, Victoria, Anna guider, og alle andre vi har møtt og som har bidratt til at dette har blitt et rikt og varig minne for meg og min datter.

Andre har gjort en god jobb. Stilt seg til rådighet. Kunnskapsrik. Språkmektig Gledelig overrasket siden vi har hørt så mye negativt i Norge Andre Skjelderup hjelpsom, hyggelig og punktlig +++ Kjempebra. Dyktig reiseleder

En svært vellykket tur, slik jeg ser det. Et uhyre sterkt program der høydepunktene sto i kø. Det eneste jeg mener burde vært gjort annerledes, er at turen burde vært utvidet med to overnattinger, slik at programmet kunne blitt fordelt over litt mer tid og det ville blitt tid til noen pusterom underveis, for det er ingen tvil om at det ble mange lange og forholdsvis krevende dager. Heldigvis hadde vi med oss en sprek gjeng, slik at det gikk bra, men mange ble nok temmelig slitne. Jeg ville også anbefalt bedre hoteller i Lima og Cusco. Ellers: FANTASTISK!

Mr. Andree. Hjertelig tusen takk for en super-duper-fantastisk tur i Mesoamerika. Jeg har lært en masse, men ikke quiz meg der jeg har hukommelsen til en gullfisk i teflonpanne. Vi vil gjerne være med på tur i Vest-USA.

Peru har vært en drøm for en av oss lengre enn den andre, men vi bestemte oss for en brylluppsreise utenom det vanlige til Peru ? Etter mange måneder med planlegging og for oss naturlige med sikkert dumme spørsmål frem og tilbake var det klart for avreise til ”kontrastenes land” 27.juni.07 Vi har rett og slett hatt det fantastisk! Fra ende til annen. Peru Reiser har gjort en fantastisk jobb både i forkant, men ikke minst her nede. Alt har gått 100 % knirkefritt, og hvor deilig det er å bli hentet fraktet og i det hele tatt fulgt opp hele veien. Fantastisk! Turens høydepunkt var likevel i går å endelig se Machu Picchu. Helt utrolig. Vi vil anbefale Peru Reiser til alle som ønsker å oppleve det ekte Peru. Det er verdt hver krone!

Takk for en super tur i Mexico! Det har vært en flott og variert tur med alt fra storby, azteker og mayakultur til late dager i sola ved Playa del Carmen. Vi anbefaler latinreiser.no til alle vi kjenner. PS: Sondre (11 år) synes du var veldig flink som kunne svare på alle spørsmålene hans.

Har drømt om Peru siden jeg var barn. Har nåved hjelp av Peru Reiser gjort drømmen om til virkelighet. Er imponert over opplegget her nede. Stor takk til alle. Takk Peru.

Tusen takk for en flott og opplevelsesrik tur. Nå har vi opparbeidet mye kulturkapital og innsett at Mexico er mer enn Salsa og Tequila. Latinreiser anbefales til alle kjente og kjære. På gjensyn.

Etter å har vært i Peru i 10 dager sitter jeg igjen med et inntrykk at det er et land som har mye å by på. Lima er en by som man blir litt forvirret av, men med de rette guidene viste det seg å være en by som har vel så mye å by på som de mer kjente storbyene i Europa. Da vi var i Cusco, var vi en smule uheldige og ble syke, men vi ble overveldet av servicen peruanerne gav oss på vårt sykeleie. Kronjuvelen av reisen var Machu Picchu, hvor jeg rett og slett ble stum da jeg kom dit. Aldri har jeg sett noe så eventyrlig og fascinerende landskap og atmosfære som dette underfundige stedet 2500 meter over havet. Alt i alt er Peru et land jeg gjerne reiser tilbake til, bare lommeboken tillater det. Og jeg vil takke alle som har bidratt til at jeg vikk være med på denne reisen.

For meg var Peru et land som hadde alt en eventyrlysten 20 åring kunne drømme om å oppleve. Fra travle Lima til mystiske Machu Picchu. Jeg visste at Machu Picchu var den største og mest interesante severdigheten, men at et landskap og noen gamle ruiner skulle gjøre så inntrykk på meg hadde jeg overhode ikke trodd. I Cusco var jeg så uheldig å havne på sykehus, men takket være en iherdig reiseoperatør fikk jeg alikevel opplevd det viktigste i fjellbyen. Helt til slutt vil jeg bare si et par ord om menneskene i Peru. Deres åpenhet, gjestfrihet og gode humør kan umulig la vær å smitte over på hver eneste turist. Om jeg en gang får mulighet er Peru et av de få landene jeg synes det er verdt å ta enda en tur til.

Refleksjonene etter min 10 dagers tur til Peru er mange. Peru er et land med mange kontraster fra rike mennesker til den pure fattigdom. Naturen har også sine kontraster fra flotte strender og ørken i sør til ville fjell og idylliske landsbyer opp i fjellene. Menneskene i Peru er svært vennlig og serviceinnstilte, langt over hva man kan forvente. Hotellene hadde god kvalitet og god service. Inka-indianernes kultur og levesett var meget interesant. Spesielt den gamle byggekulturen med helt spesielt perfeksjonisme i byggingen av steinmurer for sine hus. Dette så vi mange eksempler på når vi var i Cuco og i den forglemte byen Machu Picchu. Minnene etter denne turen er mange som har brent seg fast. Men mye er ennå ikke opplevet i dette fascinerende landet, såå jeg vil svært gjerne komme igjen så snart jeg kan.

