Våre reiseråd for Mexico

På denne siden finner du praktisk informasjon og råd for reiser til Mexico.

Bestilling av reise

På våre nettsider kan du se hvilke pakker vi tilbyr, men vi kan også skreddersy reisen slik du ønsker den. Ved å fylle ut uforpliktende skjema for pakken du ønsker,  kan du spesifiere antall reisende, avreisedato, reisens lengde og hvilke eventuelle spesielle ønsker du måtte ha. Vi sender i løpet av 48 timer et komplett reisetilbud for din reise, med reisebetingelser for reisen. Ved bekreftelse per mail av vårt reisetilbud vil vi sende ut en depositumsfaktura og reisebetingelser som vil være gjeldende for turen.  Vi vil be om passnummer og fødselsdato for alle reisende, da dette er nødvendig for gjøre reservasjoner. Ca 1 måned før avreise vil du få tilsendt dine reisedokumenter som flybilletter og vouchers.

Avreise

Sørg for å skrive ut alle tilsendte dokumenter som flybilletter, vouchers og reiserute. Du må selv sørge for å være på flyplass minst 2 timer før avreise. Man kan som regel sjekke inn på flyselskapet nettsider, eller benytte innsjekkingsautomater på flyplassen. Vektgrense er som regel 20 kg for hovedbaggasje.

Ankomst

Ombord i flyet vil du få utdelt skjema for immigrasjon til Mexico. Her må man føre opp adressen man skal bo på, før her opp adressen det første hotellet i Mexico som står i deres voucher. Når dere ankommer Mexico vil dere komme til ”migraciones”, der dere får stempel i passet for opphold som turist. Vanligvis gis 6 måneder. Ta godt vare på den lille lappen som ligger inne i passet, for den trengs for utreise av landet. Videre hentes baggasje og man går ut til fellesarealet. Gå rett frem til området der alle står og venter. Her vil en representant fra Mexico Reiser stå med navneskilt med logo og deres navn eller navnet på gruppen. Personen vil sørge for transport til deres hotell og gi nødvendig informasjon om turen. Han vil også være behjelpelig med det dere måtte trenge underveis. Om du deltar på en gruppereise vil det være reiseleder som mottar dere på flyplassen i Mexico By.

Nødvendige dokumenter

Pass og Reiseforsikring er eneste nødvendige dokumenter for å reise til Mexico. Visum er ikke påkrevd for norske borgere. Skriv ut og ha med vouchers, flybilletter, og reiseruten som blir tilsendt per epost. Voucherne blir ikke alltid bedt om av operatører eller hoteller, og fungerer som en sikkerhet for den reisende dersom noe skulle dukke opp og som et bevis for hva man har betalt for. På voucherne står adresse, kontaktperson og telefonnummer til operatørene i hver provins om man skulle trenge assistanse.

Vaksine

Det kreves ingen vaksine for å komme inn til Mexico. Det anbefales Hepatitt A og drifteri. Det anbefales også å ta vaksine mot matforgiftning. Forhør deg meg ditt vaksinekontor.

Penger

Offisisell myntenhet i Mexico er Peso ($) som er delt inn i 100 centavos (₵).

En norsk krone tilsvarer i overkant av 2 pesos. Myntene som er i omløp er  ₵10, ₵20, ₵50, $1, $2, $5 og $10; sedlene er $20, $50, $100, $200, $500 y $1,000.  Amerikansk dollar er ikke vanlig å benytte til handel da man vanligvis får dårligere kurs. Det er likevel den mest anvendelige fremmedvalutaen.  Det kan være lurt å ha med dollar i bakhånda tilfelle problemer med kort. Disse kan veksles til pesos på vekslingskontor eller bank.

Det finnes mange muligheter til minibanker rundt om i hele landet, og de aller fleste steder som besøkes. Normalt kan man få ut opptill 5000 pesos av gangen, og er tilgjengelig 24 timer i døgnet.

Visa og Mastercard er de sikreste kortene å bruke både til handel og uttak i minibank. De fleste butikker i Mexico godtar betaling med kort.

Klesvask

Alle hoteller tilbyr klesvask, til ulike priser. Om man vil spare litt her kan det lønne seg å finne et vaskeri som finnes rundt i alle byer, men husk at distansene er store i Mexico og at det kan være tidkrevende. Spør etter ”Lavanderia”.

Strøm

Det brukes 110 volt, og bruker samme system som i USA med flate, rette pins på støplset. Det kan være en rundt jordingskontakt nederst. En multippel adapter anbefales.

 

Sikkerhet

Mexico har et problem med narkobander og myndighetenes kamp mot disse. Likevel er problemene lokalisert i noen stater, og er ikke et problem i områdene vi reiser til. Mexico City har bedret sikkerheten betraktelig de siste årene, og man kan ta vanlige forhåndsregler som i enhver storby. Ikke gå rundt med synlige verdisaker. Lurt å ha en magetaske hvor man har pass, penger og kort. Ikke gå rundt i gater uten belysning eller alene på kvelden/natta . De fleste hotellene har safe på rommet, men på noen hoteller må man be om nøkkel i resepsjonen.

Tips

Det er forventet tips på restauranter på 10-15%, og noen steder inkluderer tips i regningen. Om det er inkludert i regningen forventes ikke øvrig tips. Når det gjelder guider, sjåfører og hotellbetjening forventes også en tips da lønningene ofte er veldig lave og tips regnes som en del av lønnen. Her bør også gis tips etter hvor fornøyd man er med service. Vi anbefaler likevel å gi tips ut ifra om man er fornøyd med service.

Kommunikasjon

Det anbefales å ha med mobiltelefoner med trebånd. Det er dekning i alle byer vi besøker. Det er også mulig å bruke telefonbokser med telefonkort som fås kjøpt i aviskiosker, apoteker eller småbutikker. Landekoden til Mexico er +52.

De fleste hotellene har internet WiFi på rommene man kan benytte laptops og mobiltelefoner med internet. Noen hoteller  har også maskiner man kan benytte til internet. Det finnes også internetcafeer,  men er stadig sjeldnere.

Pakketips

  • Rullekoffert er det mest praktiske å ha med på rundtur.
  • Liten ryggsekk til dagsutflukter
  • Mesteparten av reisen vil foregå i varmt klima, og store deler av tiden vil shorts og t-skjorte være det mest behagelig å gå i.
  • Bukser og tynn jakke til kveldene, spesielt i Mexico City.
  • Antrekk til bedre restaurantbesøk (dette gjelder kun få kvelder)
  • Badetøy
  • Regntøy
  • Solfaktor og solbriller (evt hatt, men kan kjøpes overalt i Mexico)
  • Myggmiddel