Våre reiseråd for Argentina

På denne siden finner du praktisk informasjon og råd for reiser til Argentina.

Bestilling av reise

På våre nettsider kan du se hvilke pakker vi tilbyr, men vi kan også skreddersy reisen slik du ønsker den. Ved å fylle ut uforpliktende skjema for pakken du ønsker, kan du spesifiere antall reisende, avreisedato, reisens lengde og hvilke eventuelle spesielle ønsker du måtte ha. Vi sender i løpet av 48 timer et komplett reisetilbud for deres reise, med reisebetingelser for reisen. Ved bekreftelse per mail av vårt reisetilbud vil vi sende ut en depositumsfaktura og reisebetingelser som vil være gjeldende for turen. Vi vil be om passnummer og fødselsdato for alle reisende, da dette er nødvendig for gjøre reservasjoner. Ca 1 måned før avreise vil du få tilsendt dine reisedokumenter som flybilletter og vouchers.

Avreise

Sørg for å skrive ut alle tilsendte dokumenter som flybilletter, vouchers og reiserute. Du må selv sørge for å være på flyplass minst 2 timer før avreise. Man kan som regel sjekke inn på flyselskapet nettsider, eller benytte innsjekkingsautomater på flyplassen. Vektgrense er som regel 20 kg for hovedbaggasje.

Ankomst

Ombord i flyet vil du få utdelt skjema for immigrasjon til Argentina. Her må man føre opp adressen man skal bo på, før her opp adressen det første hotellet i Argentina som står i deres voucher. Når dere ankommer Argentina vil dere komme til ”migraciones”, der dere får stempel i passet for opphold som turist. Vanligvis gis 3 måneder, eller antall dager dere oppgir at dere har tenkt til å være i landet. Ta godt vare på den lille lappen som ligger inne i passet, for den trengs for utreise av landet. Videre hentes baggasje og man går ut til fellesarealet. Gå rett frem til området der alle står og venter. Her vil en representant fra Argentina Reiser stå med navneskilt med logo og deres navn eller navnet på gruppen. Personen vil sørge for transport til deres hotell og gi nødvendig informasjon om turen. Han vil også være behjelpelig med det dere måtte trenge underveis. Om du deltar på en gruppereise vil det være reiseleder som mottar dere på flyplassen i Buenos Aires.

Nødvendige dokumenter

Pass og Reiseforsikring er eneste nødvendige dokumenter for å reise til Argentina. Visum er ikke påkrevd for norske borgere. Skriv ut og ha med vouchers, flybilletter, og reiseruten som blir tilsendt per epost. Voucherne blir ikke alltid bedt om av operatører eller hoteller, og fungerer som en sikkerhet for den reisende dersom noe skulle dukke opp og som et bevis for hva man har betalt for. På voucherne står adresse, kontaktperson og telefonnummer til operatørene i hver provins om man skulle trenge assistanse.

Vaksine

Det kreves ingen vaksine for å komme inn til Argentina. Det anbefales Hepatitt A og drifteri. Det anbefales også å ta vaksine mot matforgiftning. Forhør deg meg ditt vaksinekontor.

Kommunikasjon

Ved ankomst skal norske mobiltelefoner fungere med trialband. Det koster rundt 20 kroner minuttet å ringe fra Argentina til Norge. Den rimeligste måten å ringe til Norge på er å kjøpe telefonkort som kan brukes fra telefonkiosker, eller fra hoteller (hør med resepsjon). Disse kan fås kjøpt i kiosker og butikker rundt om i landene. Internetcafeer er vanlig, men de fleste hotellene har nå WiFi på rommet.

Penger

Myntenheten heter Peso. En amerikansk dollar er verdt ca 5 argentinske pesos på offisiell kurs, men Argentina opplever for øyeblikket (2013) et stort valutaproblem der banker ikke kan selge dollar, og som fører til en nesten dobbel kurs på svartemarkedet. Amerikanske dollar er gangbar å handle med noen steder, men pesos er eneste offisielle valuta. Vekslingskontorer er det tryggeste og veksle i, men noen hoteller kan også veksle. Det kan også være fristende å veksle på gata der man får en veldig mye bedre kurs, men dette er ikke det tryggeste da man kan risikere falske sedler. Minibanker finnes i alle større byer og tettsteder, men har ofte en øvre begrensning per uttak av sikkerhetsgrunner. Dette kan av og til være noe lavt. Man kan også benytte kort i de fleste butikker, men man må ofte betale 10-20% mer enn om man betaler cash. Pruting: I Argentina og er det ikke vanlig med pruting og om man prøver seg får man sjelden prisen ned nevneverdig, med unntak av dersom man kjøper stort volum eller betaler kostbare gjenstander med kontanter.