Ankom Lima 30.12. Vi hadde mellomlandet i Miami, og der pådro jeg meg skiveutsklidning i rygget og hadde store smerter. Dette ringte jeg om til reiseleder i Peru Reiser. Da jeg ankom Lima hadde han ordnet med time hos kiropraktor, – en veldig dyktig en. Vi var i Lima i 3 dager. Var på sightseeing rundt i Lima, en fargerik by med mange kontraster, fra veldig fattige mennesker til rike. Vi feiret også nyttårsaften – veldig moro. Videre reiste vi med fly til Cusco, en fjell-landsby på 4000 moh. Dette var en spennende by, med bla. Inka kultur. Vi var også i Machu Picchu, det var veldig fascinerende å se, veldig imponerende by. I Cusco trivdes jeg meg veldig bra. Peru Reiser sørget for at jeg også fikk en dyktig kiropraktor her. De var veldig hjelpsomme og hadde dyktige reiseledere som sto til tjeneste hele tiden. Alle hotellene vi lå på var veldig bra, og servicen var bra. Maten i Peru var også veldig bra. Jeg tar gjerne en ny tur med Peru Reiser en annen gang.

Vi er fornøyd med turen, men har vært litt småsjuke. Lange bussturer, spesielt fra Lima til Ica og Arequipa, men vi vikk se mye langs kysten selv om det var mye ørken. Mye god guiding. Opplevelse å komme til Nazca, og se dette som har blitt så kjent. Turen til Chivay og Colca-kløften var en opplevelse. Oppleve Titikakasjøen som vi har lest om var også fin. Machu Picchu var en opplevelse av de store.

Jeg har hatt en utrolig tur. Høydepunktet Machu Picchu var helt flott. Turene til Nazca, Chivay og Colcakløfta var også kjempefine, og Titikakasjøen med. Guidene var flinke og fortalte mye, så jeg synes jeg har fått høre mye om landet. Positive og greise, så jeg har bare positivt å si om dere.

Det er vanskelig å uttrykke hva opplevelser har vært på denne turen. Jeg er svært imponert over hva du/dere har gjort av planlegging og gjennomføring. Litt rusk blir det alltid men pytt pytt. Vi har fått opplevelser fra kyst, ørken og fruktbare strøk. Har vel fått sett det viktigste av PEru. Det er første gang jeg reiser på en gruppetur, og bare det har vært en flott opplevelse, sosialt og enighet, mye flir og latter. Trøtte har vi vært, det har vært høyt tempo. Men du verden. Tusen tanker og minner i hodet. Og jeg håper vi kan samles i Lillesand i slutten av juni i haven, reker, vin og ny OVN. Machu Picchu var høydepunktet. Tusen takk for en fantastisk opplevelsrik tur.

JA nå sitter vi i denne haven med musikk og bare glade mennesker her i Lima. Etter en fantastisk tur med mye opplevelser og mange gode minner. Det har vært ørken, frodige daler, høye fjell og lange bussturer, men godt med en liten dupp i bussen. Har vært mange opplevelser. Så takk skal dere ha som har arrangert Peru Reiser. Dere har vært en trivelig gjeng å være sammen med og gjort alt dere kan for at vi skulle ha det bra. En kjekk gjeng å reise sammen med. Et flott land med mange forskjelligheter som gjør landet så spennende. Fortsett som dere gjør. Takk for meg.

Jeg er veldig fornøyd med turen, og har opplevd og sett mye av Peru. Mange hyggelige mennesker og fin reisegruppe.

Det er vanskelig å setje ord på alle følelser som dykker opp. Eg har vore redd (Rally Cross i ørken) eg har vore syk, veldig rørt av alle små barns skjebner osv. Eigentlig alt for mange opplevelser på så kort tid! Eg har savna familien min men har funna litt kompensasjon i nye venner i gruppa. Eg takker spesielt Andre og Henrik for omsorgen. De er flinke til å ta vare på folk. Takk for fine opplevelser og ein spesiell takk til Maries.

Tusen takk for mange gode og flotte opplevelser. Dere i Peru Reiser har vært veldig flinke til å spørre oss om korleis vi hadde det, og har gitt meg masse omsorg. Dette gir meg styrke når kvar dagen kommer.

Både land og tur har vært imponerende og en stor opplevelse. Vi ønsker Peru Reiser hell og lykke – det fortjener dere.

Ja, hvor skal vi begynne….? I løpet av 21 dager har vi følelsen av å ha sett og vært med på det meste av hva et land kan vise fram. -Kyst, storby, Andesfjell, Titikakasjøen med tre øybesøk, Machu Picchu, jungel, båtreise på Amazonas som vi sent vil glemme pluss +++. Selv om vi har reist mye, har det aller aller meste gått helt som planlagt. PERU REISER med lokale samarbeidspartnere har gjort jobben sin på en kjempebra måte! Hotell og mat har vært utrolig bra på de ulike stedene vi har vært. Skal vi trekke fram noen “store” begivenheter må det bli overnattingen hos indianerfamilien på Amantani i Titikakasjøen, de utrolige linjene i Nazca – og selvfølgelg Machu Picchu. For oss har dette vært en “eventyrreise” med PERU REISER.

ICA Jeep Safari Utrolig kuult. Oasen som dukket opp var helt rått. Paracas Fuglefjell var litt av et syn, tok 110 bilder, kunne vært flere. Cusco var en sjarmerende by, vakker og herlig, se de store inca steinene, den største var på 250 tonn. Machu Picchu var litt av et syn. Et av de flotteste stedene jeg har vært, jeg har reist mye. Uros øyene må ses og oppleves. Alt har fungert 100 %

Ut i fra de 2 reisene vi hadde innen Peru med turistiske reisemål, nøt jeg aller mest følgende steder: ICA, for skjønnheten i ørkenen og jeep-safarien. CUSCO, for å være den fineste byen, ren og ryddig, mengden av steder jeg inntok ny lærdom om Inca-kulturen, regionen hvor denne befinner seg. MACHU PICCHU, den majestetiske Inca-festningen, PISAQ, for sitt vidunderlige håndkunst-marked. Turene var veldig godt organiserte, og hele veien var fikk vi hjelp av en av Peru Reisers medarbeidere, som organiserte hver eneste tour, både mottakelse og å følge oss til neste post på programmet. Jeg nøt hver eneste utflukt, og jeg trengte aldri bekymre meg for koordinering av utfluktene, eller busstider, eller bekreftelse av fly osv. Jeg kunne benytte 100 % av tiden til kun å oppleve, lære og nyte.

Da var vår 3 ukers tur nesten over. Peru har gitt oss utrolig mange varierte og flotte opplevelser. Landet kan by på det aller meste fra strandliv til natur av alle slag, og masse kultur. Staben i Peru Reiser og deres samarbeidspartnere har gitt oss enestående service og oppfølging over alt hvor vi har kommet.

Dette har vært en fantastisk opplevelse. Høydepunktene har stått i kø, med jungelopphold i Amazonas og øytur til Amantani som noen av de store opplevelsene. Vi synes vi har vært svært heldige med de aller fleste guidene. De har gitt alt av seg selv og vi følte at de alle var en av de “innfødte” hvor vi enn kom. Vi har blitt godt ivaretatt overalt og følte en enorm trygghet ved det. Dette er en tur vi trygt kan anbefale til venner og kjente. Hjertelig takk for en fenomenal ferie, og lykke til videre.

Vi har hatt fornøyelsen av å oppholde oss 10 dager i Peru hvor Peru Reiser har stått for 70 % av opplegget (Men det føles som det er 100). Det er ikke ofte man kan si at alt klaffer, det være seg guider til den hellige dal og Machu Picchu, vekking, henting og bringing til tog og fly – såvel i Cusco som i Lima. Men det har det gjort til fulle denne gang. Museumsrundturen i Lima var fantastisk og lærerik. Det var også veldig kjekt å bli kjent med Andre / Peru Reiser. De gjør en flott jobb og kan anbefales til alle. Lykke til videre

Takk for en kjempefin tur, dette har vært kjempe fin tur. Jeg kommer til å savne Peru og jeg kommer snart igjen. Takk til dere i Peru Reiser.

Vil først og fremst takke for et eventyr av en ferie. Mye action og kultur. Digga sandboardingen, men likte ikke sanden i alle sprekkene Amazonas var et utrolig eventyr som jeg aldri kommer til å glemme. Besøket på Machu Picchu var enormt, men noe kort. Ønsket om å komme tilbake er stort, og det er takket være Peru Reiser. Takk folkens for en storartet ferie.

Peru var brillefint! Hit vil jeg komme tilbake. Machu Picchu, som var “målet” stod til forventningene, og det gjorde forøvrig resten også. Colca Canyon, Cuzco, Inka Trail, Sacred Valley, Huaraz. Alt var veldig bra. Puno ble litt amputert pga streik, men fikk tatt en titt på titicaca likevel takket være særdeles hyggelige og behjelpelige folk i Cusco. 16 glitrende dager.

Tusen takk for imponerende organisering og oppfølging ila. de 14 datgene vi har tilbrakt i eventyrlandet Peru! Vi har spesielt satt stor pris på den personlige kontakten og oppfølgingen vi har fått, betryggende og behagelig. For ikke å snakke om bra tilgjengelighet; hadde vi noen spørsmål, viktige eller mindre viktige, så fikk vi respons umiddelbart – følte oss som konger Kan ellers nevne at vi “gjorde” turen Lima-Paracas-Ica-Nazca, pluss “høydaren” Machu Picchu og Cusco. Reiste også til Puno og så vakre Titicaca-sjøen med de berømmelige Urosøyene og Taquile øya – må oppleves. Til slutt, i tillegg til helmaks oppfølging fra Andre, har også koordineringen med andre operatører, guider osv. fungert svært tilfredsstillende; vi følte oss like “hjemme” med “eget opplegg” i Cusco. Kunne sagt så mye mer, er full av rosord, får nøye oss med å si: NØL IKKE MED Å REISE MED DETTE SELSKAPET, umulig å bli skuffet. Vi reiser videre til Brasil nå, og takker for oss i denne omgang, for – we will be back! PS: Andre har en imponerende kunnskap ift. Perus historie, samfunnsmessige forhold, og lokalkunnskap om de forskjellige stedene. Bare prøv ham!

Dette har vært den mest opplevelsesrike turen vi noen gang har hatt, og det er vanskelig å trekke fram enkelte begivenheter fordi det har vært så interesant og annerledes. Vi har hatt en opplevelse for livet. Takk Andre

Takk for en utrolig flott tur. Det å oppleve et lands kultur på en slik måte har vært en opplevelse. Det er vanskelig å trekke frem noe spesielt. Det å føle folket på kroppen har vært stort. Jeg gleder meg til å komme hjem å bearbeide inntrykkene.

Dette har vært en meget bra reise, til tider tettpakket, følte at dere alltid var til stede.

“THE GRINGO TRAIL” passer for alle aldersgrupper. Et tilsynelatende tøfft opplegg, alderen tatt i betraktning, viste seg helt OK idet innlagte pauser gjorde turen greit å gjennomføre. Tekniske problemer underveis ble løst av Peru Reiser på en utmerket måte. Inntrykkene var mange og tildels voldsomme; som flyger var jeg spesielt glad over å se kondorer i fri utfoldelse i sitt eget habitat i Colcadalen. Høydepunktet var alikevel Machu Picchu. Opplevelsene der var verdt turen alene. Jeg ønsker Peru Reiser alt det beste for fremtiden og at turene blir fullbooket fremover, det fortjener de! PER GRAM , FLYGER , 60 ÅR erfaren Reisende

Oppholdet i Peru har vært utrolig variert og opplevelsesrikt, langt utover det jeg hadde forventet. Et land med mange opplevelser utover det jeg kjente til. Bør absolutt anbefales til andre reisende med nysgjerrighet på Sør-Amerika

Vi ble vel tatt i mot av Mario og en guide da vi ankom Lima. Da var det rett til hotellet for å sove da vi skulle til Cusco dagen etter. Her fikk vi se en del av byen med Machu Picchu som et stort høydepunkt. Turen gikk så til Ica, og Nazca-stripene der vi igjen fikk god service. Nazca-stripene var fantastisk. Vi reiste hjem igjen til Lima for å dra videre til Iquitos og jungeleventyr. Her fisket vi pirayaer og siden jeg ikke klarte å se dovendyret klatret de opp og hentet det til meg. fantastisk. Alle guidene vi hadde var fantastikse. Har aldri opplevd å bli passet så godt på noen plass i verden. Peru anbefales på det sterkeste. Eneste aberet var at båtturen som skulle ta 3 timer tok 7 1/2 siden vannstanden var lav, men det var jo også en opplevelse. Vi måtte ut og gå, så noen måtte være i båten forbi de verste stedene. Tusen takk Peru Reiser. Nå går turen videre til Galapagos.