Tipsing

Det er vanlig å gi 10% tips i barer og restauranter og det er forventet, og noen steder legger de det inn i regningen. Til guider, sjåfører hotellbetjening osv er det ikke obligatorisk, men greit å gjøre dersom man er fornøyd med servicen. Tommelfinger-regel for tipsing til guider og sjåfører er USD 3 per dag per person. Argentinere kan være stolte, men i de aller fleste tilfeller er tips godt mottatt.

Sikkerhet

I Buenos Aires finnes det sikkerhetsråd som å unngå utenforliggende forsteder, og spesielt stedene som blir kalt “villas miseria”. Disse er tilsvarende de velkjente Favelas i Brasil. Det anbefales også forsiktighet i ikke-sentrale deler av Buenos Aires også i boligstrøk, dette gjelder også i utenforliggende strøk av Mendoza. Ellers i sentrum av Buenos Aires er nivået som i enhver storby, og man bør ta normale forholdsregler, som å ikke ha synlige verdisaker når man går ute på kveldene. I Iguazu, Patagonia, Bariloche og andre provinser er det betydelig sikkerhet.

Klesvask

Alle hoteller tilbyr klesvask, til ulike priser. Om man vil spare litt her kan det lønne seg å finne et vaskeri som finnes rundt omkring på gatehjørnene i alle byer. Spør etter ”Lavanderia”.

Strøm

Det brukes 220 volt. Strømuttaket i Argentina er likt det australske med flate skråstilte pins på støpslet, og en rundt jordingskontakt nederst. En multippel adapter anbefales.

Reiseforsikring

Generelt er sykehusene i Argentina av god kvalitet, men de private er best. Sørg for å bestille en omfattende reiseforsikring. I sør i landet er det ikke sykehus med avansert teknologi, så sørg for at reiseforsikringen inneholder transport.

Åpningstider

De fleste butikkene har åpningstider fra mandag til fredag fra 09.00 til 20.00 og på lørdager fra 09.00 til 13.00. Som ellers i verden har de store kjøpesenterne åpent mye lenger, alle dager fra 10.00 til 22.00. Bankene har åpent mellom 10 og 15. I provinsene praktiseres siestaen, hvor man gjerne holder stengt mellom 13:30 og 16:00.

Narkotika

Argentinske lover er veldig strenge på Narkotika, med fengsel fra 1 til 6 år for besittelse. Hvis det bevises at det er til eget forbruk er straffen fra 1 til 6 måneder. Bare ikke-prossessert kokain er lovlig dersom det er til medisinsk bruk.

Greit å vite

Det anbefales ikke å ta taxi på gata, det er tryggere å be om en fra hotellresepsjonen, eller ringe telefontaxi. Den vanligste formen å hilse er håndhilsning, og når man er mer fortroelig med vedkommende er det vanlig med en klem med kyss på kinnet.

Pakking

Litt avhengig av reiserute og tid på året man reiser, bør man pakke etter klimaet som er forventet. Se under «klima» for nærmere informasjon. Dette er en liste over hva man bør ha med seg.

 • Stor koffert til baggasje. På de fleste turer er trillekoffert det mest praktiske
 • Liten ryggsekk til dagsekspedisjoner.
 • Pent
 • Shorts/Jeans/t-skjorter for dagsbruk de fleste steder.
 • Varme klær på vinterstid og tynn jakke på sommerstid
 • Godt fottøy – Tursko/joggesko (Patagonia og Andesfjellene)
 • Fjellbukse til vandreturer (Patagonia og Andesfjellene)
 • Regntøy
 • Diare-tabletter
 • Myggmiddel
 • Solkrem
 • Magetaske

Dette er generelle ting vi anbefaler, men alt vil ikke i alle tilfeller være nødvendig

Vær og klima

Klimaet avhenger veldig i Argentina mellom årstider og regioner i et så langstrakt land.

Nord: (Iguazu)

I denne tropiske regionen er det varmt hele året, og det er en uforutsigbar værtype med variasjon av sol og regn. Temperaturen ligger mellom 25 og 40 grader.

Sentrale deler: (Buenos Aires, Mendoza)

Klimaet ligner en del det man kan finne i Sør-Europa med veldig varme sommere (30-35 grader), og vintre ned mot 0, men vanlig mellom 5-15 grader.

Andesfjellene: (Salta, Jujuy)

I fjellene er det kaldere på grunn av høyden, og man inndeler i to årstider, sommer og vinter. Sommeren her er regnfull, mens vinteren er solfylt. Sommer:November-April,15-25 grader, mye nedbør. Vinter: Mai-October: 5- 15 grader, solfylt med lite regn.

NB: Beskytt deg godt mot sola, for selv om det ikke er veldig varmt er sola veldig skarp.

Patagonia

Lignende klima som i Norge med sommertemperaturer (desember-mars) på 15-25 grader, mens på vinteren kan det ofte snø, og være mange minusgrader.