Ankom Cusco, var med på city tour samt utflukt til inkaenes hellige dal. Deretter tok vi tog til KM 104 og gikk den korte incatrailen. Vi kom frem til Solporten og det var tåke over Machu Picch, men plutselig forsvant tåken og Machu Picchu kom til syne. Et fantastisk syn. Vi hadde en fantastisk dag i Machu Picchu dagen etter og klatring opp til Huayna Picchu var absolutt verdt strevet. Fantastisk tur og utsikt. Videre gikk turen med buss fra Cusco til Puno, hvor vi tok båt ut til de flytende Uros-øyene som var en verden helt for seg selv, Fantastisk. Båten gikk videre til Amantani hvor vi ble innkvartert hos en hyggelig familie som satte oss ca 300 år tilbake i tid. Absolutt å anbefale. Så tok vi flyet til Iquitos og deretter en liten motorbåt 13 mil inn i Amazonas hvor vi ble innkvartert på et utrolig hyggelig herberg. Til og med vår egen dusj (kald riktignok) og do. Veldig varmt og fuktig i regnskogen, men mange fantastiske opplevelser inklusiv pirayafiske og kanotur på kvelden i mørket med ildfluer og jungellyden for å se etter Caimans. Vi hadde også 1 dag i Lima, Miraflores som var flott. Markedene i Miraflores var også verd en tur, dersom man ikke har fått nok av dette. Alle guidene på turene var fantastiske og hadde god kunskap om det de snakket om. Alle som skulle møte oss på de forskjellige stedene stod der de skulle og all informasjon var vedlig god med dette. Peru Reiser har gjort en flott jobb, og kan anbefale de på det varmeste. Takker for en opplevelse vi aldri vil glemme.

Etter en grei flytur til Lima og overnatting dro vi til Puno. Høydeforskjellen var merkbar for de aller fleste. Likevel ble turen på Titikakasjøen med overnatting hos en indianerfamilie på øya Amantani et høydepunkt. Busstur Puno-Cusco hadde mange intersante stopp. Neste dag var det rundtur i Inkaenes hellige dal – et annet flott høydepunkt. De neste dagene ble vi i Cusco, mens de øvrige la ut på inkastien. Det ble overgang fra solfylte dager til overskyet og regn. De på stien merket nok det bedre enn oss. Flotte kirker og museer hadde vi god tid til å besøke i Cusco. Reisen med tog og buss til Machu Picchu hadde vi virkelig sett frem til. Det første synet av MP var storslagent. Interesant omvisning fikk vi også. På kvelden ble det gjensyn med resten av gruppen, de hadde løst opp stive muskler i de varme kildene i Aguas Calientes. Kort i digitalkameraet måtte skiftes, 512 MB hadde gitt ca 500 bilder så langt. Etter retur til Lima dro de fleste på jungelsafari. Det ble svært vellykket i følge deltagerne med innslag av krokodiller og kvelerslanger. Fire av oss benyttet ettermiddagen i Museo de Oro – anbefales. Neste dag dro vi til Ica og ble innlosjert på et klassisk hotell mellom sanddyner ved en oase. Tur med terrengbil i sanddynene var en flott opplevelse med innlagt sklitur på magen. Neste dag fløy vi over Nazcalinjene. Nå er det siste dag i Lima – skal besøke antropologimuseet etter formiddagens bytur. Vi har hatt et herlig og opplevelsesrikt besøk sammen med en svært hyggelig gruppe. Alt har fungert, men et bedre opplegg for aklimatisering bør vurderes. Takk for god tilrettelegging, Andre!

Norrønafolket vil reise. Påsken 06 fløy fuglen , Oslo – Lima Brått omstilt ble vi, til Puno og Titikaka, tynn luft, bankende hoder. Indiansk siv-øy-kultur spennende. Gjestfrie indianere gjorde susen på Titikaka-øy. Buss gjennom høyfjellspass til Cusco, verdens navle. Hellig dal og inka-templer imponerende Inkasti, Machu Picchu fantastisk. Imponerende Nazca-linjer. Yrende dyreliv på guano-øyer Hyggelige medreisende Vi anbefaler gjerne turen til Andre.

På flyplassen i farta Eg er glad for at vi skal eit par dagar til Bonaire so vi kan fordøye alle opplevingar og alle motsetningar vi har sett. Utroleg den rike inkakulturen, korleis dei bygde stein på stein, alle templer og trappar og på den andre sida den fattigdommen vi såg i Puno, Cusco og Lima. Håper at den nye regjeringa får fattigfolk ut av slummen og helsevesenet på beina. Men det er ein lang vei. Nattesjirp i jungelen var og fantastisk. Midt på natta, midt i busjen med ildfluer, på jakt etter kaiman. Overnatting på Amantani og inkatrailen – vi har kjempegode minner. Og alt var tilrettelagd på ein fantastisk måte. Hugs å klikke inn på www.nidoshotel.com Takk Andre (og Henrik i kulissene)

Tusen takk for et kjempeflott opphold og fantastiske opplevelser i Peru. Etter en lang flytur ble vi mottatt på flyplassen i Lima. Andre presenterte oss for resten av reisegruppen. Det viste seg at vi ble en godt sammensveiset gjeng som trivdes godt sammen. Vi fikk oppleve Perus allsidighet med kyst, høyfjell og jungel. Et land med utrolig allsidighet både geografisk og kulturelt. Siw, Magnus og jeg har hatt et tett pakket program hvor opplevelser og inntrykk har kommet på løpende bånd. Høyden i Andesfjellene ble en utfordring sælig for Siw og meg. Når vi skulle gå opp trappen på hotellet i Cusco fikk vi problemer med pusten, vi som trodde vi var i god form. Etterhvert tilpasset vi oss heldigvis og når inkatrailen starter var vi aklimatisert. Vi hadde på forhånd tenkt at menneskene i Peru var ”Machu”, men det var feil, da vi møtte vennlige nesten underdanige imøtekommende indianere. Jungeleventyret ved Iquitos var en helt spesiell opplevelse. Vi møtte mennesker som levde i pakt med naturen, med spennende kunnskaper som ble formidlet videre til oss. Lima var også en stor opplevelse for oss. En fantastisk by vi gjerne skulle hatt mer tid til å utforske.

BHØ! Dette er jammet et rått land ? Billig øl, drinker og gratis drinker. Masse flotte damer? Deilig å smake på min første øl. Maten er akkurat tilpasset min smak så jeg er nødt til å vende tilbake Ill be back.

Hei! Dette er en hyggelig oppgave. Vi har hatt en fantastisk tur, ikke minst takket være opplegget som har fungert etter oppskriften. Vi har blitt passet på så godt, og særlig er vi takknemlige for oppfølgingen fra Andre.

Vi har hatt fantastiske opplevelser og lærerike dager her i dette spennende kultur-riket. Dette ikke minst takket være et usedvanlig velsmurt opplegg og oppfølging fra Andre og Peru Reiser.

Vår tur til Peru ble ikke helt som planlagt. Etter Nazca, Arequipa, Colca- canyon og Lago Titicaca ble Bjørn høydesyk i Cusco. Det ble tre dager på sykehus, og transport til Lima. Så ble B. Bedre, og vi avsluttet turen i Amazonas (Iquitos). Ettter tre uker i Peru er vi ganske fornøyde, selv om vi må ta en ny tur for å se Machu Picchu. Andre har stått for opplegget, og alt har fungert meget bra. Han skal få lov til å ordne neste Peru-tur for oss.

Vi takker for all hjelp og støtte vi har hatt fra start til slutt. Start: Lunch med Andre på vår arbeidsplass i Oslo. ”100” telefoner med Andre da vårt flyselskap ”Varig” falt sammen da vi komm til Sao Paolo. Men vi endte i La Paz (strandet der) mens vår reisegruppe hadde glade dager i Ica, Nazca og Paracas. Men vi ble gjenforent i Arequipa. – og fra da gikk alt etter programmet!! Supert opplegg, – Andre alltid på plettet for å ordne med ”masete” og ”syke” turister – (høydesyke, omgangssyke, omtåkete osv) Men nå er vi alle friske og fornøyde, – med minneboken full, – etter humørfylte og opplevelsesfylte dager. ”Høydare”: Besøk hos familien på Titikakasjøen, – og Machu Picchu selvsagt! Nå er vi spente på hvordan vi kommer oss hjem. Takk til Andre for all god ”føring” – og all hjelp vi har fått!! Peru Reiser kan anbefales!!

Takk til Andre og Peru Reiser for vår livs oppleving – alle fall til no. Gjennom opplegget har vi fått svært mykje: Luftige svev over Nazca-linjene, barnslig glede ved sandsurfing, fugleskrik og båttur, kulturelt ”påfyll” ved omvisningar, og ikkje minst ”møte” med kondorar og i særlig grad høgdepunktet i dobbelt forstand på Machu Picchu. Vi føler at vi kjenner landet og folket langt betre enn før! Andre har aldri svikta oss og vi har kjent oss trygge og vel tekne vare på frå første til siste dag. Det vesle som har vore negativt har han knapt utvegar til å kontroller: litt sykdom, ein lang biltur med ein dårlig bil og ein sjåfør i ein annan bil som knapt var kvalifisert. Småting eigentlig. Nå ser vi fram til å kome heim til eit normalt liv med enkel mat og fred og ro. Takk frå oss alle, Andre!

Andre –takk for et supert – helprofft opplegg! Det har vært et eventyr fra dag en. Alt har gått på skinner – og i skrivende stund passerer turen i revy – nok en gang. Som den sikkert vil gjøre gang på gang i tiden som kommer. Som vi snakket om kommer jeg til å sende noen bilder fra turen. Dette har definitivt gitt mersmak – så vi kommer igjen!

Takk for et flott tilrettelagt opplegg. Alt klaffet praktisk og forventningene til innhold av turen ble oppfylt. Høydepunktene: Nazca, Titicaca, og Amazonas! – og Pirayafisking! Og så var det kjempegøy å surfe i sanda. Takk igjen!

Det er siste dag etter en fantastisk ferie (11 dagers tur) i Peru. Kjære Andre – dette er en ferie vi ikke kommer til å glemme. Håper vi ser deg i Oslo når du kommer for å besøke din familie og skal reklamere for Peru Reiser.

11 flotte dager, selv om det startet noe spesielt i Lima første natt med jordskjelv. Vi fikk os et lite sjokk, men det var jo en opplevelse, jeg i etterhånd ville ikke vært foruten. Utfluktene har vært fantastiske. Jeg har holdt meg frisk v/hjelp av høydesyketabletter, sigarer og øl (Ivar og Kjell litt syke). Er meget fornøyd med reise opplegget. En overnatting i Machu Picchu ”en ekte cowboy-by” – med toglinje og ikke gate forbi hotellet gjorde inntrykk. Noen av oss nådde også opp på Wayna Picchu etter å ha tatt solporten dager før. Vi lover å anbefale Peru Reiser til andre. Takk for oss.

Tiltredes! Marsvinmåltidet i Cusco var en verdig hyllest til mitt kjære marsvin Kenneth som døde i 2004.

Et meste er skrevet ovenfor. Turen innfridde forventningene til fulle, og vel så det. Eldreforeningen fra Norge har hatt en opplevelse for livet. Takk, Andre.

Tusen takk for et fremmedartet, velarrangert og spennende reisearrangement.

En fantastik reise er på hell. Amazonas, Titikakasjøen, Cusco og Machu Picchu. Mektige inntrykk og store variasjoner i et spennende land full av stolt historie. Tusen takk.

Vi hadde store forventninger til turen til Peru – og de er innfridd. Godt arrangement. Takk for oss .

Takk til deg Andre, beskjeden, men alltid tilstede når vi trengte deg. – og det var ganske ofte. Samarbeidet dere har med de forskjellige guidene var veldig bra. Tror nesten dere har valgt krem a la krem blandt disse. Kjempebra. Vi vil anbefale denne reisen til flere av våre venner. Takk for oss.

Takker for en kjempefin rundtur i Peru – der inntrykkene har stått i kø og opplevelsene har vært mange og store. Alt har gått på skinner – siden vi kom til Peru – og vi har hatt en fantastisk tur.

Logistikken fungerte bra, vi vet det lå en del arbeid bak det. Flinke og hjelpsomme guider som var ekstra ”krydder” på turen. Ønsker deg og ditt ”team” lykke til videre.

Takk for et kjempefint ferieopplegg. Alt var bra! Vi skal anbefale Peru Reiser til venner og kjente!

Takk for en opplevelsesrik tur. Alt har fungert kjempebra.

Vi ser nå tilbake på en alle tiders fin og opplevelsesrik tur. Vi har sett ”hele” Peru og hatt det hyggelig med gruppen. Andre har gjort en alle tiders jobb og stilt opp på alle måter med sin erfaring og løsningsorientering. Tusen takk for oss .

Tusen takk for en uforglemmelig opplevelse i Peru! Vi har storkost oss og hatt store opplevelser på løpende bånd. Det aller meste har fungert utmerket, vi har blitt henta på hotellet av guiden hver morgen og blitt oppringt på hotellet hver kveld der det ble avtalt møte neste dag. Er meget imponert! Hadde vi et par spørsmål tok vi bare kontakt med André i Perureiser og fikk raskt svar. Vi var på Citytour i Cusco som var fint, selv om det kanskje ble litt mange Inkaruiner. Vi dro på tur til den hellige dal der vi besøkte den koselige lille indianerlandsbyen Chincheros der vi fikk se hvordan indianerene farga garn og vevde tepper mens vi ble servert kokate. Var på Indianermarked i Pisaq som var bra, men anbefaler å handle i Chincheros da det både var billigere og finere ting der. Macchu Picchu var selvfølgelig høydepunktet og var om mulig enda mer spektakulær i virkeligheten enn jeg hadde trodd! Den 9 timer lange bussturen mellom Cusco og Puno er den flotteste bussturen jeg har hatt gjennom de spektakulære Andesfjella med snøkledde topper i det fjerne på over 6000 meter. Hadde stopp på noen severdigheter underveis der høgdepunktet mitt var stopp på rutas høyeste punkt på 4338 meter over havet. Puno var en fattig og stygg by, men båtturen på Titicacasjøen var kjempeflott. Var artig å se hvordan de bygde opp de flytende Urosøyene og stille og fredelig med padletur på kanoene bygd av siv. Ble oppkledd i lokale indianerklær og fikk smake på siv. Oppholdet hos indianerfamilien på Amantani ble også minnerik og fin. Fikk servert god mat og ble kledd opp i de lokales klær og deltok på “indianerdisco” med sang og dans. Tok flyet tilbake til Lima der vi tok en veldig kjedelig busstur til den flotte Huacachina oasen i Ica der vi kjørte boogie (rally) over sanddynene og prøvde sandboarding. Kjempegøy! Båtturen Islas Ballestas var utrolig, såg mange hundre sjøløver på en strand som brøla i kor, pingviner og masse flotte fugler. Nasjonalparken Paracas var også kjempefin! Eneste jeg har å pirke på opplegget til Perureiser er at vi ble booket på rutebuss tilbake fra Ica til Lima som også ble 2 timer forsinka. Kjedelig å sitte en hel dag bare å vente på å reise. Burde vært organisert transport tilbake til Lima sånn som det var til Ica. Ankom Ica i femtiden og kunne da kanskje gjennomført boogien og sandboardingen samme kveld for så å tatt Ballestas og Paracas på veien tilbake til Lima neste dag. Ble litt mye unødvendig reising. Men alt i alt en fantastisk tur og godt organisert tur av Perureiser. Nøler ikke med å anbefale dere til andre og -eller reise med dere igjen. Tusen hjertelig takk!

Vi startet turen med en (etter vår mening) en helt forferdelig busstur fram og tilbake fra Nazca, men opplevelsene i Nazca fantastisk, og det var også hotellet der. Videre dro vi til Cusco og Machu Picchu, og dette var en helt utrolig opplevelse, spesielt å gå 6 timers tur på inkatrailen. Solnedgangen over Machu Picchu var enormt flott. Guiden vår på denne turen var veldig god, hyggelig og hadde sans for humor. Håper han en dag får råd til å komme å besøke oss i Norge. Vi ville nesten ikke reise herfra. Guidede turer i Cusco var også fine, men guiden pratet litt utydelig og fort, men var veldig hyggelig. Hotellet var helt OK. Bussturen til Puno var en stor opptur etter den fæle turen til Nazca, det var nok fordi vi stoppa på så mange steder på veien. Båtturen på Titicacasjøen var en opplevelse, men vi synes ikke guiden var så god. Han prata mye mer spansk enn engelsk. Han virka ikke så imøtekommende som de andre guidene!! Etter et slitsomt spennende og morsomt opplegg, grua vi oss litt til nok en omvisning i Lima fordi vi var slitne, men dette var en stor opptur pga en veldig morsom, flink og kunnskapsrik guide. Vi tok en ekstratur til museet som var enormt flott. Mange hilsner og tusen takk for en flott tur.

Peru og Peru Reiser, hva kan man si? En livsinvestering! I aller høyeste grad. Jeg var veldig spent på Peru og Sør-amerika, har bare hørt av venner og kjente som har vært der. Alt de sa stemmer. Jeg ble mottatt av hyggelige og serviceinnstilte Peru Reiser på flyplassen i Lima og et møte med et smilende folkeslag. De første dagene ble vi kjent med Lima, og byens yrende liv. Her er det liv fra morgen til kveld. Turen gitt så til Cusco og Machu Picchu på 2400 moh, og dette var et overveldende syn, denne dalen som ligger gjemt dypt inne i andesfjellene. City tour i Cusco var helt spesielt, vi fikk se alt byen har å by på og følelsen av å stige fra 2400 moh til 3900 moh var helt fantastisk. Peru byr på høyt og lavt. Fra Cusco dro vi til Lima for så å sette kursen mot Iquitos og båttur 3 timer inn i Amazonas dype jungel. Det største jeg har opplevd i hele mitt liv!! Pirayafiske, anakonda og krokodillejakt i kano oppover Amazonaselva, fugletitting og jungelvandring. Det må oppleves og kan nesten ikke beskrives. 3 dager uten strøm og mobil gjør noe bra med et menneske, tid til å tenke og nyte…. Etter en spennende jungeltur dro vi til Ica. Ica må være paradis på jord. En oase med en liten innsjø ringet av 30 bolighus og en populajon på 60 personer. Rundt hele byen er det fjelltopper av sand og ørken. Det bar inn i ørkenen med boogiebiler og snowboard (?) Ja… Vi skulle stå på snowboard ned bratte sandtopper. Hvilken opplevelse! Sandboard er noe av det rareste jeg har gjort men utrolig kult. Boogiebilen suste gjennom sand-dynene og dette er heftige saker. Siste downhillen før vi dro tilbake til hotellet var 90 grader og tror ikke noen av hjula var nær bakken, for et kick det var. Nå sitter jeg i Lima, og turen er dessverre kommet til en slutt. Jeg har hatt en opplevelse jeg aldri glemmer, høyt og lavt og et varierende program som overvelder deg. Takk Peru Reiser og deres profesjonelle folk og samarbeidspartnere. Det kan anbefales og få med seg en gang i livet.

Vi reiste til Peru med store forventninger.

Programmet hadde mange høydepunkter og vi var litt spent på om det virkelig var mulig å oppleve alt som reisen lovte. Det gjorde den og mere til. Vi har hatt en fantastisk tur og opplevde utrolig mye på kort tid. Alt var i et behagelig tempo fordi turoperatøren hadde tenkt på det meste.

Vi startet med et besøk nord i landet med ørkenlandskap og morsom jeeptur i ørkenen hvor vi forsøkte oss på sandbrett. Småfly over Nasca linjene var neste høydepunkt og da var gruppen blitt godt kjent. De lokale guidene sørget for at vi ble godt orientert om pre inka kulturen. Da vi fløy til Areguippa var vi alle litt spente på hvordan vi ville klare oss i høyden. 2 dager til avklimatisering var godt samtidig som vi opplevde kulturen fra pre inka tid til spanjolenes tid. Igjen ble vi imponert av dyktige lokale guider. Turen over til Colca dalen var tøff, men med hjelp av coca te og blader klarte vi 4910 m over havet greit. Vel framme fikk vi slappe av med et bad i de varme kildene før det var ut til middag for å oppleve peruviansk musikk og dans. Vi sov godt den natten og måtte tidlig opp neste dag for å oppleve Condorene fly langt oppe i Condor passet. En utrolig spennede busstur på en grusvei langt oppe i fjellsiden med over 1000 m ned i dalen. Glad vi hadde en rolig og dyktig sjåfør. Vi ventet en stund før de første condorene kastet seg utfor passet og fløy over oss med et vingespenn på 3 m. Et ganske imponerende syn.

Neste høydepunkt var Puno og Titikaka sjøen. Innbyggerne på Sivøyene ønsket oss velkommen og lot oss få innsyn i deres kultur. Deretter var det en lengre båt tur til en øy hvor vi ble innkvartert hos innbyggerne. Der ble det fest for oss. Vi ble pyntet i de lokale kostymene før det bar avsted til samfunnshuset for å lære å danse. God musikk og hyggelige og gjestfrie folk. Det var ingen biler på øyene og jordbruk og håndarbeid var viktige næringer.

Cusco og Machu Picchu var neste på programmet. Alt vi hittil hadde opplevd, var fantastisk og vi lurte på om det var mulig at det kunne bli enda bedre, men ja, det ble det. Cusco er en spennende by med mange kultur tilbud alt fra Inka kultur, kirker til barer og salsa dans. Igjen ble vi godt orientert av de lokale guidene på dagtid og på kvelden ble vi med vår norske guide ut for å oppleve nattelivet. En morsom opplevelse. Machu Picchu var helt fantastisk. Vi hadde en flott dag der oppe med guide som kunne fortelle oss om byen, de mange hemmeligheter og noen av begrensningene denne kulturen hadde.

Stor takk til Andre som passet på oss hele veien og sørget for at alt gikk på skinner.

Jeg ankom Lima til planlagt tid, søndag formiddag. Pga misforståelser måtte jeg venter et par timer på flyplassen, før vi fortsatte videre til hotellet i Lima. Resten av dagen gikk med til å bli litt kjent i området rundt hotellet i San Isidro. Mandag var det guided tur rundt i Lima. Vi så bl. a. pyramiden i Miraflores, et museum i en tidligere bank, og ikke minst klosteret til Fransiskaner ordenen. Det ble og tid til litt vanding rundt på Plazaen foran Presidentpalasset. En dyktig guide gjorde at turen gav god oversikt over byen, både geografisk og historisk. Tirsdag til fredag var det INGEPET 2005, en petroleumskonferanse, og ingen aktiviteter i regi av Peru Reiser. Lørdag morgen begynte den egentlige ferien, med fly til Cusco. Ankom om formiddagen, og allerede 13.30 var det guided omvisning i og rundt byen. Mye imponerende Inka byggverk, spesielt Sacsaywaman med de svære murene gjorde inntrykk. Fikk et blandet forhold til den lokale Quechua befolkningen etter hvert, vennlige og kjekke, men utrolig anstrengende å måtte si nei til alle salgsfremstøt fra voksne og barn. Søndag var det heldagstur til den Hellige Dalen. Det foregikk i praksis med buss til Pisac, lunsj i Urubamba, og videre til Ollantaytambo og Chinchero. Det ble og en del vandring til fots, spesielt i Pisac hvor vi først var på det lokale markedet. Fikk 5 par lamaskinntøfler for ca 200 kr, og både jeg og selgeren var godt fornøyd. Merket en del til høydesyken med hodepine og lett svimmelhet, og var godt fornøyd med inkasteiner og indianerfletter da vi omsider kom hjem om kvelden. Avsluttet med en skikkelig vellykket Alpakka biff hos ”Pachaman” i Cusco, før resten av kvelden ble brukt til å pakke til fottur på Inkastien. Mandag ble jeg hentet på hotellet 05.45, for å ta toget 06.00. Jeg fikk en togbillett i neven, og beskjed om springe til vogn ”A”. Det viste seg å være den lengst borte, men da jeg kom fram var det feil tog, og jeg fikk beskjed om å springe tilbake og til vogna ”A” på det andre toget. Etter 200 m spurt med 70l rykksekk, var jeg framme, men det var ikke ”A”, men ”E” de hele tiden hadde sagt dvs den bakerste vognen. 100 m ny spurt og endelig slapp jeg om bord. Uvant aktivitet kl 6 om morgenen og i 3400 høyde. Etter å ha forsikret med minst to av betjeningen at de skulle stoppe på kp 104, kunne jeg nye en fin togtur. Etter ca 3 ½ stoppet toget, og jeg fikk beskjed om å gå av. Det var mellom to stasjoner, og jeg ble stående ved skinnegangen, mens toget kjørte. Et stykke borte stod det heldigvis noen folk, og da jeg spurte etter min guide som skulle hete Maria, pekte de videre. De viste seg at Maria var Quechua indianer i 20 årene, hun ordnet papirene og vi slapp forbi vaktene og var i gang på Inkastien. Etter litt venting slo vi oss sammen med en annen gruppe som besto av Marias venninne Ana Maria, og to hollandske damer på venninnetur. Vi fem gikk da i 7 timer på Inkastien, og hadde en fantastisk tur før vi kom til Intipunku, og så for første gang Machupicchu. Omgitt av frodig jungel i 2400-2700 m høyde, orkideer, kolibri, flokker av papegøyer og Inkabyggverk ble dette turens høydepunkt. Kvelden og natten ble tilbrakt i Aguas Calientes, før vi neste dag tok bussen tilbake til Machupicchu for omvising. Om ettermiddagen gikk toget tilbake til Cusco, og kvelden ble avslutten med Cuy middag. Altså marsvin. De spurte om jeg ville ta bilde før jeg begynte, men hadde ikke fotoapparatet med. Ikke imponert over smaken. Neste morgen var det igjen tidlig opp, for å kjøre turistbuss til Puno. Fin buss med guide og serveringsdame utenom sjåføren. Høyeste punkt ble passert på 4335 m, før vi kom til Puno utpå kvelden. Programmet torsdag var heldagstur på Titicaca sjøen. Jeg ble hentet 6.40 i minibuss, og etter en runde til andre hoteller kom vi til havna. Første stopp var de flytende sivøyene. Fikk forklart hvordan øyene blir laget, og en tur i sivbåt. Etter en lang båttur kom vi så til Taquile, hvor vi hadde lunsj. Høydesyken ble nå mer merkbar, og ble naturlig nok enda verre da vi skulle spise omtrent på øyas høyeste punkt, ca 4000 m Selve øya var svært idyllisk, men hadde begrenset utbytte av idyllen pga høyden. Neste dag var det omvising i selve Puno, og jeg hadde en egen guide som hadde hyrt en taxi som vi kjørte rundt i. Høydesyken var bedre, og ble etter anbefaling av guiden, avsluttet med en fantastisk fiskesuppe på ”Puerto Grau”, en lokal restaurant som de lokale bruker. Fredag 13.30 begynte den lange hjemreisen, som pga problemer med to av Varig sine fly, varte helt til mandag kveld. Jeg vil benytte anledningen til å takke Peru Reiser for god hjelp til planlegging og gjennomføring av turen, og ønsker dere lykke til i det videre arbeidet.

Takk for mange innholdsrike dager! Hver dag har gitt store opplevelser. Kjørt reist gjennom svært varierte landskaper. Ørkenen var fasinerende, og etterhvert dukket de grønne dalene og de grønnkledde fjell opp. Vulkanske fjell og snøkledde fjelltopper! Et mulder av vakre blomster dukket opp når vann, jord, varme møttes! Så var det ruinene – spor etter førinka og inka tid og litt spansk da. Men det er vel inka perioder vi søker mest. Nazca (selv om det å se linjene fra luften ble litt for krevende for enkelte) Nazca med sine mumier og krukker, Arequipa med trivelig hotell og spennende kloster nabo. Colca Valley var en stor 2 dagers tur med varme bad, høye fjell og bratte stup og kjempekondorene svært nær. Norma og bussjåføren gav oss fine dager. Snøballkrig på 4800 m. med en av de sjarmerende barna er minnner en tar med seg. Endelig kjenne vannet på Titikakasjøen. Gynge seg frem på en av de flytende Uros-øyene. En stille tur i en sivbåt, mektig! Tauile kirke etter regnfull tur – enormt å være tilstede å se øyfolket i sitt fineste tøy, smilende, tyggende koka og utdeling av kokablader (ikke ta i mot med hånda!!) Cusco, verdens navle, byr på mye historie inka-museet enormt interesant! Siste dagsbesøk: Machu Picchu var så storslagent som tanken hadde gitt den. Fantastisk å se disse gjenoppdagede ruinger! Takker for minnerike turdager med en trivelig gjeng av reiseledere med turister.